Раждане в Майчин Дом - София (7 тема)

• 62 079
  • 767
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря, Honey1980 и Na L-Dzh 683178. Ще го махна и аз за всеки случай, че току виж ме вдигнали във въздуха за единия му лак. 😂

# 76
  • София
На мен, вярно преди осем години беше, даже ми дадоха лакочистител да си го махна лака.

# 77
Момичета, когато влязох в МД през декември 2020г да раждам, аз бях с никакъв гел лак с маникюр. След раждането говорих с една сестра на смяна за лака, когато трябваше да стоя 2 часа преди да ме преместят в стаята, тя ми отвърна, че гледат от апаратурата и вече не гледат ноктите.

# 78
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
За лака на ноктите - аз не бих рискувала. Апаратите е възможно да се повредят, а посиняването на ноктите не може да се повреди.
Съветвам, ако имате възможност, естествено, да махнете всичко - лак, бижута, пиърсинги - ако имате... В операционна трябва да си без нищо. Понеже имам 17 обици, преди 5г, като раждах имах и обица на езика, и на врата имах накити - просто махнах всичко. Не си струва риска - Лично мнение Blush Hands V

# 79
Точно така. Аз махнах лака на ръцете и на краката, махнах си обеците от ушите, а аз никога не ги свалям.
За раждането всичко необходимо ще направя, за да мине всичко успешно и така стана Simple Smile

За лака на ноктите - аз не бих рискувала. Апаратите е възможно да се повредят, а посиняването на ноктите не може да се повреди.
Съветвам, ако имате възможност, естествено, да махнете всичко - лак, бижута, пиърсинги - ако имате... В операционна трябва да си без нищо. Понеже имам 17 обици, преди 5г, като раждах имах и обица на езика, и на врата имах накити - просто махнах всичко. Не си струва риска - Лично мнение Blush Hands V

# 80
  • София
Съгласна съм с вас, а и като знам в операционната и в реанимация какво е последният ми проблем за визията ми ще  е имам или не лак😂
И аз при първо раждане отидих с готин халат и чанта с душгелове, лосиони, шампоани, балсами и т. н. а се оказа, че нямам право, а и сили да се изкъпя😂
Втория път бях реалист и се надявах поне на човешко съшество да заприличам, щото ясно, че шансът да си секси мамче с разпорен преди пет дни търбух клони към нула за изписването😂

# 81
Някой може ли да сподели какви са цените за раждане със секцио? С избор на екип, и други разходи които е заплатил за престоя си?

# 82
Някой може ли да сподели какви са цените за раждане със секцио? С избор на екип, и други разходи които е заплатил за престоя си?
900 лв избор на екип, 120 лв нощувката в самостоятелна стая на 7 етаж, ако се налага преди това лежане за задържане на 5 етаж самостоятелната стая е 50 лв. на вечер. Мисля, че общите стаи са безплатни по НЗОК.

# 83
  • София
60 лв на вечер ако си в двойна стая на 7 етаж, 90 лева (около) стерилен комплект ако ти кажат да купиш, зависи от лекаря и 25 лв документ за бащинство ако бащата ще ползва.
Плаща се с карта без проблем, няма нужда от кеш.

# 84
  • София
Имам въпрос свързан е с МД, но не точно с раждането, дано някоя от Вас може да ми помогне.
Следя се при др. Дяволов, но трябва да се запиша и по каса на ЖК, заради болничните най-вече, а и така ми каза и Др. Дяволов.
Та съвет при кой доктор да отида да се запиша?

# 85
Аз ходя в медицинския център на МД при д-р Клисурски и съм много доволна. Супер обстоен и внимателен е, бременноста ми е доста трудна и съм болничен още от 7ма седмица, досега никога не съм имала проблем с вземането. Феталните морфологий също си ги правих при него и бих го препоръчала за следене по ЗК. Simple Smile

# 86
  • Седмото небе
На 28 при изписването ни заплатихме:
-900 лв избор на екип
-7 нощувки по 120 лв във ВИП стая на 7 етаж (Хич пък не ми хрумна за снимки, но моята стая беше светла, чиста, приятна, вдигащото се от към гърба легло ми беше много удобно, както и матрака. Имах гледка към дкц-то и надолу към центъра. Мивката до леглото, както и собствените баня и тоалетна ми бяха огромно улеснение в първите три дни особено.)
Общо 1740 лв на две отделни фактури
Иначе нощувката в двойна стая е 60 лв, в обща тройна стая с обща за няколко такива баня и тоалетна е безплатна.
Бях със секцио, лак на ръцете нямах, а и по принцип нося само заздравител. На краката имах лак-блестящ и брокатен, за който не ми направиха проблем, а даже комплимент за цвета получих Joy когато си махнах чорапите. А как не исках, че ми беше студено. Оообаче се тресях от притеснение, а не от студ и нямах търпение да ме хване упойката Joy
Комплект такъв платен докторски не са ми искали.
Аз съм казвала ама пак-свещички Профенид и Ева Кю, както и две водоустойчиви превръзки за след секцио е добре да са ви под ръка.
Докато не можех да се къпя само с мокри кърпи се забърсвах, както и с малка платнена кърпа с топла вода. Трудно ама изкарах три дни, когато ми разрешиха вече душ стоях половин час и с кеф си измих косата. Е толкова май на баня не съм се радвала никога. С кеф си ползвах всички мазила, които си бях взела. Почувствах се пак нормален и чист човек. И беше уникално  усещане, през нощта после се наспах супер добре!

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 18:26 от * SUPERMAMMA * ex *supergirl*

# 87
Здравейте! Може би ще се повторя с въпроса, но все пак да попитам. Планово секцио с избор на екип колко се плаща? За избора знам, че е 900 лв. Но предполагам, че се плаща нещо отделно или не..

# 88
  • Седмото небе
Само толкова плащате-900 лв, относно самото раждане това е. Другите неща, които са възможни като допълнителни разходи ги обсъждаме назад през няколко поста. Някои лекар искат комплект, други не. Той се заплаща само отделно. И вече зависи в каква стая искаш и има възможност да бъдеш.  По време на моя престой имаше дни, в които нямаше свободни нито самостоятелни, нито двойни стаи на 7 етаж. Другия вариант при запълване на етажа е настаняване на 8, където единична стая е около 60 лв, но не знам какви са битовите условия там.
Няколко пъти като се движих с асансьора спирахме и на 5 етаж, случи ми се да помогна като задържам вратата и хвърлих бърз поглед наоколо. Изглеждаше ми доста старо всичко, с мозайки, овехтели балатуми и т.н. И там разбрах, че предстоял ремонт и обновяване след като приключат с 12 етаж.

# 89
Здравейте,

При прием за естествено раждане разхождат ли ви по кабинети в крилото на МЦ (кардиограма, кръв, попълване на документи и т.н.) или направо минавате през входа на спешното и ви насочват към етажа, на който ще бъдете приети?

Общи условия

Активация на акаунт