Къдрокоси красавици - 6

• 53 961
  • 777
  •   1
Отговори
# 630
Март завършващият балсам е хубаво да е хидратиращ,той запечатва косъма след маската.Ако ползваш протеинова маска,можеш да завършиш с хидратиращ балсам,но не е задължително,а препоръчително.Аз често съм оставала само по протеинова маска.
Маслата се нанасят топли за да отворят косъма и да проникнат по-добре,но свалят боята.Може и студени да се ползват,не е грешка,но в такъв случай е добре преди това косата да е намокрена с много топла вода или след нанасяне на маслата косата да се затопли.При всички случаи,топлината позволява на продуктите да навлязат по-добре в косъма.

Peony основно,не ползвай Хидратора след хидратиращи продукти.Второ,двата продукта ти идват в повече,ако ползваш само тях.Включи и хидратиращи маски/балсами.
Дай твои примерни рутини да видим къде бъркаш

Коте на 45 с коса третирана по всякакъв възможен начин през последните 30 години,няма как аз лично да се справя без въпросните химии.Това сме го дъвкали във всички теми,въпросът е да знаеш кое как се ползва и кое след кое следва,другото не е проблем.
Имах дискусия с една приятелка наскоро и с нейните Баба Агафия,Елсев и не помня още какво беше.На 50 години очаква с подобни продукти косата и да изглежда перфектно,еми няма как да стане,при условие че я боядисва,суши със сешоар,критическа я тресе и т.н. Накарах я да смени козметиката и сега е най-щастливата.
Баба ми навремето се миеше с натурален домашен сапун,но не беше чувала за сешоар,боя за коса не беше виждала никога,живееше на село на чист въздух,не ходеше на плаж и водата не беше като сега...
Всеки сам избира какво да ползва,разбира се,но професионалната козметика не е измислена просто ей така за пари,носи си и плюсовете,и то големи понякога

# 631
  • София
"... завършващият балсам е хубаво да е хидратиращ,той запечатва косъма след маската.Ако ползваш протеинова маска,можеш да завършиш с хидратиращ балсам,но не е задължително,а препоръчително... "
Ванеса, да попитам как точно нанасяш продуктите? В случая, нанасяш протеинова маска и върху нея хидратиращия балсам или отмиваш маската и после нанасяш балсама?

# 632
Здравейте, къдрокоски. Извинявам се, че нахлувам в темата ви, но искам да помоля за съвет. Дъщеря ми е с дълга и къдрава коса, с доста сухи краища, които редовно стават на възли. Скоро има рожден ден и мислим да и подарим четка за коса, висок клас. Гледахме заедно с нея четките, тя си хареса на Десата с Мики Маус (разбираемо), но аз се загледах в четките на Икоо Х. Та, понеже идея си нямам какво е подходящо за къдрава коса, моля за съвет. Бюджета ни е до около 50лв.

# 633
А ако се ползва 2-минутния и после хидратацията е без измиване предполагам също става?
О някой ползвал ли е това
https://www.zlatnaribka.com/multifunktsionalen-balsam-bez-izplak … conditioner-50-ml
Отдавна се каня да пробвам марката, а и този продукт е в малка разфасовка и с код за отстъпка и ми привлече вниманието 🙂

# 634
босоногата херцогиня нанасяш маската,седиш определеното време,отмиваш я.След това без да подсушаваш още на мократа коса нанасяш балсама и мачкаш поне минута,да може косата хубаво да поеме влагата.Отмиваш и продължаваш с финишите.
Ако косата е много дехидратирана,може и двете да са хидратация.Но на редки и тънки коси може да утежни,ако продуктите са по-силни. Аз си позволявам хидратиращите М и Б на Марокан,но много рядко,те са хипер хидратация,поне за мен

# 635
Моята коса и по-точно горният пласт е ужасно дехидратирана, гъста и с плътен косъм е и въпреки това, напоследък когато използвам 2-минутния, забелязвам по-бързо омазняване.

# 636
Поръчах си крем гела на Bounce Curl и останах много доволна от резултатите, които постигнах. Заслужава си инвестицията. Вече от 4 миения насам използвам само него и съм страшно доволна. Косата ми е дълга и малко по-трудно се оформят къдриците както когато е по-къса, но този стилизант се справя чудесно. Оформя пружинки, има холд, което помага къдриците да се задържат за повече дни. Препоръчвам с 2 ръце. Попаднах и на код за отстъпка за сайта на hairmag. Който се интересува, може да ми пише.

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 20:34 от pink olive

# 637
Peony основно,не ползвай Хидратора след хидратиращи продукти.Второ,двата продукта ти идват в повече,ако ползваш само тях.Включи и хидратиращи маски/балсами.
Дай твои примерни рутини да видим къде бъркаш
Това е причината, предишните неуспешни опити бяха след Joico Moister Recovery. Благодаря! Днес, след дрогериен протеинов шампоан OGX Biotin & Collagen, Хидратора, Davines LOVE Curl Primer и масло от камелия на връхчетата, оставена да изсъхне на въздух, косата е достатъчно подредена и с минимален фриз. Цветът на снимките е излязъл по-тъмен, реално е със златист оттенък. Мисля че със стилизиращ продукт и сешоар резултатът ще е много по-добър, с повече обем и блясък, по-едри и тежки къдрици. Точно каквото искам Smiley
Скрит текст:
Приемам коментари и съвети! Simple Smile На 45+, 3б, с фин и тънък косъм, не се боядисвам, понякога (рядко) изправям с четка и сешоар.

# 638
Хубава коса,на 45 и още не се боядисваш...респект,явно имаш хубави гени Blush
Наистина трябва да въведеш и малко хидратация по дължините. Ще станат по гладки и лъскави. Но не ползвай много тежки продукти.

# 639
Привет и от мен Simple Smile Купих на Denman четката със седем реда
 Обаче.. не се получава. Гледах доста клипчета, но при мен е ефекта е като "разплетена кошница" с фриз и не добре оформени къдрици. Идея си нямам къде греша.

# 640
  • София
И на мен не ми се получава и сега я използвам само за разнасяне на продукти.

# 641
Здравейте отново! Simple Smile Джойко К-Рак е протеин , нали? Да не объркам пак нещо ... Simple Smile

# 642
Балансирани с протеинов уклон

# 643
След толкова четене тук, поръчах балсам Joico Moisture Recovery от 50мл за проба. Снощи го пробвах  след ДПШ на Балеа и определено ми хареса от 1ва употреба-косата ми е няколко идеи по-хидратирана и стои по-подредена.
След гредата с желето обаче, сега се чудя на този крем на Лакме, имате ли отзиви?
https://www.zlatnaribka.com/balsam-aktivator-za-kadritsi-lakme-r … aign=Lower_Funnel

# 644
Аз ползвах балсам-активатора за къдрици на Лакме, но според мен не прави кой знае какво. Харесва ми, че е със слаба фиксация, но буквално трябва да изстискаш половината туба, за да си намачкаш както трябва косата (или аз съм луда и си изсипвам много неща на главата). Като цяло не бих го ползвала самостоятелно. А и мирише странно, на нещо като прегоряла пластмаса 😃

Общи условия

Активация на акаунт