Малки убийства (Ufak tefek cinayetler) - bTV

• 53 708
  • 656
  •   1
Отговори
# 90
Оя вече се усети, че й пращат шпионка и тя взе да играе нейната игра. Разказа й измислена история, че си има връзка с мъж, но..."под секрет", тамън за да види дали ще се раздуха. И още на другия ден двете квачки Пелин и Мерве я навестиха да я питат "нов мъж ли има в живота ти", хахахаха

Аз следя сериала по бтв .

Eто ти една хватка.... Ако имаш профил в ОК  (ok.ru) можеш да гледаш до 5 серии напред с дублажа на БТВ - тук
https://ok.ru/profile/577178005850/video/
Кликваш където пише "mu" (malki ubiystva)  и номера на епизода. БТВ са стигнали до 18 еп, Войо до 23 еп

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 17:16 от diziler

# 91
  • Варна
Младата жена с пъстра рокля при разпитите - аз разбрах, че тя е маникюристката на дамите. Спомена го при първите епизоди. Не мисля, че има отношение към Серхан – но пък всичко може да се случи за в бъдеще;))) Това е номерът на този сериал, а и на други турски и  чужди  – неочаквани обрати, съспенс и всяко нещо е предпоследно и може да се обърне на 180 градуса.
Свидетелката между другото е същата актриса (Дерия Бешерлер), която гледахме наскоро  в  Кузгун (Черна птица) в полуглавна роля .... пардон поддържаща роля,  Седа - съпругата на брата на Дила, която се влюби в Картал - брата на Кзгун. Там изгради добър образ с развитие, хареса ми. И там беше по-зряла и и с ефектен стайлинг.
Но мен пък ме терзае друг момент от снощната серия. Около Едип (учителя) се забеляза женски силует. И толкова. Ще се изясни ли коя е дамата и ще има ли развитие в това отношение?

На мен семейство Пелин + Тайлян са ми много забавни характери. И двамата сноби и глуповати, много добре се справят актьорите. Който е гледал преди години Мечтатели - там Тайлян играеше  братът на Ефе и имаше близнаци във филма и беше по-слабичък.
Пелин както казах много хубаво играе глупачка - много сполучливи мимики прави, които дават колорит на образа и много ме разсмиват. Обаче аз съм потресена от аскетичната й фигура  - да не кажа анорексична. Прилича на манекен от Освиенцим (както се казва) и физиономията й даже е променена, като имам предвид образа от Север Юг, където аз я гледах с удоволствие. Не че не ми харесва - но ме шокира с това шокиращо изпосталяване.
И Оя е елегантно слаба - спрямо спомена ми за нея от  Листопад, но според мен разликата идва само от следите от  колаген в устните, който леко променя физиономията й. Но на мен мноого ми харесва чувствения образ, който пресъздава.
И пак ме разнежиха и този епизод с малка френска песничка и ме спечелиха завинаги към сериала;)))

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 15:38 от Мира Мира

# 92
Даа, супер са. А  Тайлян кой не го помни... той в "Мечтатели" колко страдаше по Ефе...
А Оя много ми харесваше в "Листопад", тук го няма този блясък в очите, но пак играе много добре.
А тази, която играе Мерве не съм я засичал в друг сериал

# 93
Даа, супер са. А  Тайлян кой не го помни... той в "Мечтатели" колко страдаше по Ефе...
А Оя много ми харесваше в "Листопад", тук го няма този блясък в очите, но пак играе много добре.
Актрисата, която играе Мерве, съм я гледала като Халиме султан във "Великолепният век - Кьосем". Такава кобра беше и там, явно тези образи й прилягат.
В същия сериал съм гледала и Арзу, в ролята на майката на султан Ахмед - Хандан султан.

# 94

Аслъхан Гюрбюз е  Халиме Султан в  ,,Кьосем,,

Сега участва в ,,Червената стая,,

# 95
Е аз съм пропуснал Кьосем. Не си падам по такива сюжети

# 96
  • Варна

Е хууубава работа Дизилер, ами Бодрумска приказка доскоро вървеше на повторение. Мая - майката на Аслъ... във втората половина на сериала се появи. Също хубава жена игра, ноооооо въобще нищо общо с върховната интригантка, която откриваме в Малките убийства.
Обаче мерси за предложението (хватката) да гледаме сериите от Voyo, които дават напред.

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 20:45 от Мира Мира

# 97
Ами аз и Бодрумската приказка не я гледах. Само първите 3 оригинални серии. Които са няма и 10 от българските

# 98
Може ли в скрит текст да кажете дали Едип разкрива чувствата си пред Ойя. Изобщо каква е ситуацията между тях?

Гледала съм Мерве в "Ако бях облак" - наистина е добра актриса, запомня се. А и не напразно въпреки, че е отрицателна героиня пак е симпатична.

# 99
Това е моят сериал.Глътка свежест.Всичко ми харесва-актрисите,сюжета,обстановката, музиката. Има динамика и развитие.Доста е зарибяващ.
Все още  свързавам повечето актриси с предишни техни роли и ми трябва време да превключва.Като цяло  каста е супер.Даже се чудя как са събрали толкова красиви лица в един филм.
Пропуснала съм първите серии, а и заради часа, в който се излъчва ми е малко трудно да следя какво се случва.Но в неделя ще наваксвам.
Точно на ето такъв тип сериали трябва предварително да се изписва "Не правете това у дома" или "Не правете това с приятелите си"😀
Благодаря за темичката на diziler.

# 100
Може ли в скрит текст да кажете дали Едип разкрива чувствата си пред Ойя. Изобщо каква е ситуацията между тях?
Аз не съм гледал много напред, само 9 от оригиналните серии (27 от тези по bTV)
Скрит текст:
Стигнах до момента, в който Едип и Оя го играят влюбени пред останалите. Тя беше казала на трите клявки, че си има приятел и нямаше как дълго да крие... че всъщност няма. Серхан се спуква от ревност, чупи, троши... Оя първоначално се ядоса, че по този начин едва ли не се легализира постъпката на трите момичета от гимназията, когато са ги натопили, че тя и учителят им имат връзка. Сега иди доказвай, че не е вярно. Но после омекна. Тя гледа на Едип като на приятел и нищо повече. Той гледа на нея и като на жена, както започва да става ясно. За него е добре дошло да го играят влюбени пред другите. Тя малко си изпълнява ролята с досада, но се е хванала на хорото. Серхан започна да се усеща, че не са двойка, а просто разиграват театър. Но и Оя не се дава, отрича и се опитва да го убеди.

# 101
Мерве съм я гледала в Ако бях облак. В момента участва в Червената стая.

# 102
Здравейте,

За мен сериала е супер. Дори сега си свалих и музиката към него. Не знам какъв кастинг са правили, но са ги подбрали много точно ... начело с Мерве. Тази жена играе феноменално. Идеално пасва на героинята. Злобата бляска в иначе красивите й очи. Арзу е мега домакинята, която е изпуснала живота си в  стремежа да отгледа децата си по най-добрия начин. Страхотна игра и роля! Както казах - Мерве е желания злодей за всеки филм. Супер точна във всяка стъпка и постъпка към постигането на своето. Пелин е доста неориентирана и е свикнала да я водят и тя да води, но не кой да е, а само и единствено мъжа до себе си ... който виждаме що за "мъж" е. Оя ... това за мен е най-харизматичния и загадъчен герой. Има много мъка в нея, което я прави стена. Харесват ми принципите по отношение на семейството, които се спазват. Сигурно бъркам но в реалния живот се беше омъжила и развела за 1 година ... или нещо такова, но това не го коментирам, а само споменавам. В нея (героинята в сериала) има много магия. Сцената в басейна със Серхан я гледах доста пъти. И двамата артисти се справят страхотно. Съгласен съм с всички мнения за актьора - определено е много добър и точно попадение за ролята си. Но Оя ... за мен е прекрасна. Такива жени винаги са ме побърквали. Интересното е, че те винаги остават загадка. Изобщо много хубав филм ... наистина съжалявам, че трябва да се мъча с филма от 20,00 ч., а не да се наслаждавам с този. По време на излъчването му спирам с работа, служебен телефон, жена и т.н. За 1 час съм само с него. Много хубав ... много хубави неща се показват, но музиката за мен е ... ммм ... много!

Прочетох всички коментари и няма хейтъри, което е прекрасно за една тема! Все пак сме само фенове тук Simple Smile

Бъдете здрави!

# 103
  • Варна
Божееее, какво хубаво изказване на Мравояда, пък и на всички над него - сякаш чета собствените си мисли;))) И аз много харесвам нивото на групата.
Аз снощи опитах да се регистрирам в OK.ru, но тъй като не благоволи да ми прати SMS за потвърждение или пък .. там свободно позвъняване..., оставих тази идея и отидох във Vbox, където има всички серии с оригиналния говор и любителски превод, който е доста свестен,в сравнение с други Там изгледах 8 оригинален епизод. Ееее голямо удоволствие беше, интригите продължават в същия дух, че и повече…. Нищо няма да кажа, освен това, че свидетелката -маникюристката вече влиза и тя в действието  и се включва със своя скромен принос, допълвайки интригите. Беше комично и интересно това, което се случи.

# 104
8-и оригинален епизод завърша с 24-и епизод на БТВ/Войо, а той вече е качен и на Войо, и на OK.ru  с дублаж на български.
Аз имам регистрация в ОК от десетина години, то идеята му е друга... социална мрежа за съученици ОдноКлассники. А тези серии се качват не много легално, затова са и със странни имена, само с инициали, да не се откриват лесно, т.е. да не се изтриват.

Мерве съм я гледала в Ако бях облак. В момента участва в Червената стая.

"Ако бях облак" го гледах преди 10 години, не ми беше любим, но успях да го изгледам целия първи сезон. Не помня физиономии, освен тази на главния актьор (Енгин Акюрек)

Колкото до "Малки убийства" малко не е помислен вариантът, в който "учителят Едип" не остарява. Дават стари кадри от училище, там са други актриси, които играят 4-те момичета. Учителя го играе същият актьор.  20 години по-късно актрисите са други, но Едип е същият актьор. И възрастовата разлика с Оя доста се е постопила Grinning

Общи условия

Активация на акаунт