Къдрокоси красавици - 6

• 54 037
  • 777
  •   1
Отговори
# 465
Аз пък с целия си акъл разтворих морска сол във вода и го спрейвах върху косата си. Ми, косата ми стана на метла ☹️. Даже ни обем, ни къдрици, ни-що!

# 466
Ха ха ха , Уейви, много ме разсмя Joy
И аз сефте го чувам този солен спрей, ама аз и не обичам да слагам много продукти на косата.
Така че не съм фактор Grinning

# 467
Оо, да, имаз дъм използвала долен спрей, има си ефект.
https://prohairshop.bg/product/teksturirasht-sprey-sas-sol-balma … -salt-spray-200ml
Този е супер, цената малко по-така,но е икомичен. Аз го харесвам.
Котка в кашон хубава косица имаш,някак неопетнена и нетретиранс изглежда,което говори достатъчно Simple Smile
Аз не съм генка на много обемни къдрави коси и на мен сега косата ти ми харесва повече.

# 468
Благодаря за комплиментите на всички ❤️ Сега друго ми дойде да питам, съжалявам ако спамя темата. Интересувате ли се от състава на продуктите за коса, които ползвате, особено от тези на професионалните? Изтеглих си едно приложение, което сканира баркода на продукта (или пишеш наименованието му в търсачката) и ти излизат съставките, като е отбелязано кои от тях крият риск. Тъй като видях, че тук се препоръчва 2-минутният реконструктор на Афоджи, го проверих в приложението и ми излезе в червено. Ще кача снимки отдолу, ако има някой, който разбира по-добре от мен. Доста от продуктите на Лакме също излизат в червено. Не че очаквам да няма химия в тези продукти, а и не съм специалист, но като цяло почвам да се чудя дали не е търговски трик рекламата им, че ще подобрят текстурата на косъма и тн, а всъщност ефектът да е само временен и реално само повече да влошат състоянието на косата в дългосрочен план.
Скрит текст:

# 469
Ще споделиш ли кое е това приложение, моля!
Само ме притеснява, че проверявайки много, много, да не стане така, че да няма накрая с какво да се измием Grinning И да прибегнем до техниките от едно време : да си мия косата с жълтък и да обливам с оцет Joy ( не, че има лошо , ама....

# 470
Аз заради това не посмях да попитам Joy

# 471
Приложението е inci beauty. Не за всичко дава червено 🤣 Някои неща са в оранжево, жълто, светло и нормално зелено 🤣 От козметиката, която проверявах, най-зелени бяха Алверде, включително и шампоаните им, но тях не съм ги пробвала за разлика от другата им козметика 😃

# 472
Ееех, върнах се години на зад , когато бях малка и гостувах на село при баба и дядо. Та баба ми така ми миеше косата, естествено баня само в неделя, със домашен сапун, жълтък и накрая едино канче  вода с оцет Grinning Баба ми имаше страхотна буйна и гъста коса до кръста.
Сори за спама, ама не се сдържах, спомени......

# 473
Аз си оправих косата с въпросния Афоджи,а Вазелинът,който е в червено,се препоръчва за запечатване на изтощени връхчета,за запечатване на влагата(вместо скъпите продукти),дори и за лице.
На Алверде,които са уж в зелено,си купих розова вода.Такива подкожни пъпки ми докара,аз дето никога не съм имала пъпки...замина директно в коша.
Тези приложения са ориентировъчни и за заостряне на вниманието.Човек,който разбира от съставки ще си направи сметката дали да вземе въпросния продукт.Не всичко,което е в зелено или червено е добро/лошо

# 474
  • Пловдив
Шампоанът на Алверде е ужасен. Казвам го като фен на марката Алверде, от години ползвам кремовете за лице, тяло и ръце. Но останалите неща не струват, включително декоративната козметика.

# 475
А моята коса в момента отказва да реагира на всякакви балсами и маски, дори доказано безотказните. Пълен игнор. Стои мека, на едри вълни. Не желае да формира грам къдрица.
Май е време да й дам почивка от продукти. И на себе си.

# 476
По-скоро и е време за рестарт

# 477
По-скоро и е време за рестарт
Идеи?

# 478
Измиване с качествен дълбоко почистващ шампоан

# 479
  • Gone with the wind
Здравейте, дами Simple Smile
Чета ви от 2 седмици и в главата ми кашата е пълна, затова моля за малко помощ. Като цяло, косата ми беше доста изтощена, от 3 месеца редувам Re-bond на Матрикс и Nourish серията на Biolage R.A.W.  и положението е много по-добро, косата ми почти си върна къдриците /бях станала 2В/2С, в момента съм между 3А и 3В/  . Поръчах си  Fibre Force на Шварцкоп, но ми се ще да вкарам и нещо по-балансирано.. А ако можете да ми препоръчате и нещо балансирано, но да е и за боядисана коса- цена няма да имате.
И още един въпрос - някой ползвал ли е това

Любопитно ми е да чуя мнение - при мен дефинира много добре, но ми се струва, че косата изглежда замазана и не знам много ли съм сложила, или е от маслото

Общи условия

Активация на акаунт