WandaVision

• 4 945
  • 118
  •   1
Отговори
# 30
Днес ли излиза нов епизод? Току що прочетох, че ще има изненада в епизода (ще видим някого, когото не очакваме), но нарочно затворих статията, да не се спойлвам...

# 31
  • Вестерос
Да, в петък излиза Simple Smile

# 32
Изгледах го, много добър епизод. За съжаление си мисля, че развръзката на финала ще е трагична. Това не ми харесва.
За изненадата -
Скрит текст:
не очаквах това, добре, че се предпазих от спойлера, за да остана изненадана - както каза момичето с дразнещ гласт: "Тя рекастна Пиетро"?!
Куиксилвър от вселената на Х мен се присъедини към вселената на Марвел. Всъщност, сега и Фокс е собственост на Дисни, така че могат да ги слеят... Малко каша ще се получи, защото във версията на Фокс Уанда и Пиетро дори не бяха близнаци (тя е малко момиче), а в тази на Марвъл, не са деца на Магнето, но карай. Този и без това е по-готин от другия.
Заповядайте поздрав:

# 33
  • Вестерос
Mного як епизод.

Супер съм изненадана от финала.

Да питам, че Уанда била ли е в Екс мен?

# 34
Не, показаха за кратко семейството на Куиксилвър - имаше майка и малка сестра (момиченце, предполагаемо Уанда, но явно не близначка).
Нещо неприятно, но вероятно:
Скрит текст:
Снощи четох в Туитър, че това не е Куиксилвър, т.е. актьорът няма да бъде в тази роля - има сериозни подозрения (за сега непотвърдени),че това е Мефисто - митично, безсмъртно (регенериращо) същество, което се храни с отрицателна енергия и използва магия. Уанда някак го е вписала в историята като брат си, или той се е възползвал от положението и го е направил по собствено желание. Естествено, това е само теория, но много хора пишат за нея и уж има сериозни улики, които сочат към нея.

При всички случаи, решението да се използва точно този актьор е гениално.

И промо за следващия епизод (горкият Вижън - как изглежда в началото Sad ):
Скрит текст:

# 35
  • Somewhere far away
Ами братчето близнак е различен в X men и Avengers  заради тъпотиите  на корпорациите и правата. тъй като преди фокс държаха правата върху всичко що е мутант, затова в avengers те промениха историята и на двамата само и само да не ги признаята за мунатнти. а те са мутанти! лол.

Скрит текст:
Той Мефисто си е чисто и просто дявола, хехе.
Да, много  такива теории има и много хора искат да е той, има дори разбивка на сериала един ютубър ги прави за всеки епизод и там  се забелязва на огледалото че сякаш ръката му е червена. нали може да е просто кофти ефект на сцената или просто  замъглено, наистина не се вижда добре но хората наистина много искат това да е Мефисто.

От весел и лежерен ситком ,  нещата бързо се превърнаха в хорър фест.

Ps.
Скрит текст:
И още един детайл - начина, по който Уанда насочи оръжията да ви напомня за една друга сцена, в която /ако следват комиксите а не променените факти от Avengers/  същото   направи БАЩА ѝ! 

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 16:47 от Deathcrush

# 36
  • София
Изгледах и аз най-накрая.
Много ми хареса, уф. Абе празно няма този сезон.
Вече минахме през 80-те и 90-те години Simple Smile Допаднаха ми намигванията към Костенурките нинджа и Семейство Симпсън.

Отговори се на два наши въпроси и съмнения
Скрит текст:
Вижън наистина е 'жив' (каквото и да значи това) и се оказа, че може да се отскубва за момент от телепатичните способности на Уанда. Първо когато дойде Агнес и тя се обърка какво да прави с ролята си, защото получи различни сигнали от двамата и после в работата, когато за момент освободи колегата си Норм от влиянието на Уанда. Но всъщност дали е под нейното влияние, хмхмхм...

Уанда не стои зад всичко това. Определено влияе над някои събития, но не върху всичко и едва ли тя е създала тази 'аномалия.'

И относно шок изненадата в края

Скрит текст:
Юхуу, изкефих се как на финала Уанда, 'рикастна' Пиетро Максимоф. Но по дяволите това не бе точно той, а онзи 'Куиксилвъра' от Х-Мен, където Уанда и Пиетро са деца на Магнито. Всичко това е от ''House of M'' евента, където те са си мутанти, както и би трябвало да е, а не измишльотините на Марвъл заради Фокс, които държаха правата за Х-Мен преди Дисни да ги изкупят.
Обаче дали това ще е брат и, мхм, защото е идеалния кандидат за Мефисто (Дявола) от Вселената на Марвъл. Още от епизод 1 се говори, че той стои зад всичко, но заподозрените бяха Дороти, Агнес (ама тя трябва да е Агата Харкнес) или липсващия и съпруг, Ралф, но ето сега си имаме нов идеален кандидат за ролята, хаха.

за Спарки
Скрит текст:
Интересно в комикса, самата Уанда съживява Спарки, т.е. тя има тази способност, но тук не пожела да възкреси кученцето. Явно тук това е използвано като метафора за това Уанда да приеме, че има някои необратими моменти от живота и смъртта е една от тях...

Бе даден и важен отговор кога е започнало всичко
Скрит текст:
всичко това което виждаме се е разиграло в рамките на 9 дена, от момента в който Уанда е проникнала в база на ЩИТ, за да вземе останките от Вижън

# 37
  • Somewhere far away
Ами нищо против актьора от avengers, обаче аз много повече харесвам изпълнението на Евън Питърс. да не говорим че той играе  тази роля в повече от един х-мен филм.

# 38
Изгледахте ли го?
Харесвам децата, дано са истински...
Струва ли ми се, или чичо Питър е малко зъл?

# 39
  • Somewhere far away
Аааа, много силен епизод! Нещата стават все по -луди и все по -интересни! Вижън, ти прекрасно същество, винаги иска само доброто и само да помогне!  Още едно доказателство, че много често нехората са по -добри, по -съпричастни и по-емпатични от самите хора.

Скрит текст:
Чичо Пиетро ако изобщо е той, много е забавен. Поне в началото... Но тая шега накрая беше груба и безчувствена. Все повече се убеждавам че това всъщност не е брат ѝ и дори тя се съмнява, което беше ясно показано когато го попита за нещо от детството им и той и каза "тестваш ме , нали"! И и ооoo, толкова много детайли, толкова много мисли подскачам от адреналин - та да се върна на друга мисъл - няколко мига преди това, когато излизат на улицата той казва на децата  "Unleash hell, demon spawn" - хахаа серизоно ли, мислехте че няма да го забележа, е  забелязах го! това е толкова явен намек към Мефисто че няма на къде.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 23:04 от Deathcrush

# 40
Четох разни теории за Пиетро -
Скрит текст:
естествено, че е Мефисто, тази вече я знаем.
Друга е, че не е Мефисто и не е истинският Пиетро, а случаен човек от града, който Уанда е пресътворила в "брат" си.
Трета теория е, че е Куиксилвър от паралелната вселена на Х мен.
Четвърта теория е, че е някой друг - не е Мефисто, но може да е агент на Хидра, или друго зловредно същество, което проучва случващото се.

Скрит текст:
Аз съм за Мефисто, но също си мисля за последната теория. Стори ми се, че той сондира с цел. Разпитваше Уанда как прави всичко това. Освен това пускаше гадни шегички, за да я провокира, държеше се нарочно все едно играе роля, сякаш за да покаже, че има някакъв контрол върху ситуацията и е наясно какво се случва (за разлика от останалите хора в града). Тя знае, че това не е брат й, но като че ли не съвсем. Проверяваше го на няколко пъти, разпитваше го за спомени. Според мен не е напълно сигурна, въпреки че й изглежда различен - сякаш тя самата няма пълен контрол над ситуацията.

# 41
  • София
Изгледал

Добър епизод, но сякаш очаквах малко повече. За първи път от началото на сезона съм леко резервиран, но въпреки това ми хареса. Simple Smile
Скрит текст:
Уфф, не ми се иска да изкарат Уанда злодей, ама засега фактите са срещу нея. След този епизод си ревизирам мнението, че не тя стои зад всичко. По-скоро точно тя стои зад случващото се и наистина контролира всичко, но не знае точно как и кога е започнало.
Има някакво затъмнение, повечето неща ги върши подсъзнателно, но понеже има могъщи способности и ето какви са последиците. Абе не, не ми се ще. Тя движи нещата с нейните способности, но друг дърпа конците...
Интересно за Вижън, Хм, значи извън ‘аномалията’ не може да съществува, щеше да се разпадне буквално ако Уанда не бе разширила купола. Интересно тогава това дали важи и за Пиетро и за децата на Уанда и Вижън?
В един момент видяхме истински мъртвия Пиетро, както в онзи момент когато показаха за кратко истинския Вижън при смъртта си.
Агнес много безобидна я показаха в този епизод. Може и тя да не се окаже с важна роля в сериала или да притежава някакви способности, т.е. да е вещица. Макар че за Хелоуин се бе облякла точно като такава, хехе.
Интересно, случва се нещо с физиологията на Моника Рамбоу, току-виж заради двукратното и преминаване през бариерата да еволюира в супергерой (в комикса е такава).
Близнаците бързо развиха способностите си. Явно Били ще е телепата, а Томи бързака. В комикса децата на Уанда са дефакто деца на Мефисто, Уанда сключва измамна сделка за тях. Тук в епизода имаше момент в който Пиетро се провикна на площада, ‘’Отвори портите на ада, демоне мой’’ Точно когато бяха той, Уанда и близнаците. Е, това ако не е препратка към Мефисто, кое да е? мхмхм
Но този Пиетро, а.к.а. Куиксилвър е 'фейк' не се държи като Пиетро. Пускат я по пързалката нещо Уанда.

# 42
За мен Агнес определено е вещица. И кученцето умря в нейната градина (подозрително). Ще се изненадам, ако се окаже обикновена жена.
А за Уанда четох някъде, че ще бъде злодей в бъдещ филм на Марвел, но не знам дали е официално.

# 43
  • Вестерос
В уикипедия за децата пише, че са деца на Вижън и са им такива точно силите, ама са разделени при раждане и се срещат и разбират, че са близнаци като се събират Новите авенджъри.

Много се смях, че почна като на Малкълм интрото.

# 44
Скрит текст:
Отгатнахме за вещицата, сега остава да се покаже и Мефисто.

Общи условия

Активация на акаунт