Къдрокоси красавици - 6

• 54 015
  • 777
  •   1
Отговори
# 495
Ванеса, да те попитам нещо - жълтата серия с Киноа за изтощена коса на Лореал профешънъл, каква се води ? Аз имам вече толкова продукти и да не кажа,че и по салони съм работила и не знам кое е хидратация, кое е баланс, подхранване, гола вода съм.
Питам,защото ми действа супер на косата, а може би така ще разбера оъ какво има нужда тя.

# 496
  • София
Ванеса, благодаря за отговора. Май съм останала с впечатление, че хидратиращите продукти разпиляват и правят косата ми още по хвърчаща. Но ще взема да пробвам отново. Може би не съм попаднала на правилните. А по повод серумите на Медисютикълс, наистина са добри и определено  повлияха на състоянието на косата ми.

# 497
Това което казва Catley не съм го чувала,но ако е така,би трябвало косата там да е и по-рядка.Проскубаните дължини нямат връзка с фоликулите според мен.Косъмът по дължината е мъртъв и за да изглежда добре трябва да се поддържа с продукти.Той не е растение,което да се полива и да расте от корена.
       Не е задължително косата на темето да е по- рядка. Оредяване се случва постепенно с годините и само при някои жени. Просто там космите са по- лоши заради няколко възможни фактора- лошо хранене на космения фоликул заради по- лошо кръвообращение и влияние на хормоналните промени.
      Така се говори- че вече израстналият косъм не се променя от подхранване и  му влияят само външни средства . Но не е точно така, хормоналното състояние на организма играе голяма роля върху цялостния вид на косата. След овулация, когато прогестеронът ми е нисък, косата ми е разплетена, суха, с фриз, бухнала и нищо от обичайните продукти не помага да се подобри видът и. През първата половина на цикъла ми е чудесна, с хубави къдрици. Когато забременях, косата ми още в началото на бременността се промени - и сухата коса на темето се оправи. Такава чувствителност не се наблюдава при всички, разбира се, по- скоро е рядкост.
      Областта на темето е с най- дебела кожа и най- бързо се втвърдява, там кръвообращението е най- лошо. Редовен триминутен масаж на кожата на главата е нещо много добро. Трябва да не се прекалява с кафе, алкохол. Стресът и лекарствата влияят много лошо на такива чувствителни коси. Продукти за коса за хормонални проблеми също са много добро решение.

# 498
  • София
По повод горния по-прав и безформен слой да се включа и аз. И моят е такъв - имам продукти, с които изглежда малко по-добре но като цяло след 3ти ден след миене разликата е очевадна.

Не съм убедена доколко е въпрос на изтощена коса. Дъщеря ми е на 5г и отскоро започна да й се чупи/къдри косата като моята. Горния й слой си остана прав, а отдолу е пълно с масури. Та си мисля, че просто има такъв тип коси...

# 499
Алис,тя е балансирана с превес на протеина.
Аз съм си говорила с много фризьори на тази тема.До сега,нито един не е казал че разбира от протеин и хидратация.Последно в БГ с една фризьорка в голям салон разнищвахме доста продукти,но класификацията на продуктите се свеждаше до "добра е/не е добра,харесва се от клиентите,за боядисана коса се води..." Тук при нас пък да не говорим,като ги питам имат ли продукти с протеинова насоченост,все едно ги питам продават ли ядрени бомби...

босоногата херцогиня не винаги,а зависи и от продуктите.Пробвай да запечаташ маската(протеинова/балансирана) с хидратиращ балсам и нанеси после хидратиращи финиши и виж как ще ти се получи.Завършвай с финиша,който е най-запечатващ,с най-много силикони

Catley може и да си права,не споря.
Аз говоря от опит,преди години и моята коса беше така,но вече не е.Също съм предразположена към оредяване на косата на темето и над челото,поради наследствена обремененост.Споделям това,което ми помага на мен

# 500
Тя и моята вече не се променя  след овулация, защото цикъл имам от дъжд на вятър. И учудващо, никога не съм предполагала, че така ще стане, но косата ми е много по- хубава сега, когато ми прескача с месеци. Laughing Обаче пък започна да се разрежда. Плескам се с Регаин. Имам история с оплешивявания в рода.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 13:20 от Catley

# 501
Здравейте! Това е моят първи пост.
Честит имен ден на онези, които празнуват днес:)
Много ме вдъхновиха вашите теми, аз съм "natural" от около 6 месеца.
На снимка съм показала моята чуплива коса as of now.
Не ви питам за конкретен проблем,а само да споделя с вас и моят прогрес. Доста съм доволна от резултатите, предвид това, че косата ми е по-особена.
От малка косата ми е къдрава, била 3c, но в училищна възраст си се изправи до нещо голямо и пухкаво.  Като го измивах ми се появяваха тези силни чупки и масури на долния слой, но ми се виждаха грозни и ги разресвах (и изправях).
И все завиждах на тези с по-леките вълни, щото да и тяхната коса става frizzy като се разреше, но поне лежи плавно, докато моята наистина се разхвърчава навсякъде.
И затова започнах да чета там за CGM и т.н. и така най-вече се научих как да се грижа за тази коса.
Но моята коса е истинска ниска порьозност. Трудно действат всякакви балсами и няма такова нещо като малко арганово масло за заглаждане. Всичко става мазно. И е едно съхнене, 12 часа (ако не я сушах). В статиите за чернокожи единствено имаше много полезни неща за това
И имам по бебешки тънък косъм (в голямо количество), така че пък много внимавам с тежки,мазни продукти.
Въобще, като резултат косата ми е постоянно суха,накъсва се и вечно е или с твърде много белтък, или твърде много хидратация. Изключително трудна и неподатлива.
Затова за мен трябва много балансирани продукти, в умерено количество и нанасям само като е мокра и с разни други екстри, greenhouse effect, гореща вода. После каквото съм направила, направила.
Който има коса като мен да му мисли, а може и да си помагаме.
Хубав ден на всички!

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 14:04 от Mimii_K

# 502
Някой ползвал ли е това конско чудо Mane n' tail? Само ще кажа, че шампоанът го видях в ДМ за 13 лева, както и балсамът, а в нета виждам доста надути цени и опити за измама 😑

# 503
Точно този не съм ползвала,но имам Дермокан и си го ползвам поне 1-2 пъти месечно.Страхотен балансиран шампоан,даже бие много от професионалните продукти.Но,то друго няма и как да е,немецът няма да ползва нещо за коня си,което не е ок.
Иначе този който си показала струва 5-8 евро,така че,цената в ДМ е нормална.Говорим за 355мл,големите са по 16-23 евро

# 504
Ванеса-да, да и да 😁 малко фризьори са запознати, аз помощник съм била за някакво време- ами, слаба работа са тези теми.
Може би съм те питала, но би ли ми препоръчала някаква добра хидратация?
Аз съм фен на Керастаз, серията за суха коса ок ли е ? 🧐

# 505
Ванеса, по спомен ти използваше пречиствател за вода на душа. Ако е така, може ли да ми споделиш от кой си доволна?

# 506
Alis не знам Керастаз да има чиста хидратация.Може би серията Солей е такава.Блондинските двете серии,Генезис прозрачния Ш и балсама са по към хидратация,Хронолоджист Ш също(маската не съм я ползвала)
Хвалена е една маска,която се слага и на скалпа от серията Специфик мисля,тя е хидратираща до колкото знам.
Иначе Джойко мойсчър, Мароканойл хидратацията,Кевин Мърфи хидратацията,последните са ми много хидратиращи.Ланза хидратиращата серия е по-нормална хидратация,за мен е лека,също Джойко хидра сплаш

Lola моят е този
https://www.amazon.de/-/en/Shower-Softening-Including-Replaceabl … _=pd_bap_d_rp_9_t
По инструкции,на 6 месеца се сменя филтъра,но аз го ползвам вече 8-9 месеца и още не съм го сменяла.Ще откара година

# 507
Ванеса,много ти благодаря 💗 Подсети ме за хидратацията на Кевин Мърфи, харесвам марката,на това ще заложа засега 💗

# 508
За хидратация си набелязох Hydration на As I Am

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 00:31 от Не се сърди, човече

# 509
Момичета, на някоя от вас случвало ли й се е при ползване на олио косата да се обезформят къдриците, да падат по-едри и косата да стои като изпръхнала? Опитах като първа и като последна стъпка след измиване при стилизирането , ама ц. Вместо по-добре става по-зле.

Общи условия

Активация на акаунт