НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 2

• 20 515
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
От както спряха да акат през нощта и аз сменям памперса чак сутрин, освен ако някой все пак не свърши работата. Вечер се къпем в 20:00ч та единия си ляга към 20:30, втория към 21:00ч. Сутрин сменям чак в 8:00, понякога и по-късно (на моменти чак ми става съвестно, че толкова рядко, ама до сега не сме имали обринати дупета и само веднъж имахме пропуснал памперс от много пиши). Все пак и мама е човек .. достатъчно ми е, че кърмя по безброй пъти на нощ. Тези дни пак се постабилизираха нещата, но докато беше скока в растежа около 12та седмица, имах една нощ с 6 кърмения на Петър и 4 на Стефания Flushed Беше ми дошло малко в повече, но сега общи взето кърмя към 1ч, 4ч и 7ч. Незнам дали това, което казвате е кърмаческа стачка или заради скока, покрай него говорих с консултант, също и с приятелки минали през това, и едната девойка ми принтскрийна разговора, когато тя е била по същия начин. Ми стигнах до извода, че всички минаваме долу горе през едно и също, и консултантката й казва, че точно около 3 месец много майки се отказват, защото мислят, че не им стига кърмата.
Аз също бях във филма, още повече, че кърмя две, но започнах да кърмя по-често, на 2 ч, понякога дори на час и половина и сякаш се стабилизираха нещата. Също започнах да пия към чая и шуслеровите соли по схемата, която беше препоръчана във форума.
Надявам се тази седмица да посетим педиатърката да видя как върви наддаването и дали е по-добре от предния месец

# 706
Ха, Дух, и моето мече се буди в 2 и около 6ч сутринта да яде. Памперс сменям на първото му истинско събуждане, няма смисъл да го разбутвам детето.   

А аз нещо се разболях и ми е много притеснено да не го заразя, но така или иначе не мога да се отделя от него. Бурканът с меда и чаят са до главата ми. 😄 Дано не му предам нещо. 🙏🙏🙏

# 707
Аз памперс през нощта не сменям, защото кърмя в леглото и той си заспива, не бих го разбуждала. Само ако е пропуснал памперса, бих го сменила. С крем мажех в началото на всяка смяна, вече мажа само вечер. Досега не се е подсичал, за щастие. Иначе не го мия на чешмата, ползвам някаква бебешка вода и тампони.

m-angel, не те ли притеснява да спи в гнездото вечер? Те не се препоръчват за ползване без наблюдение, особено ако детето е вече подвижно. По същата логика с възглавниците, одеалата и обиколниците.

Аз за кърменето- аз го правя някак на инат. Докато имам кърма, ще си търпя и стачките, и стоте хранения нощем, и цеденето... Понякога се чудя защо се тормозя толкова, обаче инатът ми не позволява да се откажа. Иначе редовно си мечтая как му давам АМ и изведнъж почва да спи по цяла нощ 😂, ама после си казвам, че това е просто период и ще мине, нищо не е вечно.

# 708
И ние имахме скок в растежа 12та седмица - ядеше по-начесто и по-дълго. Същото нещо сме го минавали и преди, та вече не се шашкам. Не гледам часовника, щом е кисел давам да суче. Имам и кантарче вкъщи, та колкото и да киселее, не може да ме излъже, че го държа гладен Joy

Дъгичке, бързо оздравяване!

# 709
Странно как всичкинсте си усетили скока в растежа по повечето ядене. Аз скока не го усетих изобщо - просто 3-4 дена беше тих и спокоен и иведнъж рязко почна да прави нови неща. И си спеше спокойно и обичайно, и си се хранеше спокойно и обичайно. Дори не е ревал прекомерно много, а 12-та седмица свършва днес. 

И аз спрях да сменям нощен памперс по съвсем тривиална причина - не го пълни. Даже се е случвало да отворя и лентата на памперса да е тотално жълта. За сметка на това със събуждането в рамките на час сменям два, защото си изхожда всичко, което е задържал през нощта. Че и често ака на два пъти в интервала 6-8 сутринта.

Аз мисля, че ако го бях закърмила успешно, също щях да го карам доста на инат. Но мойто така или иначе от инат не засука за добро или лошо. Второто ще е по друг начин обаче. Не знам какви са тия магически представи, дето имате на деца на АМ, че спят по цяла нощ. Аз съм единствената сред познатите си на смесено хранене и на две от девойките изцяло на АМ, децата им още се будят в 2-3 вечерта да си искат.

# 710
Хаха разбира се, че не е гаранция. Има много деца на кърма, които си спят. Но идеята е, че АМ  се разширява в стомаха и е по-засищащо за дълго време, а кърмата се усвоява за час горе-долу. Досега, който ми е казал, че бебето му спи по цяла нощ, все е бил на АМ. Аз затова така си мечтая, ама знам, че с моя късмет, и с АМ пак ще се буди по сто пъти 😁😁

# 711
  • София
Краставичке, аз установих,  че моите се будят в полунощ (едната), 2, 4, 6 за ядене. Като в 6 обикновено следва и голямото изакване и послв и аз ходя като пребита. За съжаление събудя ли се веднуж после мнохо трудно заспивам.
Все си казвам да почна да ги храня тандемно вечер, ще намаля кърменията до 3, ама пък като са ми от двете страни не се будя, само се връткам..... та не знам.  Иначе все така става, че през деня се разминават и съответно едната вечер заспива по-късно от другата и с големи мъки.  Някои дни я будя нарочно да е  с другата,  ама ми е много мъчно.  Още ср нагласяме.

Не помня кой написа, че е на диета - ако кърмите и сте без млечни/месо - проверете нивата на б12 серум я кръвта и ако са ниски компенсирайте с витамин. Тояа е изключително важно за бебето и за вас.

# 712
Да се включа и аз - не сменям памперс през нощта от много отдавна. Последно към 23:30 и после към 9 сутринта. Много време е, но като не се буди междувременно изобщо не бих го притеснявала. Не е имал проблеми. На мен също ми е тежък вече и голям за мивката, затова имам тампони на Бебо, които съм нарязала на четвъртинки и ги топя в сребърна вода и го забърсвам хубаво. Сребърната вода убива много видове бактерии.

И аз като повечето кърмя още на инат, вече от 60/40, кърма/АМ отиваме към 50/50 и почвам да се дразня. Освен всичко около цикъл количеството поне при мен намалява, въпреки че гърдите ги усещам напрегнати нищо не излиза - нито като суче, нито с помпа, нито на ръка... Ужасно е.
За щастие поне за стачки и скокове не дава признаци, че иначе да съм се метнала от някъде... Все още успявам да поддържа режим на 3-4 часа да яде и вярвам, че това му внася доста спокойствие в ежедневието.

# 713
Аз от тандемното се отказах още 1вия месец, сложно ми е да ги наглася и подхвана и двамата, особено с качените килца. Гледам да са един след друг, в рамките на 15 Мин например, но не винаги и това се получава, разбира се. Минала седмица решаваха, че ще реват едновременно и беше зор да се изчакват един друг, ама има и такива моменти Simple Smile здраве да е Simple Smile

# 714
Бяхте обсъждали дрешки - в София сме има вериги "китайски магазини", в които продават всичко. Та в тях има и бебешки дрехи, основно турско производство. Някои са особено приятни на пипане.

# 715
  • Варна
Нашия баш от АМ-то си спеше стабилно (т.е. имаше една дълга 5-6 часова пауза) и откакто мина изцяло на кърма, дългият му сън е 2-2,5 часа, после на 1 час се буди да яде. Така е от 1 месец, т.е. не е скок в растежа.

И на мен ми тежи да му мия дупето, затова карам баща му. Grinning В редките случаи, когато го няма или не може, просто пълня едно малко легенче, което ми се събира в мивката и му правя бърза вана. Слагам го полу седнал - с едната ръка подпирам гърба, с другата мия.

Аз през цялото време бях в дилема дали да не спра да се мъча да кърмя. Обаче толкова натиск ми оказа родата и приятели за пустото кърмене, тази манна небесна, че не се отказах. За щастие вече поне не рева от болки и не се занимавам с протектори, помпи и т.н. Другия плюс ми е, че не трябва да го оригвам като преди по половин час. Като го храних от шише с АМ, сме правили по 2-3 паузи на ядене да го оригвам, иначе повръща. Сега въобще не ми повръща или много рядко (ако го оставя по корем след ядене например). Но пък съня му е супер разбутан и няма никакъв режим, защото и яденето не мога да контролирам, яде си постоянно, когато му скимне. Няма пълно щастие. Sweat Smile

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 14:52 от lilly_dev

# 716
Минавам само да се похваля - след 363 дни без секс днес счупихме каръка Grinning

Боля, да, (2ри опит след раждането), ама стисках зъби и мина Smiley

# 717
Честито! Аз да се похваля, че четвъртият път не беше толкова болезнен, колкото предишните и виждам светлина в тунела, че всичко ще се нареди с времето.

# 718
Относно темата за бащите!
Радвайте се че поне се включват и имат желание да правят нещо.

# 719
Относно темата за бащите!
Радвайте се че поне се включват и имат желание да правят нещо.
Мн те харесвам и ви ми супер симпатична, обаче изобщо не съм съгласна с теб тук. Какво има да се радвам, то това дете е резултат от съзнателно правене, в което съзнателно участва и таткото. Изобщо не смятам да се чувствам благодарна, че помага. Това си е абсолютно в реда на нещата. Става нощем, сменя памперси, храни, прави мляко, мие бутилките. Само не го пеипсива. Аз от своя страна го подкрепям във всичко във всекидневието, осигурявам му време за спорт и тренировки, готвя здравословни неща и поддържам начин на живот, в който сме щастливи и спокойни в по голямата част от времето. Така че ние сме партньори и двойка, а не аз да имам дете, пък той да ми помага.

Общи условия

Активация на акаунт