НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 2

• 20 527
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
Духче, нещо подобно е при нас, само дето като му се спи, става зверски кисел и реве, защото е кисел, че не миже да заспи. През деня има само къси дрямки,  голямо спане пада само след разходка с количката. Стигам до извода вече, че е от въздуха. Голям ужас става приспиването напоследък. Освен това не дава грам да го оставям където и да било, не иска да бъде носен как да е, трябва задължително да ми е кацнал на врата като чайка и да гледа. Чудех се от какво е толкова кисел, после погледнах седмиците - ми той нашичкият в срок в растежа. Примирих се, че искам, не искам това е положението.

Между другото радвам се, че споделяте емоциите си. Когато реве и не мога да го приспя и продължава да реве (защото е кисел, че му се спи, но не заспива), често почвам да изпитвам едни такива чувства, дето ми става гузно, че ги изпитвам.  Но наистина Духчето е права, явно в такива моменти трябва да си припомням, че съм майка на първо място. Тая роля още ми е малко странна и не мога да си се представя така, по-скоро се чувствам като прислужник 😀

За захранването и готвенето - естествено, че ще готвя. Аз нямам поглед над детските кухни, ама чисто лаишки разсъждавайки - ако готвя за себе си, защо да не готвя за детето си. Не е нещо кой знае колко времеемко, сега като де поосаферих, даже успявам да готвя (предимно все неща, които като понарежеш да бухнеш я във фурна, я в тенджера и да не го мислиш много). Почувствах се добре,че вече почвам да влизам в час.

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 15:21 от Misery.

# 76
Моето момиче е на моменти. Тази нощ беше супер - спа от 22:30  ч., та чяк до 6 ч. През деня също спа, бяхме и навън и си спеше. Някои дни и ноще, обаче, е ужас - само рев и все на ръце иска. Не заспива до 1-3 ч. Дано и днес да може да излезем. Побърквам се вкъщи.  След разходка се чувствам като преродена, идва ми енергията. Аз готвя всеки ден. Най-вече заради малкия. И все гледам да има супа. Той е станал много забавен и идва да милва малката и да й казва не плачи, защо си сърдида. Много мила гледка. ♥️

# 77
  • София
Ох, момичета,  това с емоциите.... И на мен понякога ми става много гадно. Желани бебета, толкова желани,  а в съшото време ми липсва удобството на живота с едно дете. Буквално след третата,  четвъртата година стана толкова лесно, че ми се плаче Simple Smile Е, появиха се трудности от друго естество - нещо като подготовка за пубертета,  но бели кахъри .
Сега трябва да сменяме рязко от общуване с почти възрастен до гледачество и гукане. Каката много помага, но и я тресе ревността, вечер понякога не иска да заспи до полунощ, което в комбинация със също неискащи да заспят ДВЕ бебета е абсолютен апокалипсис. Оня ден в 23ч и трите реваха Simple Smile Едната - наакана, другата не може да заспи, третата иска някой да я погушка в леглото, защото била първата и на нея най-много внимание да й се обръща Simple Smile

Нас с таткото кучета ни яли Simple Smile
Но има и спокойни дни. Таткото в гаража, аз сама горе с трите, бебетата заспаха рано, обърнах внимание на каката, гледах филм,  спах....

Твърдо решена съм обаче тоя път да процедираме по-контролирано със спането, защото с едно бебе лесно, ама с две да ми спят по различно време или да не спят изобщо е адски изтощаващо. Изчетох де щ8 има статии за бебешки сън и мисля даже да си запиша консултация или поне някой уебинар да изгледам на някоя от мацките, занимаващи се с това. Дотук научих нялои неща и от вчера влязоха в сила. Само не знам как евентуално бих ги "научила" да спят по-дълго нощем. Те правят една дълга пауза и после се разбуждат, но в повечето случаи да хапнат съвсем малко. Даже мисля, че преяждат, защото сутрин като станат поне 2 часа не са гладни (а не са яли 2 часа преди това), вечер често се спасявам с гърдата като примрънкат. Но започна и това да не работи, снощи Кари просто си полежа, попръцка и заспа. Тъпото е, че размрънка ли се някой трябва да го изкараш от стаята, да не събуди другия......

# 78
Както казах и преди реалността, че си вече И майка, а не само жена е смазваща, а това да си майка на повече от едно дете е още по смазваща.
Супер гузно се чувствам, че се радвам каката като е на градина и съм сама с бебето. Уикендите съм по разтроена, защото съм сама с двете и с комбинация с лошо време сме затворени вкъщи. Но чисто човешки всеки има нужда просто да си поседи сам със себе си без дете наоколо. Редовно като заспи бебето първо си обръщам време на себе си каквото ми се прави в този момент около 30 Мин на ден когато имам възможност ( лежане, филм, книга, прическа...) след това се хващам с домакинските задължения. Каката като е на градина успявам и да си обърна внимание и да сготвя и тя като се прибере си играя с нея. От една седмица успявам бебето да приспя в 20:00 ( което е супер важно за мен рано да заспива) и каката в 21:00 я слагам да спи и ВЕЧЕ заспива сама без да я чакам в стаята, което супер много ме натоварваше. След това дори и много да ми се спи гледам малко сама да си поседя без нищо друго да правя, много добре ми се отразява.

# 79
Аз пък последните дни отново живнах. Татко ни беше на работа в офиса и бяхме сами. Излизаме на разходка, готвих, чистих, прах. Дори блатове за торта пекох и правих. Прическа си направих и грим сложих дори (нещо което и през края на бременността не бях правила).
Да вярно с едно дете съм, но си казах че трябва да мога да правя всичко или ще стана като някоя лелка.
Малкия вече се обръща, крещи и иска много внимание. Правя го част от всяко нещо и така и двамата сме доволни.

# 80
Цвети как успяваш да го направиш част от нещата, които правиш? колко е голям?Аз съм в капана на дете заспиващо само в мен. Вчера дето се похвалих че е заспал сам мислех че е началото на нова епоха за мен като майка но не - положението е като при Дух и Мизъри през деня, кара един цикъл дълбок и лек сън и се буди за утешаване - разбирай цокане. Вкарах си голям гол. Опитвам да го оставям в гнездото като е сънен но се разбужда и реве. Накрая ми става жал и го взимам ще продължа да опитвам. От чистия въздух спят добре и аз така съм чувала. Редактирам за да препоръчам една фб група - бебешки рецептурник - родители споделят какво готвят на децата си - има доста интересни неща.

# 81
За готвенето , ще правя пюрета със сигурност , така правех и с каката . Купих си машина за приготвяне , взимах си био или домашни продукти и за 20 мин ., приготвях пюренцето . Но за след 9-10 месец изобщо не възнамерявам да готвя по 5 яденета на ден всеки ден и то различни . Има прекрасна кухня частна която съм ползвала с каката , сега отново ще използвам . Ами няма как да готвя всеки ден 1,2 и 3 то и то заешка супа или яхния с нахут или всякакви други разнообразни манджички съобразени с техните нужди . Да не говори  , че ние с таткото много обичаме пикантна храна или храната ни е силно подправена и никак не е подходяща за бебчета , така , че срещу 5-6 лв., ще си взимам частна кухня без грам угризения.

# 82
Цвети как успяваш да го направиш част от нещата, които правиш? колко е голям?Аз съм в капана на дете заспиващо само в мен. Вчера дето се похвалих че е заспал сам мислех че е началото на нова епоха за мен като майка но не - положението е като при Дух и Мизъри през деня, кара един цикъл дълбок и лек сън и се буди за утешаване - разбирай цокане. Вкарах си голям гол. Опитвам да го оставям в гнездото като е сънен но се разбужда и реве. Накрая ми става жал и го взимам ще продължа да опитвам. От чистия въздух спят добре и аз така съм чувала. Редактирам за да препоръчам една фб група - бебешки рецептурник - родители споделят какво готвят на децата си - има доста интересни неща.

2 месеца и 20 дни е, но те се изменят с дни. Преди няколко дни нищо интересно не правеше, а сега се обръща, смее се, вика на играчките си.
Ами опитвам се по всякакъв начин да го забавлява нещото, което правя. Докато готвя го слагам на гимнастиката, там остава поне 30 мин, като чистя с прахосмукачката обикновенно заспива. Когато си оправям косата или лицето слагам огледало на спалнята и го поставям по корем. Така той се гледа и му е интересно или гледа мен и му правя някакви физиономии. Понякога го оставям в кошарата и му навивам въртележката, там също може и час да седи, само му я навивам и пак си върша нещата. Като му оправям дрешките пак му обяснявам кое какво е и той слуша сякаш разбира нещо 😂

Преди 2 седмици беше свикнал само на ръце да заспива. Обаче си казах няма да стане, през деня като усетя че му се доспива пускам бял шум и слагам бибката (понякога по 38262628 пъти), вечер след баня го кърмя и понякога заспива веднага, понякога пак с бял шум и бибка. Има дни, в които иска гушкане или милване, но за около 15 дни са били 2 3 дни

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 21:18 от Cve7i

# 83
В ритъм и аз влязох, щом гледам рецепти и готвя различни неща, значи всичко е ок. Ама лошото е, че и апетит имам и затова ми е кеф да чета рецепти. 🤫😅

За мен разходката е приоритет и всекидневното чистене, защото се събира много прах. Даже обмислям да си купим прахосмукачка с воден филтър. Чух, че освежава въздуха и поглъща по-голямо количество прах и мръсотия. Някоя мама да сподели мнение?

# 84
Здравейте момичета, приятно ми е да се мушна тихомълком във вашата темичка! Повече от 9 месеца все нещо не ми достигаше, за да го направя по-рано, но ви чета от самото начало и си изкарах бременността с вас, а си сега, когато си гледаме бебока. Винаги сте били много полезни и добре, че ви има, надявам се занапред и аз да мога да ви бъда полезна с нещо. Simple Smile

Нашият герой е младеж, естествено раждане, без усложнения (само където беше голямата паника преди това) и вече е на 2 месеца и половина, расте здрав, надявам се щастлив и за щастие по-скоро кротък. Аз още преди да се роди бях твърдо решена, че ще му създавам режим. Дали естествено се получи или не, но от началото на втория месец смея да кажа, че по-скоро има такова животно, но май и от детето много си зависи. Аз не си давам зор за нищо, не се вманиачавам в нищо, доста над нещата гледам да го карам и за момента всичко ми се струва почти като песен. Е, разбира се, има си "трагични" моменти, но бебо е мечта Simple Smile Изцяло се водя по него и особено за хранене изобщо не послушах нито един от педиатрите, които ми даваха наставления кога и с колко да го храня и напук на техните речи, той си наддава идеално. Благодарение на нещата, които му давам почти от самото начало, колики, температури, неразположения, за сега с пълна сила ни подминават. Дори и след първата ваксина, нямаше никаква реакция, за щастие, дори и по-спокоен като че ли стана Grinning

Ще ви следя още по-често вече, че чувам, че ме вика мъникът да си играем.

P. S. Rainbowww, имаме Керхер, с воден и не знам още какъв филтър, резервоар за вода... Не виждам особена разлика с по-обикновена прахосмукачка, освен че си е хамалогия цялото вадене и после чистене на самата прахосмукачка. Ако ще е нещо за ежедневни цели, според мен не би било най-практичният избор.

# 85
Аз не смея да се похваля, но от три дни бебо спи сам през деня по 30мин до два часа. Допреди това спеше само в ръцете ми. Най-накрая малко и аз да се почувствам човек 😁 ако започне да мърда и да се разбужда, му хващам ръчичките и пак се унася.

Времето днес е страхотно, отиваме на дълга разходка.

# 86
Apricity, какво даваш?

Благодарение на нещата, които му давам почти от самото начало, колики, температури, неразположения, за сега с пълна сила ни подминават. Дори и след първата ваксина, нямаше никаква реакция, за щастие, дори и по-спокоен като че ли стана.

# 87
Apricity, какво даваш?

Благодарение на нещата, които му давам почти от самото начало, колики, температури, неразположения, за сега с пълна сила ни подминават. Дори и след първата ваксина, нямаше никаква реакция, за щастие, дори и по-спокоен като че ли стана.

Честно казано ме е страх да споделя, за да не стане реклама на продукти, защото някои неща са на Аквасорс. Иначе от втората седмица давам Коликинд, като в един момент изобщо не спазваме дозата, т.к видяхме, че спира да реве, ако е влязъл нещо във филма и като усети вкуса се захваща да мляска и се кротва малко. По същия начин използвам и биберон, слагам една капка и му го давам и се увлича. Отделно превантивно против спазмите (колики) давам 2-3 пъти на ден в яденето Шуслерова сол 7, също от 2рата седмица.
Ако кажете, че няма проблем за Аквасорс-ките неща, ще ги напиша, както и как ги давам.
Освен това открих и шишета за хранене, които най-добре му понасят, а и по мое мнение са най от всички използвани до сега. Полски са, Lovi, лошото е, че са по-неизвестни и само биберон, когато е за смяна, трудно се намира, в момента са изчерпани май навсякъде в България и аз се принудих да купя още няколко шишета, но цената им е напълно приемлива и не е проблем.

# 88
От Коликинд и аз съм много доволна. Откакто го давам на Марти си пръцка леко без да присвива крака и да прави гримаси, ака всеки ден, не реве от колики... много съм доволна.
Когато имаш възможност ще се радвам да ми пишеш на лично съобщение за Аквасорс.

# 89
Здравейте, досега не съм писала никога, но ви следях често докато бях бременна. Беше тежко, последните 3 месеца почти непрекъснато лежах за задържане и честно казано нямах особено сили и кураж да споделям, исках просто всичко да мине наред и добре че така стана. Имах чувството, че ако говоря, нещо ще се обърка, знам, че сигурно звучи странно... Слава Богу бебчо се роди в края на ноември и аз пак не можех да пиша, защото изпаднах в доста гадна депресия, която още ме държи май и общуването с всякакви хора ме напрягаше ужасно. Сега се опитвам да вляза в ритъм и да ви настигна в темите... Не можах всичко да изчета, затова извинете, ако сте го обсъждали, но има ли друго бебенце, което да ръмжи? Моето момченце ръмжи като малък тигър, особено като се пробужда, мята си главата и ръцете на всички страни, свива се и се стряска. Когато е буден не го прави и се чудя на какво може да се дължи и дали не го измъчва нещо.

Последна редакция: нд, 24 яну 2021, 20:06 от Tds5664

Общи условия

Активация на акаунт