НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 2

• 20 486
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Съгласна с Пистачио. За мен не е окей някой да бърка в задника на детето ми, за да се изходи. Не го правя и аз, няма да дам на свекърва, еле па на педиатър. Смятам също, че такъв тип помощ ще научи детето да ползва именно помощ при изхождане. Не бих дала и никой да бърка в моя задник, за да ми помага да се изакам. Нищо, което не бих направила аз на себе си, нв бих дала да бъде правено и на детето ми. Все пак отговорност в т.ч. И по Наказателния кодекс за това дете нося аз. Масажите, свиването на крачетата, колелото и най-вече естествената бебешка хигиена ми помогнаха на мен и искрено вярвам, че такъв тип помощ е много по-полезна от термометъра. Но всеки се решава сам какво да прави с детето си.

И вкъщи сме екип. Решенията вземаме заедно, заедно си го гледаме, общо взето сме с една концепция за гледане на дете. Супер идеен е, но аз съм човекът, който чете и после обсъждаме. Има драми с разчитането на сигналите на детето, защото аз съм го оставила да се учи, без да му дудна. Особено ако става въпрос за сън. Но като цяло и той е родител и има свободата да прави с детето каквото иска, без да му вреди де. Добре, че се включва активно.

Аз го слагам с домашните дрехи в чувалчето и отварям отдолу ципа. Чувалчето е 2,5 тог.

# 676
Здравейте Мами,  бях качила пост за бебе Влади за операция в Турция. За съжаление загуби битката. Благодаря на всички за оказаната подкрепа. Съболезнования на семейството,  едно малко ангелче отиде на по-добро място

# 677
  • София
Ужас....

# 678
О, не, защоооо 😭😭😭 Миналия ден изпратих и аз парички и вярвах, че ще успеят да се преборят. Много ми е тъжно. Не мога да си представя какво им е на родителите. Защо трябва да страдат така малки деца, не знам, не е справедливо. Да почива в мир малкото ангелче и много сили на родителите.

# 679
Ох, горкичкото детенце. 😢
Нуну17, мисля, че твоя горчив опит и моите замервания потвърждават казаното от теб.
Сутринта бяха 170 мл., после 100 мл., сега 90 мл. изсукани. Сутринта изцедената кърма беше 80 мл., после 40 мл., а сега 10 мл. През деня количеството намалява.
Интересното в случая и, че при кърмене на първото дете също имах много кърма в началото, също големи нощни паузи, но той надсаваше сравнително добре, равномерно.
Освен да цедя сутрин, да я събирам кърмата и да я давам следъбедните часове не виждам какво друго.
Имам и кутия АМ отворена, но не е пила млякото. Проблемът е, че ще върна кантара и насляпо ще дохранвам.
Благодаря на всички, които се отзоваха и се включиха при обсъждане на проблема ми. 🤗

# 680
  • Тук... някъде
Милото ангелче 😢 да е светъл пътя му и съболезнования на родителите му

# 681
Ужасно е това за детенцето. За родител няма по-голяма мъка от тая.

# 682
Не знам какво да кажа за Влади... просто ще замълча ❤
Helinor можеш да си вземеш от OLX кантар под наем, около 20лв на месец е наема. И при мен проблема с кърменето е същия затова сутрин като станем го храня поне два пъти до обяд (той спи до към 10:00ч) и правя всичко възможно да го приспя за по-дълго, поне 2-3 часа пауза да направим без кърмене за да мога да събера повече кърма, излизаме навън, като се събуди правим упражнения, играем, баламосвам го максимално време докато почне да лапа ръцете и чак тогава го кърмя пак. Кърмя го на поискване в никаъв случай не спазвам часове и не го държа гладен, просто се опитвам и повече да поспива, защото оставя ли го няма да спи цял ден, а ще ми виси на циците. Отделно от това при нас проблема с рефлукса се задълбочава откакто започна това невероятно слюноотделяне и се дави и в лиги и в мляко и повръща - хвърля си чак до краката... 🤦🏻♀ Нося го в слинг, оригвам го често, повдигнали сме му матрака ... не знам вече какво да правя, чудя се дали да не го водя на детски гастро, ако може да направи някакво чудо? 🤔🙄

# 683
Ох, сега като дойде време за кърмене малко преди третия час успях да изцедя само 20 мл. без кърмене преди това. Рязък спад от сутринта. Имам 110 мл. кърма събрана от преди обяд, но тя не иска от шише. Само дъвче биберона и се гърчи. Пак ли с тази спринцовка? Явно ще е нужно дохранване дори и с кърма от шише. Имам и замразена, имам и АМ. Не иска и не иска. 😰

# 684
Хелинор искрено ти съчувствам. При мен също има 1 хранене на ден, което е с мъка, представям си те теб 😟
Относно таткото, много ми помага ама едвам си държа езика зад зъбите. Още помня първия път, когато се опита да го облече - беше облякъл едно гащеризонче и после се мъчеше да навре боди под него, умрях от смях 😂😂 Днес например ме влуди, оставих го да го приспива, а аз готвех че че имаме гости и по едно време гледам как го налива с чай. Горкото дете беше изпило около 50-60мл. Ми призля ми и се развиках... Иначе го приспива, помага с къпането, сменя памперси (редовно не оправя ластиците отстрани и пропускат, но аз го проверявам често). Днес го оставих да му прави гимнастиката и тъми тайм той. Откъм четенето май аз чета и правя каквото сметн за редно. Ето сега му обяснявам за захранването по ЗВБ, а той казва "а не знам, както решиш". За групата тук ми се смее 😂😂 даже ме пита: "нали ги родихте тези деца, какво още пишете".
Иначе пък дава съвети сега на негов колега, който сега му се роди бебето. Измисля игри за малчо забавлява го, но май аз съм ръководещият родител. Мисля скоро да му връча няколко книги на английски да прочете и да ми разкаже какво пише в тях, че нямам много време, а съм купила 3 които ме чакат.

# 685
Хелинор, а проблемът, че не иска да суче ли е, или че суче по малко? По-напред споменах за хранене със сонда, споделям долу линк, ако решиш да пробваш.

https://xedra.wordpress.com/2013/05/07/diy-lactaid/

# 686
Цвети, и аз бая трудно си държа езика зад зъбите. При нас главната драма е, че не усеща кога му се спи. В резултат на което аз му връчвам почти приспано бебе често, а накрая получавам бебе в истеричен плач, защото му се спи на куче, но баща му е решил, че му се играе с него. Вече три такива ситуации ми докара на главата.

Ех, много гадно. Съболезнования за семейството, дано бебе Влади е на по-добро място.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 19:41 от Misery.

# 687
Много съжалявам за бебе Влади Sad

Ами нека не бъркаме нещата. Никой тук не призовава за системно бъркане с термометър в дупето на бебе, за да се изхожда редовно. Казвам просто, че не го намирам за вредно като действие само по себе си, защото аз хака ми меря температурата винаги.

Решенията ги взимам в общи линии аз. Таткото св доверява на мненията ми

# 688
  • Тук... някъде
И нашия татко ги върши същите като вашия, Misery- при него ако до 2 минити Биляна не е заспала, значи й се играе и е метната я в люлка, я в шезлонг и после на мен ми се пада да я утешавам и приспивам. А той е спец и в събуждането й- в старанието си да е тих вдига повече шум, от колкото като не се старае 😂 умее да я забавлява, но за утешаване въобще не се справя. Относно решенията - доверява ми се напълно, обсъждаме всичко, но последната дума е моя.

# 689
Официално вече сме и ние в кърмаческа стачка или скок в растежа, едно от двете в 12 седмица е малката. Като си помисля какво преживях с каката косите ми се изправят, реве ми се.
За първи път отказа да суче преди малко, рева  истерично и сега се опитва да заспи като суче бясно бибата. Ще я кърмя след като заспи и се захващам с помпата пак.Ще ставам през нощта да цедя известно време. Силно се надявах този път да не преживявам нещо такова Cry  Дано поне отмине, че с каката така и не отмина.

Общи условия

Активация на акаунт