За тези, които четат любовни романи № 38

• 64 231
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Аз още не съм я чела.
Иначе и двете сестри на Фейра не са ми най любимите персонажи.

# 271
Ненавиждах Неста, но вече ми е доста поносима Simple Smile Намери мястото си Simple Smile Третата сестра още нищо не прави Simple Smile , дано нататък има развитие

# 272
  • София
Зачетох поредицата Кросфайър на Силвия Дей, в момента съм на първата книга - Открита пред теб. Ъмммм, нещо ми напомня за 50 нюанса и на Алита Ромиг- Измяната /не си спомням в момента как се казва серията/. Както и да е. И в трите авторки се забелязва едно и също нещо. Силен, властен, доминиращ тип мъже, в които жените са "безнадеждно" влюбени и привлечени. Трябва да призная, че на този етап съм леко разочарована. Все още не съм прочела до края първата книга, но ако се окажа права и Гидиън е като Грей или Ленокс "Нокс", то ще спра да чета поредицата доста скоро. Май не съм само леко разочарована а доста.

# 273
Зачетох поредицата Кросфайър на Силвия Дей, в момента съм на първата книга - Открита пред теб. Ъмммм, нещо ми напомня за 50 нюанса и на Алита Ромиг- Измяната /не си спомням в момента как се казва серията/. Както и да е. И в трите авторки се забелязва едно и също нещо. Силен, властен, доминиращ тип мъже, в които жените са "безнадеждно" влюбени и привлечени. Трябва да призная, че на този етап съм леко разочарована. Все още не съм прочела до края първата книга, но ако се окажа права и Гидиън е като Грей или Ленокс "Нокс", то ще спра да чета поредицата доста скоро. Май не съм само леко разочарована а доста.

Според мен само сюжета е един и същ...богат, доминантен, психологически травмиран мъж, но иначе, дали още от първата книга или от втората(ще Ви излъжа), се разминават нещата. В началото като я почнах поредицата и аз си го помислих, че са еднакви и даже мислех да спра да я чета, но после ми "хвана окото" и я прочетох цялата поредица. Но както казах, това е само моето мнение.

# 274
Какъв стил е поредицата ""Двор от рози и бодли" от Сара Дж. Маас? Аз ли нещо съм се объркала, че не е любовен роман?

# 275
"Двор от рози и бодли" от Сара Дж. Маас и изобщо книгите на Маас са фентъзи, но си има и любовната тема в тях. Ако трябва да ги определя, бих ги нарекла романтично фентъзи.

# 276
  • Бургас
Момичета, а тази серия на Холи Блек Вълшебният народ https://www.goodreads.com/series/159680-the-folk-of-the-air лчбовна ли е?  Чела съм от авторката само една детска поредица и въпреки високият рейтинг никак не бях впечатлена. Първа книга я качиха ел. в групите на фейса и се чудя дали си купя другите две?

# 277
Книгата за Неста е доста стандартен любовен роман, 30 процента е описателен секс. Simple Smile

# 278
Момичета, а тази серия на Холи Блек Вълшебният народ https://www.goodreads.com/series/159680-the-folk-of-the-air лчбовна ли е?  Чела съм от авторката само една детска поредица и въпреки високият рейтинг никак не бях впечатлена. Първа книга я качиха ел. в групите на фейса и се чудя дали си купя другите две?

Вълшебният народ си е young adult фентъзи. Между Кардан и Джуд си има искра,  но нищо описателно. Бих я сравнила с поредицата Реликвите на смъртните от Касандра Клеър. Иначе на мен ми беше доста интересна, но пък аз си и харесвам такъв тип фентъзита.

Книгата за Неста е доста стандартен любовен роман, 30 процента е описателен секс. Simple Smile

Охааа, а аз си мислех, че Рисанд и Фейра са палави. Явно Касиян и Неста ги бият в това отношение. Grinning

# 279
  • София

Според мен само сюжета е един и същ...богат, доминантен, психологически травмиран мъж, но иначе, дали още от първата книга или от втората(ще Ви излъжа), се разминават нещата. В началото като я почнах поредицата и аз си го помислих, че са еднакви и даже мислех да спра да я чета, но после ми "хвана окото" и я прочетох цялата поредица. Но както казах, това е само моето мнение.

Благодаря за мнението. Ще продължа да я чета в такъв случай. Просто не ми се чете друга версия на 50 нюанса.

# 280
"Двор от рози и бодли" от Сара Дж. Маас и изобщо книгите на Маас са фентъзи, но си има и любовната тема в тях. Ако трябва да ги определя, бих ги нарекла романтично фентъзи.

Ммм, за мен специално Дворовете на Маас са си чисти любовни романи, с фентъзи елементи. Това никой истински почитател на фентъзито няма да го вземе за фентъзи Simple Smile.

Момичета, а тази серия на Холи Блек Вълшебният народ https://www.goodreads.com/series/159680-the-folk-of-the-air лчбовна ли е?  Чела съм от авторката само една детска поредица и въпреки високият рейтинг никак не бях впечатлена. Първа книга я качиха ел. в групите на фейса и се чудя дали си купя другите две?

Тийн фентъзи са. На мен много ми харесват. Има любовна история, но определено акцентът не е върху нея. Холи Блек е построила история върху легендите за Царството на феите и всичко е много добре и детайлно описано. Доста задълбочено е проучвала всички видове вълшебни създания и какви са феите като характер. Как са ги възприемали хората някога. В общи линии всичко се върти около Джуд, смъртното момиче, което е презирано заради човешката си същност, но е решена да докаже, че е по-добра и си прокарва пътя със зъби и нокти. Харесвам героини, които не са напълно положителни, както е и в живота.

# 281
  • Варна
Дано описанията са на Касиян и Неста, а не Неста с поредния.

# 282
С него, с него Simple Smile
На мен неговия образ ми остава леко слабичък. Акцентът е върху нея. Нейният образ е добре. Определено позатоплих чувства към нея. Интересно беше.

# 283
  • Варна
С него, с него Simple Smile
На мен неговия образ ми остава леко слабичък. Акцентът е върху нея. Нейният образ е добре. Определено позатоплих чувства към нея. Интересно беше.
Супер Smiley Дано и мен успее да ме затопли Неста.

# 284
И  шестата отчаяна херцогиня на Елоиза Джеймс ни очаква вече- "Любовта на херцога".
Скрит текст:

Един херцог трябва да сключи брак по сметка…

Лиополд Дотри, скандалният херцог Вилиърс, трябва бързо да си намери съпруга от най-благородно потекло… но, уви, изборът е ограничен до две жени. Първата, дъщерята на херцог Монтагю, Елинор, е изключително красива, пламенна и плашещо интелигентна.

Втората, Лизет, винаги откровената дъщеря на херцог Гилнер, не се вълнува от тоалети и титли, нито от условностите в обществото. Красотата ѝ е несравнима, но тя е сгодена за друг мъж.

Раздиран между логика и страст, между разума и сърцето си, херцогът е тласнат към крайности. Но тепърва му предстои да разбере, че най-голямата опасност може би го очаква другаде…

Общи условия

Активация на акаунт