Къдрокоси красавици - 6

• 54 026
  • 777
  •   1
Отговори
# 480
Re-bond е аналог на Fibre Force. Nourish на Biolage би трябвало да е балансирана.Мисля,че имаш нужда от хидратираща маска,от време на време и такъв шампоан.
Всички продукти за боядисана коса са балансирани с превес хидратация.

# 481
  • Gone with the wind
Благодаря, Ванеса!  Сега съм си набелязала маската на Макадамия (или и тя е балансирана?), само се чудех какво още да си поръчам с нея. Ползвам маски - пачовете на Биолаж (личи ли си, че фризьорката ми работи с тези продукти Grinning) - в момента ми е останал само този за боядисана коса,  до скоро използвах и smooth.
Ще се радвам на препоръки за шампоан и маска, защото пак налитам на позната марка, а ми се ще малко да разнообразя.
пс - уж чета етикетите, проверявам в разни списъци кое е хидратор, кое е протеин и накрая се оказва, че нищо не съм разбрала и съм още по-объркана.

# 482
Според мен,на Макадамия продуктите са всичките балансирани,имам предвид професионалните.Разликата в трите серии е,че са разделени на такива за тънка,нормална и много гъста коса.Те са по-скоро подхранващи.Няма да сбъркаш с тях,но според мен не са за ежедневна употреба,тежки са.
Според гъстотата на косата ти,можеш да пробваш хидратацията на Джойко,Ланза,Редкен...щом искаш нещо ново.Керастаз и Мароканойл са тежички,нямам представа каква ти е косата

# 483
  • някъде под слънцето...
ku4o
Имам този биолаж с какаово масло.

Много рядко  ползвам, защото при мен прави  косата твърда .
Предпочитам

Имам и желето , който харесвам повече като ефект

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 14:07 от sl

# 484
  • Gone with the wind
Ванеса, отново благодаря! Коста ми е с не особено плътен косъм /макар че обемът създава илюзияята, че имам плътна коса/ боядисвана от години, от няколко месеца смених русото с червено, за да понамаля изсветляването /което пък е причина за по-често матиране/..... Краищата наистина са сухи - е, сега е по-добре отколкото беше с русото, но си мислех, че с нотришъниса на raw  вкарвам необходимата хидратация и ще се оправят след още няколко месеца.  Тежки маски не са за мен, защото ми омазняват, мога да ги ползвам  само по дължините. Бях се насочила и към шеа мойсчър, маската с манука и мед, но е свършила в hair mag, сега се загледах в това , макар че с толкова масла също няма да е лека Rolling Eyes
Явно горния ми пласт е доста изстрадал, защото той се изправя и изпръхва, а отдолу се крият едни навъртяни масури .....

# 485
Тази маска с Манука мед на Шеа Моисчър и аз я дебна да се появи 😂 но не ми се чака и си вземах на Cantu маската с червено грозде .
Нямам все още наблюдения , един път съм я ползвала но ми се струва , че ми е лека поне на мен , може и да е от това че не седя с нея 20 мин както е описано , но не ми се чака толкова време 😳.

Ванеса, отново благодаря! Коста ми е с не особено плътен косъм /макар че обемът създава илюзияята, че имам плътна коса/ боядисвана от години, от няколко месеца смених русото с червено, за да понамаля изсветляването /което пък е причина за по-често матиране/..... Краищата наистина са сухи - е, сега е по-добре отколкото беше с русото, но си мислех, че с нотришъниса на raw  вкарвам необходимата хидратация и ще се оправят след още няколко месеца.  Тежки маски не са за мен, защото ми омазняват, мога да ги ползвам  само по дължините. Бях се насочила и към шеа мойсчър, маската с манука и мед, но е свършила в hair mag, сега се загледах в това , макар че с толкова масла също няма да е лека Rolling Eyes
Явно горния ми пласт е доста изстрадал, защото той се изправя и изпръхва, а отдолу се крият едни навъртяни масури .....

# 486
Ku4o,първо да почна с изсветляването,то не е проблем ако поддържаш косата с правилните продукти.Има тонери и бои,също и плексове,които поддържат косата,освен това,редовно подстригване на връхчетата.Да приключа с конското Grinning
Нутришъна подхранва,но е пълен с масла,които не се знае с каква насоченост са,дали за порьозни или непорьозни коси са.На тях не може да се разчита постоянно.Освен това,подхранва не значи хидратира.
Маска така или иначе се ползва само по дължините,на поне 4 пръста от корена.Ако е предназначена и за скалп,изрично е упоменато.
Шиа мойсчър са тежки продукти,които не са предназначени за нашите коси.При редовно ползване ще дадат обратния ефект...мое мнение.
Мауи мойсчър...само като чуя марката и ми се изправят косите.Това за мен е една от най-ужасните марки,които някога съм ползвала.Не смея даже и душ-гел да си купя от тази марка.За мен,тя е за коси нетретирани,да не кажа девствени,небоядисвани,неиздухвани със сешоар...не знам какво да кажа,бягам като дявол от тамян като чуя за нея
Да не почвам пак с конското,но за сухия горен пласт ти трябва хидратираща маска и то качествена,професионална.Остави Мауи мойсчър за друго време
Разбира се,това е мое мнение,ти си ползвай каквото прецениш

# 487
  • Gone with the wind
Златна си Simple Smile
А за омазняването от тежките маски имах предвид, че стават само за последните 4-5 пръста от косата ми. Ще разгледам днес марките, които ми препоръча и ще поръчам нещо + маската на Макадамия, като нея май ще я ползвам веднъж на 1-2 седмици, нека видя как ще реагира косата ми на нея.

# 488
  • Gone with the wind
Какво мислите за тази серия на Joiko https://www.xpertbeauty.bg/maska-za-kosa-joico-hydra-splash-150ml?

# 489
  • София
Вюи аз имам същия проблем с горния пласт на косата - много е суха и прави фриз. Пък и не е равномерно чуплива навсякъде. Явно нещо не правя както трябва. Ползвам Mediceuticals - Ш и Б, Aphogee реконструктора, Eprouvage маска, Joico kpak - Ш и Б. Редувам ги. Финиши - Davines, Chi,  Kerastase блондинския. Ако има начин да оправя този горен слой, моля, споделете.
Снимката не е много показателна, защото това е косата ми един ден след измиване. През следващите дни се изправя повече и горният слой става хвърчащ.

# 490
И при мен е точно така, но си го обяснявам със сешоара и слънцето (;

# 491
  • София
Не съм сигурна...
През деня съм на работа, почти не излизам навън, т. Е. Слънце няма кой знае колко. А без сешоар положението е по-зле...

# 492
И моя горен слой на косата, конкретно няколко кичура отзад, са много сухи и с фриз. Отстрани и отдолу е добре.

# 493
Моят горен пласт също винаги е бил по- сух, с фриз- така е още от ученическите ми години. Отстрани и отзад косата ми е по- жива, по- бляскава, косъмът по- дебел. Според мен това е така, защото фоликулите на горния пласт са на темето, а при някои жени тестостеронът влияе негативно на космения фоликул и космите от тази част на главата не изглеждат добре. Трябва да се правят масажи, за да се възстанови еластичността на кожата на главата и да се подобри кръвообращението.

# 494
Хидра сплаш е по-леката хидратираща серия на Джойко,за редки и тънки коси

босоногата херцогиня не виждам хидратация да ползваш.Давинес и Чи не съм ги ползвала,но блондинския ползван самостоятелно и при мен дава подобен ефект.Маската на Епруваж и тя е подобна,ползвах я два пъти,но не ми се получава,косата ми бухва от нея.
Между другото,на какви калъфки спите? Аз от година и нещо спя на копринена и копринен сатен.От тогава никога не съм се събуждала като гръмнал бойлер.Косата се търка в обикновената калъфка,кутикулите се отварят и влагата се изпарява,косата се наелектризира...На сатена особено, кичурите се плъзгат и не се протриват.

Това което казва Catley не съм го чувала,но ако е така,би трябвало косата там да е и по-рядка.Проскубаните дължини нямат връзка с фоликулите според мен.Косъмът по дължината е мъртъв и за да изглежда добре трябва да се поддържа с продукти.Той не е растение,което да се полива и да расте от корена.
Но ако все пак Catley е права,серумите на Медисютикълс биха оправили проблема,те се борят точно с хормонални проблеми.Но пак казвам,не вярвам серумът и масажите да оправят изпръхналите дължини

Общи условия

Активация на акаунт