НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 2

• 20 521
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
Нашата бебка си пътува без проблем. Наложи й се да пътува 80 км. още в деня на изписването, тъй като тя не е родена в града, в който живеем. След това за един ден мина разстоянието в двете посоки, т.е. 160 км. пак до същия град. През цялото време само спеше. По същия начин беше и брат й.

# 61
lilly, наистина много неудобно ще е така да се пътува надалеч.

# 62
Не може да сравнявате бебе в деня на изписването или на един месец с това на два месеца и нещо. Те вече не спят толкова, много по активни са к поне моето дете плаче доста повече и има повече нужди или поне ги изразява повече. Плаче, като ака, плаче ако му се спи и не може да заспи, спи от няколко дни съвсем малко през деня и тн

Лили, на нас се случи същото и то не веднъж. Например днес изяде 160 и излязохме на разходка и по принцип още първата минута заспива. Няма и няма, рев, рев, реве до посиняване. Спрях на улицата, извадих термоса и шишето и направих още 30 мл и тогава заспа и се успокои.
Освен да те посъветвам да се въоръжите с търпение и да си спомените, че на първо място сте родители... На мен това ми помага. Изнервям се, исках да гледам филм, да тренирам, да дремна с него, да помогна на една приятелка с нещо важно дето пише и почнах да се ядосвам на малкия, че не спи. И по едно време си казах, ама аз съм преди всичко майка точно сега и точно в момента детето трябва да бъде приоритет, а не нещо досадно, което искам да приспя. И малко се успокоих. Да, чашите в мивката ми вадят очите, пода също, петната по пода и праха още повече. Обаче това е положението. Имам не спящо бебе и толкова.

# 63
Дух, синът ми направи първото си по-дълго пътувате от 80 км. на една година и пак проспа целия път. Не говоря само за бебе в деня на изписването. А и разликата между бебе на месец и половина и два и половина не е фрапираща. По-скоро всяко дете е различно, а може да има разлика и между отделните пътувания. Докато не тръгне човек на път не знае как ще бъде.

# 64
Добре де, колко точно активно трябва да е едно бебе навършило два месеца, че почвам малко да се стряскам. Тук пишете че не спят и будуват и реват вашите, моя спи дори като яде. Разсъмва се в повивалника но като цяло ако е буден реве само ако е гладен, през останалото време си лежи и гледа каквото има за гледане. Знам че ще ми кажете че трябва да се радвам но ми се струва малко вял, иска ми се да го стегна лекичко ама пък ако нищо му няма.... Днес го сложих в активната гимнастика - нямаше ефект, чудеше се да реве ли или да спи, накрая избра първото . Лошото е че прави много кратки дрямки през деня- на всеки час се буди да хапва като при Лили.

# 65
Ама Веси те се променят за дни. На колко седмици е твоят? Божо до онзи ден беше същия, като цвете в саксия, където го поставиш там седи и мълчи. Само яко беше гладен ревеше. От три дни е друг

# 66
  • София
Мойто все си реве Grinning
Освен вчера пред педито на ваксините, разбира се...

# 67
Десетата седмица от раждането е, броя ги без нулева, седмицата на раждането я броя за първа, някои хора я  слагат нулева.
И нашия беше примерен пред докторката, тв чак се учуди що не реве това дете.
И друга тема да отворя - аз откак се е родил съм нон стоп притеснена, все лоши мисли, голяма тъпотия...вие имате ли такива терзания, как се справяте с тях, аз не мога втори месец вече да се отпусна да му се порадвам на детенцето.

# 68
  • София
Сигурно е излишно да казвам как съм аз с терзанията.
Почти не съм имала щастлив ден в живота си от както се е родил бебо. Всеки ден е борба да не изпадна в депресия. Първо се притеснявах само за него и то нон стоп. Вече се притеснявам по-малко за него и повече за себе си. Бебето май си е съвсем окей...

# 69
Да, ама вие сте с по едно, а аз с две.
По цял ден нямам минута свободна. Натоварвам се тотално и физически, и психически. Не мога да обърна внимание нито на едното, нито на другото, както аз искам. 😰

# 70
Дух, много правилно си го казала!На първо място съм майка. И понякога, когато не спира да плаче, си казвам - не му се ядосвай, той не е виновен, просто го гушни.

Ние пък имахме няколко доста криви дни с много рев. Днес беше добре. Да ви кажа много се измарям от разходките, все едно съм копала. Краката много ме болят, явно от тежестта и обездвижването. Все пак най-вече сме вкъщи, хем не стоя на 1 място... не знам, дано разходките помогнат малко за сваляне на кг. 😟

# 71
Ох дъгичке много благодаря, че го каза! Мислех, че само аз съм така! И аз се уморявам и мен ме болят краката и кръста е ужас просто. Онзи ден ми се плачеше през нощта от болка и си казах каквото ще да става, жива умряла, поне за 30 минути тренировка ще намирам време всеки ден, защото не се издържа. Вече два дни правя тренировки и съм по-добре. Той заспива само на ръце, а като не в добре през нощта спи в мене и така съвсем се схващам и ме боли врата и кръста. Но спрях с подвизите да чистя и готвя докато го нося в слинга... Ай няма нужда и без това вече е станал супер тегав. Приспивах го до сега 30 оставих го в гнездото точно до мен и се събуди. Сега пак го приспивам. Снощи пищи и спи. Гърчи се, рита с краката, спи и плаче. Гушнах го и така спахме гушнати. По някое време го преместих в гнездото. Но това недоспиване адски ме изнервя...

# 72
А ще готвите ли за бебето след някой месец, когато го захраните? Аз пробвах с пюрета, както и с готова храна от детската кухня, ама те нямат вкус на нищо.

# 73
Охх, Дух, и аз по същия начин се чувствам. Ядосвам се, че сам не спи през деня, все трябва да ми е в ръцете или да лежа до него, а като е буден трябва да го нахраня, да сменя памперса, да го занимавам с нещо... И то не остава кога да свърша нещо или просто да седя и да си правя нищо сама 😄 После пък се чувствам виновна, че искам едва ли не само да спи, ядосвам се като реве и не мога да го успокоя, пък то детето не е виновно, явно нещо иска да ми каже, ама като не мога да го разбера...

# 74
Пистачо, аз мисля, че е нормално. Божидар трета поредна нощ ме съсипва. От 9 до 10.30 го приспивах, спеше и плачеше. Събуди се в 3 ядене, памперс, рев, рев, рев до 4 и нещо, полсе в 6 пак се събуди и го дондурках и рева до 7.30.  Явно има газове и нещо го мъчи. Мъчно ми е за него, мъчно ми е и за мене си, и аз с рев се събудих, че съм на диета, не заставам из нас, разходки правя, спинера въртя, гледам да тренирам поне 3-4 пъти седмично и не само не свалям, но и качвам и приличам на кит.

Хелинор, ще готвя, да. Имам познат, който има поглед над детските кухни, дори над частните. Не бих си хранила детето от там

Общи условия

Активация на акаунт