Малки убийства (Ufak tefek cinayetler) - bTV

• 53 081
  • 656
  •   1
Отговори
# 75
Мъжа на Азру си е тъп.

# 76
Мехмет ли? Като почнаха да закъсват за пари Арзу с децата, той каза "И аз имам разходи, ти си взе къщата, аз бях дотук" Grinning Блокирал кредитните карти на цялото семейство, да се оправят

# 77
Относно Мехмет и постъпките му - не знаете по принцип какво е криза на средната възраст /някъде около 45 г./, след това идва друга криза /явно нещо като менопаузата при жената - тук диапазона на възрастта варира, но някъде около 60 - 65 г./, след това вече може да има и старческа криза - около 70-те. Това е в кръга на шегата донякъде, но се случва и проявите може да се припокриват или леко изменят. Коли, мотори, дрехи, други екстравагантности, които им помагат да не мислят за остаряването и съответните последствия, но в повечето случаи има и "чужда" жена - винаги е привличащо новото, различното - и спират да мислят. Е, ако една връзка/брак е напълно изчерпан, ако си неудовлетворен..... тогава е друго, но пък и това е тема за друг разговор.

В по-следващите серии има момент, когато Пелин обяснява и демонстрира на Ойя как трябва да се държи към мъж - хем е смешно, хем е вярно - личен опит. Много мъже искат да "пърхаш" около тях, да ги хвалиш за каквото и да е, да им се възхищаваш непрекъснато, да не ги критикуваш, изобщо неща, които ги правят да изглеждат страхотни в собствените си очи. Но, мисля че след 10-15 + години брак пак може да се случи "забежка", важното е да бъде осъществена "умно" без да се разбира или пък да не се нараняват хората около теб.

Малко ми е нереално желанието на Серхан ей така да се раздели със жена си /не причините/ и публично, без развод, да афишира връзката си с Ойя, особено в тяхното малко и затворено общество, а и тя е лекар....

# 78
  • Варна
Здравейте, мнооого се радвам, че открих темата и вашите коментари са това, което търсех - интелигентни психоанализи написани граматически правилно;))
 Аз също отначало се почувствах напълно в атмосферата на "Отчаяни съпруги", но сега сериалът доби своя неповторим облик. Има всичко в него - черна комедия, film noir, драма, мърдър, съспенс  и какво ли не - съчетано в прекрасен коктейл с много мярка и финес.
Дааа, това е оригинален сценарий написан от талантливата Мерич Аджеми, която ни подари прекрасния "Любов под наем". И докато в една друга тема правят паралел между Йомер Ипликчи и Мерве - аз  бих казала точно обратното - тотално различни характери и стил и жанр, но пък същият финес на изграждане на образи, същите прекрасни интериори, да не говорим за дрехите - продуктовото им позициониране няма равно.
Вие се възхищавате от песните турската накрая и Lost on  you, а на мен, като на върла фракофонка - ми се разтуптя сърцето преди няколко серии от C'est un beau roman, c'est une belle histoire... изпята с топлия глас  на прекрасния, добрия стар Мишел Фюген. Това е мноого популярна песен, стандар (така ли се казва) във Франция от 80-ге години мисля - а какъв нов, прекрасен прочит... Хм, вкус и усет и умение за изграждане и развитие на персонажите.
Дизилер.. завиждам ти за прекрасния турски и те знам от темата за "Втори шанс", която следих.
И за финал - ще кажа какво ми се върти в главата, може и да ми се смеете. Аз намирам, че Бурджу (Дойгу Саръшин - в живота любимата на Чаатай Улусой нали така) е направо двойничка на Мария  Илиева - не намирате ли колко си приличат?

# 79
Това с френските песни е запазена марка на Оя и Серхан, когато хвърчат флуиди.
Не знаех, че сценаристката е същата като на "Любов под наем", това беше хубав сериал, като изключим майката на главния герой как се лигавеше с това "Коришчо..." Имаше чат пат излишни приказки. "Помощ, припадам, бързо чай от резене", ако тези сцени ги нямаше ,щеше да е супер сериал.
А за Малки убийства... става все по-интересно. Странно ми е как се събраха отново 4-те приятелки след лекото скарване. Оя предпочита да се наслуша на лицемерие, отколкото да откаже поканата им, това леко ми е странно

# 80
  • Варна
Беше лелята на Йомер, но няма значение. Тя беше главната интригантка, на  мен халосиите й ми бяха смешни. Но нека да коментираме малките убийства. Към момента аз не мога да разбера една друга (второстепенна) героиня - коя е и каква е. По време на разпитите се явява тя, не младата маникюристката, а една по възрастна дама, май руса - коя е тя ?

# 81
По време на разпитите се явява тя, не младата маникюристката, а една по възрастна дама, май руса - коя е тя ?
Учителката от времето когато са учили заедно Пелин, Мерве, Арзу и Ойя. Запозната е със ситуацията около изключването на Ойя и характерите им.

# 82
При разпитите изобщо не ги разпознавам. А сериите стават все по-интересни, Пелин и Мерве още по-лицемерни...всяка си мисли, че мъжът на другата е изневерил с Оя. Отделно Тайлян тотално ми падна в очите, клюкар махленски... интригант. Че даже и търси сметка на Серхан защо имал "връзка" с Оя?  Серхан просто е забъркан от съвсем друго тесто и не му пада на нивото, да му отговаря

# 83
Сериалът е изключително интересен. Неслучайно го излъчват в толкова много страни!
Тайлян ме дразни много. Той и Пелин са на едно ниво.

# 84
Тъй като аз съм напред със сериите, ще ви кажа, че по-нататък интригите стават все повече и повече - в един момент не можеш да разбереш условно коя с коя се съюзяват, използват, извъртат една срещу друга. И това ме кара да се харесвам сценаристите - как могат да напастнат различните интриги, но по начин, съответстващ на характерите или слабите места на героините. И най-важното - има логика, не стоят "изкуствено" или невъзможно /с няколко малки изключения/.

За мен, освен сценария, актрисите правят филма. За сега, най-много ми харесва Арзу /не помня имената на артистите по принцип/. Нейните артистични реакции в бъдещите за вас серии са много добри. Пелин /Баде.... /,
също е добра, не я помня от "Север-Юг", защото много-много не го гледах, а защо - не знам /макар че играеше Къванч, който много харесвам/. Бурджу, гаджето - бившо или все още настоящо на Чаатай - също се справя добре с образа. Във "Вътрешен човек" ми беше много безлична, но тя и ролята й беше малка - добре че по-горе написаха коя е тя, нямаше да я разпозная изобщо. И, да, прилича на Мария Илиева. Мерве.... какви очи има, може да те хипнотизира направо и в тях, ако можеш - виждаш целия й характер. Но при нея ролята й е най-важна за сериала, не играта. За Ойя /Гьокче.../ все още не мога да реша - имам предвид изпълнението й, но някак си се обърквам, мислейки за характера и действията на героинята й. С много думи - макар и малко тип "chick lit" сериал, благодарение на сценария и добрия каст, много е завладяващ.

# 85
Тюлин Йозен (Арзу) е супер. Тя в момента участва в “Червената стая”, в ролята на доктор Пирайе.

# 86
При разпитите изобщо не ги разпознавам. ......  Серхан просто е забъркан от съвсем друго тесто и не му пада на нивото, да му отговаря
Не се разпознават разпитващите защото оригиналните епизоди са разкъсани и трудно се следва действието, разказа на сценаристката. Един от мъжете, този с брадата е част от ученическа музикална група  в която е участвала и Ойя като солистка. Той познава добре  момичетата и завистта към възможностите на Ойя като глас. Гькче пее много хубаво по принцип, умело е подсказано в сериала.

Серхан е типичния образ за мъж на сценаристката Мерич Аджеми- умен, спокоен, уравновесен , последователен, интелигентен. Успял мъж но самотен, интровертен. Този мъж когато обича е отдаден истински и не за едно преживяване. С Мерве любов няма, има привързаност, да са заедно. Истински се влюбва в Ойя, и остава до край.
Коментирахме с гледащите сериала в друга тема, че образа напомня на Йомер Ипликчи от КА за който същата сценаристка беше казала, че е любимия и образ за мъж. Е има разлики със Серхан , но като цяло са сходни като изграждане и представяне пред зрителя, поне моето усещане е такова.

# 87
Какво е "КА"? Давайте с цели имена, плс

# 88
Kiralik Aşk- Любов под наем.

# 89
Аз следя сериала по бтв . Този Тайлян е срам за мъжете въобще . Много хубаво " посъветва '' мъжа на Арзу да не се връща . Глупак , а пък другият глупак сигурно ще го послуша ...
Наистина ''Арзу '' е страхотна  актриса и много красива жена . Аз я гледах наскоро в сериала Различен свят на Нетфликс ( мисля ) .Играеше психиатърка от кюрдско традиционно семейство , пострадало навремето ( сигурно преди 20 -30 години от турската армия ( полиция ) . Страхотно превъплъщение . Въобще този сериал - Различен свят  е много добър с обикновен сюжет , но за награди .
Чудя се момиче като Оя - умна , хубава , талантлива как така е била гадже с Тайлян . Той си е бил същото тъпо парче и тогава . Да не говорим ,че е бил и страхливец , не защити любимото момиче тогава . Пфу Rage
Много се изкушавам да гледам напред епизодите и даже края , но за сега се наслаждавам всяка вечер по 1 час Smile

За разпитите на полицаите - кажете ми младата жена с пъстрата рокля коя е ? Може би нещо е свързана със Серкан ? Много го хвалеше преди няколко епизода . За останалите разбрах кои са , но тя е по млада ми се струва ...

Общи условия

Активация на акаунт