Да преправим старите мебели с любов - тема 37

• 95 166
  • 923
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Ламперия е, пластмасова. Все още продават такива плоскости. Наскоро купих с друга цел.
Според мен без проблем ще се боядиса.

# 826
То по-малките главоболия ще са от махането на тоя ламинат, отколкото от боядисването му. Така или иначе на никой няма да хареса.

Но не се знае какво има зад него, може да се наложи шпакловка, после пак боядисване ...

# 827
Или няколко поколения буболечки, щастливо устроени. Аз не бих живяла с подобно нещо, па макар и пластмаса да е ... още по-зле. Но ако толкова държи да боядисва 2-3 поста над нейния е обяснено с какво и как.

# 828
  • София
Да, пластмаса е, и навремето е залепено с обущарско лепило. Ако започнем да го махаме ще си отворим още куп работа, затова искам да му сложа една боя.

# 829
Щом е здраво залепено, не го пипай, наистина ще си отвориш много работа.
Има грундове за пластмаса, след които се нанася каквато боя решиш /най-добре латекс/.
Примерен.
https://www.denicom.bg/url-462

# 830
  • София
Много ви благодаря

# 831
Имам развитие по моя въпрос за разтегателна маса. Мисля, че намерих идеалния вариант и сега остава да успея да си го направя. Имате ли идеи?
https://emdesign.bg/product/raztegatelna-trapezna-masa-horus-126-206x80x76-sm

# 832
Същата има в Юск..на промо идва по-евтина.

# 833
  • Пловдив
На показаната трапезна маса не мога да разбера какъв и е механизма.
Ето няколко евтини предложения за механизми. https://balkanyug.bg/bg/products/search/0/?search=%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%B0

# 834
На показаната трапезна маса не мога да разбера какъв и е механизма.

Според мен няма механизъм, а двата разширителни плота има метани греди отдолу и те се намушкват в тези уши под плота.

# 835
# 836

Това изглежда с много подобно удължаване. Аз обаче вече имам маса и реално ми трябва само удължаването. А в удължаването от юск май не влизат пръчките. Те са от масата. Все пак ще го видя, за да преценя дали мога да измисля нещо, защото моята маса е точно 90 см и ще ми пасне идеално.

# 837
Този висящ 40 см плот трябва много добре да се захваща и да е стабилен, защото като се натовари масата с посуда и се облегне някой по-едър мъж на лакти, може да не издържи. Иначе е симпатична идея.
Може да попитате в темата за кухни, там чете Шадоумен и вероятно ще ви отовори, дали може да се осъществи безопасно.

# 838
Мда  не помня твоя случай, признавам си, просто вшдях същата маса като покозоната от теб.
Механизмът го има в инструкциите

Не ми е много ясен. Тегличи се издърпват някакви, но..на място ако може ги погледни, при нас са сглобени, ще се ориентилаш отдолу кок точно работи.
Виж в сайта и инстр. Може по да ги разбереш от мен Grinning

ПС..вяма да стане, защото гледам тегличите са монтирани на масата, но накрая излизат през процеп в самата плоскост. При готова маса нама как да го приложиш си мисля.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 08:03 от teta75

# 839
За да хване боята към повърхността. В клипчето се вижда там...

И без грунд става.
Боядисах бежови шкафове от Икеа с бял латекс. 2 години не мръднаха.

Общи условия

Активация на акаунт