Да преправим старите мебели с любов - тема 37

• 95 192
  • 923
  •   1
Отговори
# 810
За да хване боята към повърхността. В клипчето се вижда там...

Ако боядисват кафява мебел в бяло или в свеъл цвят, след грунда гледах че слагат ръка бяло, и върху нея нанасят цвета ако ще е светъл.
Но тъй като ти от бяло пак в бяло ще правиш, направо си слагаш боята след грунда.

И аз имам един скрин бял, мисля ако ми дойде музата да го боядисам, но аз в цвят го искам - синьо или зелено, не съм още решила...та поизгледах няколко клипчета да се ориентирам...

# 811
За крачетата имам предвид нещо такова примерно

Или това (или нещо подобно)
https://jysk.bg/dnevna/poddrzhka-na-mebeli/protektor-za-pod-eget-s-vint-8-br/p-t

То може и от подръчни материали да се направи, ама да не се мъчиш.

Или по четирите ъгъла и тук-там по дългите страни от онези протекторите за под крака на стол или маса. В Лидъл имаше комплекти, но в почти всяка железария трябва да има.

Ето

# 812
На този шкаф ще му стоят добре по-дълги крачета, сега отново са актуални:

Иначе, ако искаш да го правиш без грунд, тебешираната боя ти е опция, пробвала съм, хваща.

# 813
И след тебеширената боя пак трябва 2 ръце безцветен лак.
Но ако иска да се занимава - не пречи, в Практикер имаше и тебеширена боя (по-скъпа е от обикновената акрилна, та продавачите активно агитираха жени като нас да купуват тебеширена).

Аз моите лъскави соц.шкафчета (горни) - първо ги изкъпах със слушалката, обезмаслител и търкане дори с тел, след това стояха да съхнат 1 седмица. След това грунд, след грунда 2 ръце домашна тебеширена боя с доста качествен латекс, и след това 2 ръце безцветен лак. И по-трудно, и по-скъпо излезе от акрилната боя.

# 814
Да, трябва, аз лакирах.
Моята я купувах от бриколаж, малка разфасовка на Лорка, плюс техен лак, около 10 лв ми излезе като сума.

# 815
Искам да си направя сгъваема маса. Или по-точно искам да мога да разширявам наличната ми маса 140/90 см с някакво допълнение. Плот мога да поръчам от Роси или Салекс, но крака сгъваеми имате ли идея от къде?

# 816
Аз съвсем скоро правих точно такава допълнителна маса към основната и изрових нета за крака.
Сгъваеми има в балкан юг, но за тях плотът трябва да е мин 80/80 и няма черни каквито търсех.
https://balkanyug.bg/bg/metalni-kraka/krak-za-sgavaema-masa-hrom-turtsiya-060743
В крайна сметка поръчах тези:
http://www.iv-el.com/metalen-krak-za-plockoct-o40-mm-bg.html
Не са сгъваеми, но планката се фиксира, а те са на винт и се развиват.
В практикер , бриколаж и т.н. са основно Ф60, изглеждат дебели и груби.

# 817
# 818
Защото разтегателният механизъм трябва да се скрие в кутия под плота, а на мен не ми харесва такъв дизайн за маса.

# 819
# 820
  • София
Здравейте, чета темата с интерес и сега съм се заела да започвам да Прилагам и аз някои от нещата, които споделяте. Искам да боядисвам една стара обшивка в светъл цвят в бежовата гама, тък като е коридор и не искам да е много тъмно. Ето какво представлява. Каква боя ще ми препоръчате да използвам?

# 821
Аз ламперии ненавиждам, с такъв кеф махнах когато купихме жилище, но това или в бяло го виждам, или в никакъв друг нюанс. Нито бежово, нито кафяво....но може и да съм пристрастна, не знам...
Бяло поне няма да прилича на ламперия....

# 822
  • София
В този апартамент няма да живеем ние, ще се отдава под наем и затова не искам да си причинявам главоболия с махането. Може и бяло да го направя и аз го предпочитам въпроса е как да го обработя и с каква боя.

# 823
То по-малките главоболия ще са от махането на тоя ламинат, отколкото от боядисването му. Така или иначе на никой няма да хареса.

# 824
То това изобщо ламинат ли е по стените? На мен ми изглежда като пластмасови плоскости ламперия, имаше такива навремето и явно са били популярни.

Общи условия

Активация на акаунт