Защо са такива лицемери?

• 9 983
  • 164
  •   1
Отговори
Здравейте. Моята история е следната. Аз съм от голям град с дете, моя приятел от  малко планинско градче. Обстоятелствата бяха такива, че се наложи да отида при него да живея. Толкова злоба обаче не съм очаквала. То не бе плюене, говорене зад гърба, избягване.Всякакви глупости си съчиняват за мен. Гледат ме като прокажена. В редките случаи, когато се налага да контактувам с някой, като се държа най-нормално после чувам по мой адрес някакви "отзиви", неблагоприятни. Сякаш тези хора не желаят да приемат някой външен човек и винаги тръгват с кусурите или може би чуждото дете е проблем(но никога не се казва) . Всичко, което може да се изтъкне като недостатък се прави(а знаем няма без грешни хора). Млади и стари хора има. Иначе казват че са много гостоприемни, пълни глупости.
 Гледа те в очите и ти казва че всичко е наред, че много добри хора били, гостоприемни, а после чуваш някакви  съчинения. Само да добавя, тези хора непрекъснато се самоизтъкват, имам чувството че мислят че са център на вселената. През цялото време слушам как са най-работливите на света, жените най-добри домакини и подобни (тоест всички останали са пропаднали). Това вече ми идва в повече, те са най, най, един вид който не е от тях не става.

# 1
Да не си отишла в Рибново? Или поне във високите Родопи.
Като не те приемат взимаш си детето и се изнасяш.

# 2
  • Deutschland
В Рибново с дете няма да я вземат.
Сигурно някъде Пловдивско, Карловско ще да е.

# 3
А не е Рибново, за там съм гледала репортажи. То и това остава. Цивилизовани са уж, но на първо четене. Не знам къде е проблема.

# 4
Съжалявам много, че това ти се случва, авторке. Защо се наложи да се преместиш при приятеля си, има ли възможност да се върнеш в големия град (не ми звучиш никак щастлива там, където си)? Той знае ли как се чувстваш, какво ти казва?

# 5
Е, то е ясно къде е проблемът. В детето, основно, и в това, че идваш от големият град + там сигурно почти умират от скука, има нещо ново за обсъждане.

Този мъж струва ли си помъкването на детето в селската идилия? Имат ли градини, училища, адекватна медицинска помощ?

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 15:15 от Elunaria

# 6
Пишеш, че ти се е наложило да отидеш там. Аз това го разбирам, че си в безизходица. Остава ти да търпиш тогава. Ако не те устройва вземеш си детето, багажа и се бориш сама като много други жени. За балканджии имам много добро мнение, също и от Родопите. Другите планинци не ги познавам.

# 7
  • София
Дъщеря ми е на почти 15г, но нито сега, еле пък като по-малка бих я помъкнала някъде другаде.
Особено, ако съм в голям град да ходя някъде в дълбоката провинция (където и да е селото). Единствено за детска градина би било смислено, обаче както знаем времето е неудържимо и след детската градина идва училище, а за този етап е наложително детето да учи в голям град. Добре де, наложително е силна дума, но е важно, при това в случай, че си била в голям град. За чий хукна в малкото селце?

# 8
Кои са тези ТЕ, които нареждат? Родителите му, други роднини, съседи или цялото село /казваш град, ама звучи баж като село/? Важно е някой напада ли те или само индиректно чуваш подмятания и шушу-мушу. Той знае ли и какво казва?

# 9
Разбрахме как се чувстваш ти там. За детето нещо да кажеш, то как е?

# 10
Всички. Шушукане, подмятане. Такива истории. Аз имам къде да отида, но така се случиха нещата. Никой не желае да общуваме.

# 11
Май ти е трудно кратко и синтезирано да обясниш в елементарна конкретика и  с няколко примера. Иначе всички са черни, само ти в бяло.

# 12
Е, с дете, най-вероятно и без брак, какво да е? На село е така. Не можеш да ги промениш. Или се научаваш да клюкариш с тях, или им взимаш страха, или се връщаш обратно в града.

# 13
Не, не е трудно. Непрекъснато ми се търсят кусури. Отивам до магазина за нещо, после чувам че жената, която работи там казала че не съм била наред, луда съм била и подобни. Другото, някои хора не искали техните деца да играят с моето - а то не е агресивно. Има го едно отбягване. Роднините ме плюят, всякакви неща чух там от тях. Курва съм била, нищо не съм можела да правя, некъдърна, неспособна.

# 14
А какви бяха обстоятелствата, за които казвате, че са ви накарали да отидете там?

Общи условия

Активация на акаунт