НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 2

• 20 483
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Ние сме от месец в кърмаческа стачка. Отива към загуба на кърменето.
Дано при вас се оправят нещата,.защото много боли...

# 691
И ние сме в 12 седмица. Дразни се вече и на двете гърди като не пускат, лошото е че през нощта съм вече тотално неадекватна, всичко правя в просъница и нямам спомен нито кога нито колко яде през нощта.

# 692
Да се храни с тази спринцовка е истински кошмар. Ти наливаш, то се плюе и отива по врата.
Отделно от това някак вяла ми се вижда. Следобяд изяде нищожни милиритри. Стои на гърда по 15 минути и после на кантара показанията са от порядъка на 20-50 грама. И аз цял месец живеех в невидение, че детето си се храни добре.
Каква заблуда? Какво ли ме чака не смея да си помисля.
Отделно от това ми е криво, че покрай грижите за бебето не мога да се грижа за баткото, както ми се иска.
Ами, правя най-доброто, на което съм способна, ама някакси се упреквам, че не е достатъчно. 😢

# 693
Хелинор, извинявай, че пак ще повторя за сондата, но казваш, че по 15мин суче от гърдата, за това време предполагам, че ще може от сондата да изпие цяла доза кърма или АМ без да е от шише и ще се премахне поне този проблем. И май ще е доста по-лесно от спринцовка. Аз бих пробвала този вариант.

# 694
Колкото и да е гадно и аз бих опитала със сонда. Само не се отчайвай!
.В резултат на което аз му връчвам почти приспано бебе често, а накрая получавам бебе в истеричен плач, защото му се спи на куче, но баща му е решил, че му се играе с него. Вече три такива ситуации ми докара на главата.

-при него ако до 2 минити Биляна не е заспала, значи й се играе и е метната я в люлка, я в шезлонг и после на мен ми се пада да я утешавам и приспивам. А той е спец и в събуждането й- в старанието си да е тих вдига повече шум, от колкото като не се старае.
1:1 сме и ние 😂😂 все му казвам да бе го вдига, да бе му размахва играчки, когато трябва да спи. Така се превъзбужда и става ужас. Дано дето аз го оставям той да го успокоява. Няма мен да ми се надува главата я 😁 Е оставям го за 15 мин после ми става жал за бебчо. Едни път така се скарахме, понеже му казах, че не може да го успокои като го разнася из стаята, той още повече реве. И той ми каза да не се правя на голяма разбирачка ... Пффф кипнах. Ама бързо се извини 😂😂
А малкия е такава душичка, много лесно заспива ( ако не му е минало времето), кротък е през повечето време само трябва да му говориш нещо или да му показваш играчки и все едно нямаме бебе.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 22:23 от Cve7i

# 695
Ох как се отчаях като ви прочетох с тази кърмаческа стачка Sad
Ние от месец сме така , но аз тъпо и упорито продължавам да се боря . Тя реве и се дърпа , аз разнасям , пускам сешуари , биба пъхам , после гърда и така по 1000636363737 пъти . Колко изяжда бе знам , ама нищо не е качила Sad
И тази вечер дадох 90мл., АМ след баня още спи , вдигнах я малко да хапне , цокна 5-6 пъти и заспа Sad

# 696
Колкото повече ви чета, толкова повече си мисля, че ако имах кърма и трябваше да кърмя щях да перколясам. Шапка ви свалям, наистина. Явно просто кърменето не е за всеки, не мисля че щях да издържа психически на тоя натиск, но и не мисля, че щях да се откажа, защото съм овен и като знам, че е добре за детето щях да се пъна до края.

Хелинор, ти си добра майка и добър родител. И На двете си деца Simple Smile

# 697
Дух, точно това си мислех и аз за кърменето и оцеляването ми.
При нас проблемите се решиха още в края на първия месец, като взех решение да не се боря с малкия човек.
Като не иска да суче от гърда, няма да суче от гърда.
Тогава той пищеше и ме блъскаше, а аз ревях. Резултат неспокойно дете и изперкала жена Grinning
И аз ви се възхищавам, момичета, за търпението, което полагате.
И един малко страничен въпрос. Някоя от вас има ли болки в коремната област? За първи път ме заболя, един месец след като родих. Болката е централно точно под ребрата. После се повтори веднъж януари, но за последната седмица ме боля два пъти.
Болката се появява изведнъж. Много силна, особено последния път. Изчезва за 15ина минути, поне така ми се струва.
Оприличавам я на болката, която изпитах в нас, преди да отида в болницата и да родя.

# 698
Добро утро спящи и неспящи мамчета. Исках да ви споделя размислите си за нощните смени на памперси и детския сън. Имам късмета от няколко дни насам бебо да заспива в 8-9 и да се буди към 5-6. Не че не иска да яде, през два три часа си иска мляко,  просто всичко прави насън - пръцка, мрънка, цока - без да се събуди. Това ме урежда, защото и аз всичко правя насън - гушкам, кърмя, завивам...няма проблем, наспивам се и т.н. той спи в кошара до леглото ми и не трябва да ставам. Единствено памперси не сменям насън, щото трябва да отида до повивалника и до банята, а и все пак да внимавам какво правя за да не се пребием - не съм чак такъв сомнамбул. Та вече втора нощ на поредното хранене някъде към 3-4 се събуждам аз (бебока кърти като пор) и решавам, че трябва да сменя пелената, щото е седяла повече от шест часа и е добре напикана. Впоследствие се оказва, че памперса не е тежък като камък и може по моя лична преценка да издържи до шест сутринта, когато е Голямото Сутрешно Ако ( още един напредък, който ме радва много ). При смяната на памперса, обаче, бебчо се буди , а от това следват две неща: 1. Разбива му се нощния сън и 2. Май се задействат някакви рефлекси на отделителната система, защото си свършва и двете работи по голо дупе в повивалника , а това води до цялостно преобличане и увеличаване на времето когато е буден, съответно по-трудно заспиване след това.
Та, реших преди малко, не знам дали с право или не, утре ако пак е така, да не сменям памперса до шест сутринта ( общо 9-10 часа да престои) , освен ако не се наака или не подгизне, разбира се. Надявам се, че така ще подобря качеството на съня и на двамата и няма да седя да пиша тъпи постове в интернет по никое време. Преди време не вярвах на приказките, че пелените не трябва да се сменят през нощта, за д не се буди бебето, но сега по усет мисля, че е по-добре да остане по-дълго с памперса и да спи непробудно повече време.

# 699
Памперс сменям при първото събуждане. Повече не пипам до сутринта. Аз пък да се оплача, той почна да се буди пак по два пъти. Около 2 и около 6.

Ангелче, аз имам болки,но в ляво ниско долу. Вчера дори спешно ходихме до Вита 2. Лекарка беше много внимателна и обстойна, гледа ме всякак и накрая предположи, че е нещо дебелото черво. Вярно, че бая пари дадох, но поне каза, че всичко около секциото в наред, минало и заминало. Каза, ще гинекологично няма никакъв проблем. Аз си ходя редовно до тоалетна, но предния път когато пак така силно ме заболя, после пак мн ходих до тоалетната. Та нямам идея какво всъщност става. Каза лекарката ако след спазмалгон не ми мине на хирург да ходя. Но ме отпусна и сега само слабо го усещам

# 700
  • София
Ох, нашия освен че хапва по два пъти нощем си върна и нощното акане, та аз сменям памперс тогава под звуците на гукане и усмивки Joy. После отнема време пак да заспи и на майка му синките под очите са като седемте рилски езера вече.
Съчувствам за кърмаческата стачка. При нас подобна драма имаше втория месец по-скоро и си мислех, че няма д издържа и ще се отбие. Сега третия месец пък зора е с хранителната непоносимост, която още не сме напълно сигурни има ли я, няма ли я и към какво е, но съм на диета без мляко, ядки, мед, повечето плодове Tired Face, пък все съм гладна и все ми се дъвче нещо.
Това с разпознаването на сигналите от бебето при мъжа наистина е по-трудно. Редовно обяснявам защо мрънка малкия и наскоро имахме една вечер с 2ч рев и приспиване след като го беше разиграл по никое време. После се чувствах като сдъвкана и изплюта Weary

# 701
Ако Мартин спи, не сменям памперс и не храня. Последните дни заспива и храня последно към 22:30 - 23:00 ч и после след 5:30 ч, ако имаме късмет отива до 7:00 ч.
Ако спи неспокойно към сутринта само го местя от кошарата му в нашето легло и му давам биберон.
Идеална работа ми върши гнездото, в което спи при нас.
Дух, ходих и аз на лекар онзи ден. Гледаха ме на ехограф. Всичко било перфектно. Огледаха ми бъбреци, далак, панкреас, жлъчка, черен дроб, яйчници... и всичките ми карантии Smiley. Всичко било наред. Според лекаря е спазъм.
Ама какъв е този спазъм не ми каза.
Чудя се дали не е от разтягането по време на бременността.

# 702
Ами не знам и аз, но днес пак ме боли и пак пих спазмалгон, да по-малко от впчера ама осезаемо.

# 703
Маргаритка, как открихте хранителната алергия при вас? Аз сега ограничавам прясното мляко, доста пъти пробвах и дори след 1 чаша, малкият цял ден е крив, реве и коликите му се влошават.

Абе вие миете ли още дупето? Бебо доста натежа вече и се виждам в чудо как да го държа на мивката с една ръка, ама пък с мокри кърпички нямам това чувство за чистота като след едно хубаво измиване.

# 704
Мия го като е насран всеки път, затова благодаря на всички богове, че почна по веднъж два пъти на ден да ака само, че цялата ставах мокра и аз на чешмата. С мокри кърпи действам само ако е напикан и то от време на време - през нощта примерно не го водя на чешмата, през деня като е кисел или му се спи - също. Не е същото като хубаво измиване с вода.
Също мажа с крем всеки път, веднъж пропуснах че много ревеше и се зачерви след два часа, вече трети ден не може да се оправи.

Общи условия

Активация на акаунт