НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 2

• 20 525
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
За акото не знам, ама подсладена вода или глюкоза не давайте, това са остарели неща и според мен даже още повече ще засилят коликите - а жълтеницата няма да мине по-бързо. Кърмата може да повлияе върху храносмилането веднъж или няколко пъти ако сте яли газообразуващи храни, но колики системни да докара не вярвам, даже казват, че кърмените бебета по-скоро нямат колики. Когато храних смесено ползвах Хип Комбиотик по препоръка на педиатрите в родилното и нямах никакъв проблем. Друго важно е кърма и АМ да не се смесват, ако давате цедена кърма, ама това сигурно го знаете.

Ние се храним с Аптамил. Предписаха си ку го от болницата при изписване. Не ги смесвам, давам 1во кърмата и дохранвам с АМ ако има нужда. Акито вчера не беше твърдо, изходи се лесно и бързо с термометъра. Просто се притеснявам, че това беше в 7ч. Вече са минали близо 33 часа и още не се е изходил без помощ.

# 556
В лекциите казват, че не е проблем за кърмените бебетата да не акат няколко дни.  Моят син акаше пластелин и дарадонки, говорих и с педиатър и с неонатолог и с консултант по кърмене - всички казаха да давам вода. Храна го с ам.  В началото не искаше да пие вода, никога не съм го насилвала, но му предлагах постоянно, от както пие си ака редовно и с нормална консистенция. Вече сам си търси водата и плаче, ако е жаден

# 557
И към съветите на момичетата по-горе да добавя. Вземете си БиоАмика например. Изобщо някакви капки, които да помогнат с разграждането на лактазата. Стига с тия безумни остарели методи от преди 30 години, бъркане в задника с мас и термометър и сладка вода. Пак казвам, а и вие не отговорихте - акото с каква консистенция е? Ако е пластелинова, твърда, тогава става въпрос за запек. Давайте и пробиотик, примерно Биогайа, за да помогнете на микрофлората в коремчето. Има и други де. Направете някакъв ваш рисърч и за бога, ако е реален запек, ползвайте клизма, не термометър.

# 558
  • София
Друго важно е кърма и АМ да не се смесват, ако давате цедена кърма, ама това сигурно го знаете.
Astonished
Аз не знаех. Моля те обясни. Що така?
Педи ми каза, ако дохранвам: първо кърма, после АМ.
Ама те в крайна сметка не се ли смесват в корема?1

# 559
Друго важно е кърма и АМ да не се смесват, ако давате цедена кърма, ама това сигурно го знаете.
Astonished
Аз не знаех. Моля те обясни. Що така?
Педи ми каза, ако дохранвам: първо кърма, после АМ.
Ама те в крайна сметка не се ли смесват в корема?1

Мисля, че по-скоро има предвид вместо вода да се ползва кърма? Или бъркам?

Ивчето, сега гледам, че си отговорила за консистенцията. След като не е твърда, значи нищо му няма и не е запек. Истината е, че толкова малко бебе трябва да си ака всеки ден, дори и само на кърма. Но помогнете му с някакви хуманни методи - притискане на крачетата към коремчето, естествена бебешка хигиена. Пак се повтарям, ама какво очаквате от бебе на 12 дни. Просто бъдете по-настоятелна.

# 560
И към съветите на момичетата по-горе да добавя. Вземете си БиоАмика например. Изобщо някакви капки, които да помогнат с разграждането на лактазата. Стига с тия безумни остарели методи от преди 30 години, бъркане в задника с мас и термометър и сладка вода. Пак казвам, а и вие не отговорихте - акото с каква консистенция е? Ако е пластелинова, твърда, тогава става въпрос за запек. Давайте и пробиотик, примерно Биогайа, за да помогнете на микрофлората в коремчето. Има и други де. Направете някакъв ваш рисърч и за бога, ако е реален запек, ползвайте клизма, не термометър.

Бебка днес се изходи вече. Той изобщо не беше ходил 2 дни за да ви кажа каква консистенция беше акито. Днес се изхожда вече 2ри път, акито ми се струва добре, не е гъсто или като пластелин. Давам му Биогая вече седмица. Най-вероятно е било от АМ. Правих му цяла сутрин масаж на корема и свиване на крачетата и даде резултат!

# 561
Попринцип изцяло кърмените бебета може да не акат и седмица, моето ака на 3-4 дни, говорила съм с лекари и съм чела, абсолютно нормално е. Давам Биогая, няма ефект. Бебето наддава по над кило на месец, та не е проблем с недохранване. Просто усвоява всичко 😄 Обаче като има добавка АМ, не съм запозната как е нормално да ака.

# 562
Ако е цедена кърмата а не от гърда да не се смесват в едно шише. Това ми беше идеята. Иначе първо кърма а после млякото - две шишета или гърда и шише.
В повечето млека няма ли добавени пробиотици - бих питала педиатъра преди да давам пробиотик ако дохранвам. Ма то пък и в кърмата има пробиотици, де да знам.

# 563
# 564
  • Варна
Веси, във ФБ има една много хубава група - #НитоДенБезКнижка. Там постоянно има препоръки и интересни неща. Вчера прочетох, че ще има нов тираж на Точната книжка, който би трябвало да пуснат до края на февруари в Сиела Blush Така че има надежда да ги образоваме мъниците Joy Освен това в момента в Сиела има налична от 0-3м. Предполагам, че и тя ще им е интересна все още.

# 565
В болницата се наложи да го храня с АМ точно преди да ни изпишат. Вкъщи не беше се изхождал 2 дни и според мен това беше заради изкуственото мляко. На 2я ден дойде педиатърката и с термометърчето бръкна леко. Скоро след това се изака. И, както ти е казала Дух, давай водичка.

Слушай лекарката на детето. ✌️

# 566
  • Варна
Вашите бебчета колко време си "играят" сами? Моя младеж май само сутрин е в настроение, а след това, когато будува предимно мрънка. Не плаче, но мрънка. Оставям го на активната гимнастика и в същия момент се почва. Местя на люлката - пак. Единствено започна да е спокоен сутрин или ако е на ръце. Да ама дупето му тежи и не мога да го разнасям постоянно. Иска ми се да може и сам да си играе. Пробвам като седя точно до него, но пак мрънка. На ръце иска само или да си играя активно с него.. Weary

# 567
  • София
Лили, същата работа. Само че моят никога не мрънка, ми направо си реве.
Е, има проблясъци на всеки няколко дни да си играе и привечер или по обед.

# 568
На активната гимнастика и моят не се кефи, обаче въртележката над леглото може да я гледа по половин час по няколко пъти на ден. Иначе си иска внимание, успявам да го разсейвам с играчки като се размрънка. Иначе мрънка много като му се спи и не може да заспи, тогава е кошмарно, по час-два се мъча да го приспя, а той се съпротивлява.

# 569
Понеже някои от вас използват повиване на ръцете и чувалчета swaddle, знаете ли докога/до каква възраст на бебето/ е ок да се ползват и кога е време да спре с това ограничаване на ръцете?
Имах едно по-мъничко, което му стана късо и после взех по-голямо, но таткото се притеснява да не прекалим. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт