Защо са такива лицемери?

• 9 984
  • 164
  •   1
Отговори
# 45
Живяла съм в Карлово, карловските балканджии са големи клюкари и с особено чувство за хумор, но не са лоши хора.
Описаното повече ми прилича на габровския край.

# 46
Аз съм отгледана в село и то врачанско, където е висшата степен  на клюкарството и обсъждането на хорските работи, но и там не съм виждала цяло село да отхвърля някаква новодошла булка просто така. Че има дете никаква причина не е, по селата много жени имат по няколко, че и от различни мъже. Никакви рядкост не е да се довепе жена с дете.
Личното ми мнение е, че роднините на мъжа не я харесват. Явно я оплюват пред хората и я обиждат в лицето. Ако мъжът и застане на нейна страна и я  представя при приятелите и роднините си, като се държи с обич и уважение с нея ще е друго.

Ня гости не ходите ли, не каните ли, не излизате ли вечер, да те опознаят хората и да видят че не си луда и може да се общува с тебе. Всичко зависи от мъжа ти.

# 47
Не мога да си представя кое ще е това населено място с такъв манталитет? Чак пък всички да я обиждат. Ако тя е мила и възпитана би трябвало да спечели симпатията на хората. Дори селото да е турско или помашко пак не ми е правдоподобно. Самотна майка поне от 30 години е нещо съвсем нормално.

# 48
Не, никъде не ходим. Той ме обвинява че аз не съм инициативна.Иначе за родата, да мразят ме, но не го признават, само дето си личи.

# 49
  • Варна
А, той вече е започнал да те обвинява и да те изкарва виновна. Ами стой още и го обичай.

# 50
Не сме   забутано село, но наблюдавам семейство без приятели и общуване ,затворени, с никой не се събират и  имам чувството ,че "булката" някак пазят да не общува.
 Не  и знам историята на авторката, но чак толкова да я изолират и  докладват всичко казано не е добре.
 Някога моята свекърва ме нападна защо говоря със съседка. Гледах шарено. Но аз работех  и имах контакти там. У нас идваха на мъжа ми познати , мен не е водил никъде, така че манталитет,  мъжът се чувства удобно у дома, тя - не.
 Мисля ,че това трябва да е отмряло ,но явно лошо мисля, не  е.
 Кой какво казал да разнасят роднини, съвсем не е добре.

# 51
  • София
Ако селото е от 100 човека и са на махали, 20 човека в махалата, не са толкова много да одумват, говорят, след като им е пусната мухата. А и както имаше пост по-горе, може би има детайли, които не ги знаем. Действително, ако мъжът ѝ е бил женен за щерката на магазинерката, разделят се и след време той довежда жена, която пък има и дете...
А и свекърите са в потрес, как така ще гледат "чуждо дете" (не го мисля, просто така възприемат възрастните, еле-пък от малко село).
Навремето, като се разведох с бившия ми, че и досега не ходя там, ако и той е там по същото време. Така ме помолиха. Иначе няма проблем, комуникираме си спокойно всички. Даже веднъж питали свекърва ми "Ама ти как така се виждаш и с едните и с другите"? Тя им рекла "Ми аз се разбирам с всички". Ама за тях с странно. Спомням си веднъж минаваме през селото (пътят беше ттам, не умишлено, но решихме да се отбием). Та, на мен ми е лошо, лежа на задната седалка, отпред стои приятелка и малко преди да влезем в селото трябваше да се разменим, защото как така, аз гаджето, ще стоя отзад, а отпред - друга жена. Даже не бяхме женени още Simple Smile

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 18:12 от Светулчица

# 52
  • София
Не, никъде не ходим. Той ме обвинява че аз не съм инициативна.Иначе за родата, да мразят ме, но не го признават, само дето си личи.
Значи хората от селото те мразят, роднините му те мразят, другите деца не искат да играят с твоето, той те обвинява за нещо.
Ти защо стоиш там?

# 53
  • Варна
Надали ще получим отговор на този въпрос...

# 54
Пак да попитам, работиш ли?

# 55
Как да си инициативна, ти не познаваш хората, той трябва да те въведе в това общество и да е плътно до тебе.

Защо въобще се набута там, не можеше да си издържаш детето сама ли, нямаше къде да живееш? Твоето семейство къде е?

# 56
Не, не е трудно. Непрекъснато ми се търсят кусури. Отивам до магазина за нещо, после чувам че жената, която работи там казала че не съм била наред, луда съм била и подобни. Другото, някои хора не искали техните деца да играят с моето - а то не е агресивно. Има го едно отбягване. Роднините ме плюят, всякакви неща чух там от тях. Курва съм била, нищо не съм можела да правя, некъдърна, неспособна.

Да не са те вързали там, че търпиш още? Напиши "водна бомба", ако ти трябва някой да те прибере спешно до вкъщи Grinning

Аз реално не знам от такива теми какво се очаква. Ми, тъпа ситуация. И решението е винаги едно и също, и никога няма да ни послушате. Тъй, че кво има да го приказваме всеки път... Има го тва "така да се случи", че да нямаш избор и да трябва от село да идеш в голям град. Обратното го няма и е единствено пожелателно.

# 57
  • Deutschland
Манталитетът е балкански, не селски.
Познавам хора от София, които са по-зле откъм манталитет от селяните. Едните даже в момента живеят на съседната улица.

# 58
Малко планинско градче, написа момичето. Не е село, да не го обръщаме на "Снаха" Simple Smile

Ако не се чувстваш добре там, просто се прибери в големия град. Щом не са ви приели с детето от самото начало, малко вероятно е да ви приобщят и заобичат впоследствие.

# 59
  • Варна
Аз също съм на мнение, че нещата са тръгнали на зле от самото начало и едва ли ще се обърнат вече.

Общи условия

Активация на акаунт