Къдрокоси красавици - 6

• 53 707
  • 777
  •   1
Отговори
# 135
Да, рижавото и мен на моменти не ми е ок, но когато уцеля пропорциите става много приятен топъл кафяв оттенък. Иначе и аз се опасявах от изправяне, но при мен мисля,че подейства обратното. Мисля,че именно къната доста ми съживи косата,която в един период от разни хормони беше станала само клечки.

# 136
  • В полите на Пирин планина
Да, рижавото и мен на моменти не ми е ок, но когато уцеля пропорциите става много приятен топъл кафяв оттенък. Иначе и аз се опасявах от изправяне, но при мен мисля,че подейства обратното. Мисля,че именно къната доста ми съживи косата,която в един период от разни хормони беше станала само клечки.

Моята коса е светла и ставам точно рижава, а от индигото ме боли главата и не можех да го ползвам в смесите. Моята коса е тънка и мека, а от къната стана доста плътна (нали има естествен протеин в нея) и гладка, но аз не се харесвам с права коса - изостря ми чертите. Обичам си къдриците и не можах да направя компромис. Сега трябва по-редовна поддръжка, но се старая.

# 137
По мои наблюдения,ако се къносваш само няколко пъти годишно, ей така за цвят,къдриците не се променят.Най-много като измиеш къната да позагубиш обем, но след следващо измиване се възстановява.Косъмът става жив и лъскав.Ако обаче къносваш през 2-3 седмици с години (заради бели корени при мен от рано), косата натежава и къдрите се изправят.Пак косъмът е здрав и лъскав, но от 3 минавам твърдо на 2.
С боята е подобно.Няколко пъти боядисване годишно не се отразява зле,но ако е през 2-3 седмици  с години,косъмът изтънява и косата като цяло започва да изглежда по-рядка.Пълно щастие няма.Засега избрах къна и то цвят, който се поддържа лесно.Хубави продукти, по-къса орическа и така.Не ми е целта перфектната букла, а да изглеждам добре с минимум усилия.

# 138
Не знам за къната. Аз съм с тъмно кафява коса, къната ми прави корените ярко оранжеви. С индиго ги докарвах до кафеви, но това отнемаше около 5-6 часа, разпределени в 2 поредни дена. Освен това косата ми стана суха и твърда като четина. Затова избрах боята, отнема ми 30 минути и няма оранжеви истории в слепоочията ми.

# 139
Да я суша със сешоар или да оформям със сешоар, след като съм сложила финиш?
Сушиш/оформяш косата след като си сложила последния финиш.
Моето мнение за ползване на сешоар от дами с къдрави коси вече съм го споделяла,за мен е задължително.Имам две приятелки,които бяха на друго мнение,но вече ползват постоянно,след като видяха разликата.
Пробвала съм и аз да суша без сешоар,като бях залитнала по КГ метода,ходех упорито като гръмнал бойлер,особено лятото,разхождах един храст на главата си и се налагаше да си връзвам косата.
Косата ми е изрусена на ниво 9-10,къдрава,мия я през ден и е в добро състояние,така че,сешоарът не ми пречи изобщо,даже ми помага
Опитай да нанесеш финишите(термозащита задължително) и изсуши с дифузера или слабата струя на сешоара,без да си пипаш косата.Ако не се получи,значи продуктите които ползваш не са подходящи.
Мисля,че Диана има подобна на твоята коса,на нея и се получава доста добре

# 140
  • София
Аз без боя не мога - имам ужасно много бяла коса, вече имам чисто бели кичури, абсурд е на 32 години да ходя побеляла. Намерила съм боята, която ми се отразява добре на косата и се придържам към нея, защото е най-щадящо да се боядисваш в цвят, близък до естествения.
Сега ми е влязло червено в главата, но още го обмислям...

# 141
Да споделя - много съм доволн от балсама за коса на Joico Hydrasplash -специално моята коса я прави  мека и хидратирана, и бляскава вече Simple Smile Предната хидратация беше пак на Joico , но moisture recovery - тя би трябвало да е “по-хидратираща”, но не я чувствах такава и трябваше да се стои 5 Мин с него .

# 142
Идвам да кажа за желето на As I Am - уааааау!!! Абсолютно никакъв фриз, бляскава и жива коса, перфектно оформени и стегнати къдрици, обем! Сложих много малко, топнах два пръста и размазах по дланите, не съм загребвала от продукта. Не знаех, че прави каст, изчаках да изсъхне и го разчупих. Косата е супер мека, жизнена и оформена. А и с това ползване, ще ми стигне за две години Grinning Чудесна покупка, направо удар в целта!

# 143
Spiritlight, супер!
Ще дадеш ли линк към сайта, от който го купи?
Сигурно си писала, но би ли припомнила пак какъв тип къдрици си?

# 144
https://hairmag.eu/products/product/601/as-i-am-curling-jelly-coil-curl-definer

От този сайт го взех, дойде на другия ден. Косата ми е 3b.

# 145
  • София
Spiritlight, благодаря за споделените продукти. Аз не съм сигурна какъв тип къдрици съм, но ще пробвам с As I Am и дано се отърва от фриза накрая.
Скрит текст:

# 146
Spiritlight, а преди  желето слагаш ли нещо без отмиване?

# 147
Не, само желе. Не обичам да трупам продукти по косата си, слагам само по едно нещо без отмиване.

# 148
Като ви гледам стилът на пострижка и се чудя кк си намирате фризьор. Гледам снимки от 2014- Верно - коса преди две бременности , но етажирана подходящо, красива, подредена с елементарни продукти. Откакто се преместихме в Шумен смених цяла сурия  фризьори и всички успяват да докарат или почти равна коса или не чуват като им казвам, че искам преливаща етажност , за да нямам “дупка “ между слоевете - накрая ще взема една ножица и сама ще се пострижа Simple Smile

# 149
https://hairmag.eu/products/product/601/as-i-am-curling-jelly-coil-curl-definer

От този сайт го взех, дойде на другия ден. Косата ми е 3b.
Благодаря ти  Simple Smile Аз съм между 3a и 3b и също не обичам да натрупвам продукти.
За съжаление на този сайт е свършило желето, ще търся по други.

Общи условия

Активация на акаунт