Къдрокоси красавици - 6

• 53 997
  • 777
  •   1
Отговори
# 660
Според мен,серумът на Маракеш ти разваля рутината,що се отнася до захарните дължини.Той е протеинов и особено върху Хронолоджист,дава този ефект.
Погледни някой по-лек шампоан,примери назад много,и една хидратираща маска.Серумът не е задължително да го ползваш постоянно.
Ако ползваш и трите финиша в поредицата която си изредила,ефекта кошница е гарантиран,поне според мен.
Ако не знаеш как да съчетаваш продуктите ги радели на протеинови и хидратиращи,веднъж ползвай хидратация,веднъж протеин,така няма вариант да ги смесиш и да развалиш ефекта

# 661
Vanessa, много благодаря за отговорите, мисля да поръчам Joico Moisture Recovery. Мисля, че е добре, защото и аз реално като се замислих нямам никаква чиста хидратация и скоро не съм и ползвала такава. Само дано не ми утежни, защото имах лош опит с Extentioniste, която май клони към хидратираща серия и след нея косата ми беше без никакъв обем.

# 662
Шампоанът е тежък,погледни Хидрасплаш. Ш Екстеншънист замазва,особено ако се ползва на поредни миенета

# 663
Шампоанът е тежък,погледни Хидрасплаш. Ш Екстеншънист замазва,особено ако се ползва на поредни миенета
Благодаря, ще погледна него тогава. Досега го пропусках, защото мислех, че ще ми е прекалено лек за моята коса.

# 664
Здравейте! Скоро не съм писала, но с бебе и тодлър това е положението.
Предстои ми боядисване и стабилна подстрижка тази седмица. Затова днес се измих с ДПШ и после само маска на Loreal Serie Expert Glycerol Nitrifier. Няма финиши.
Издухала съм се набързо с дифузер отдалеч и то ка 75% някъде, че излизам и нямам време.
Казвайте, моля, какво и липсва и как да третирам след подстригването.
Да кажа и, че се боря с брутален косопад, защото кърмя.
Снимките са правени една след друга, просто светлината се промени.

# 665
ЗДРАВЕЙТЕ!
Напълно нова съм в начинанието "отглеждане" на къдрици. В последно време чета доста за метода cyrly, но все още не съм взела препоръчаната козметика за това. Косата ми е 2A-2B, може би. На 35г. съм, нямам все още бяла коса и не се боядисвам. Косъма ми е тънък и косата в последно време много ми оредя, като бебешкия бретон напълно изчезна, а на страната на която спа направо се оголи скалпа на челото. Правя домашни маски, косопада поспря, но до там.
Пробвах с един протеинов балсам на PHI volume лилав да следвам метода за миене с балсам. И си взех да два  продукта за оформяне на къдрици SELECTIVE ТЕЧЕН ГЕЛ ЗА КЪДРИЦИ, който изобщо не ми харесва, има силна фиксация и косата ми става като мокра и на клечки. Другия е ECHOS LINE крем за оформяне на къдрици, който повече ми допада, но пък бързо му минава ефекта. И третото, което съм ползвала са обичайните пяни за коса, с такава съм на снимката. За предпазване от топлината на сешоара в момeнта ползвам REVLON ONE  спрей - маска, но не ми харесва сякаш ми я изсушава и пречи на оформянето на косата. Преди това ползвах BIOETIKA пак спрей маска 10 в 1 и ми харесва повече.
Знам, че не правя нищо, както трябва, но вече се обърках... кое е удачно и кое не. Не знам дали ми е за хидратация или за протеин косата, уж и това гледах, как да определя, но...

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 11:18 от Лиана

# 666
  • София-Младост
Привет,
Свърши ми продукта за оформяне на къдрици и естествено съм в чуденка.
Отзиви за тези, ако сте ги ползвали:
https://www.notino.bg/alfaparf-milano/semi-di-lino-curls-definir … m-za-kdrava-kosa/
https://www.notino.bg/alfaparf-milano/style-stories-the-rangetex … sredna-fiksacija/

Или да заложа на нещо изпитано, а и цената е много добра. Купувала съм лилавото TIGI преди години и беше по-скъпо, само беше с друга капачка
https://www.notino.bg/tigi/bed-head-foxy-curls-krem-grizha-za-fi … nirane-na-kdrici/

# 667
  • Стара Загора
Ала-Бала синия крем на Alfaparf го имам , на мен ми допада ,но не е кой знае какво... без абсолютно никаква фиксация е ,аз такива харесвам . В момента съм го заменила с Желето на CURLS  с боровинки , оформя жестоко косата и не я втвърдява .

# 668
mothermo, от къде си закупувате желето? На много мокра коса ли го ползвате и какви други продукти ползвате в рутината на миенето на косата?

# 669
Дами, какви продукти се препоръчват при ниска порьозност и какви бяха шампоаните против косопад?

# 670
Кой ви е любимият хидратиращ балсам? Аз си имам любимци, но ми се иска да разнообразя. Имам дълга къдрава коса от типа 3А - 3B и май прекалих с протеина и след миене с ДПШ, искам да заложа на мощна хидратация. Ще изчакам първо да видя вашите препоръки.

# 671
Аз ползвам няколко  видя , доволна съм от Shea Moisture бялата серия без протеин .Но не е добре изцяло да махнеш протеина .

# 672
Благодаря за препоръката. Продуктите на Shea Moisture, които аз съм използвала, са ми малко тежички. С бялата серия всъщност нямам опит, ще погледна. Иначе аз не мога да махна протеина изцяло, има го в стилизантите ми. Идеята ми е на следващите 1-2 миения да заложа повече на хидратацията и искам да имам изцяло хидратиращ балсам (не балансиран) в рутината си. Балсамът играе ключова роля при мен и ще се радвам, ако споделите конкретни видове.

# 673
За стилизантите сте права , за тип 3 съм виждала на As I am , ако не се лъжа така пише на опаковките им . По добре питайте в Hairmag те най добре ще ви обяснят за някой от тези марки , за да не ви объркам аз.

# 674
  • Варна
pink olive, белия балсам на Shea Moisture го купих като алтернатива GIOVANNI Smooth As Silk, но все още не съм го ползвала за да дам лични впечатления. Според коментарите не е тежък и най-се доближаваше до Giovanni, който ползвам и въпреки, че в състава си има растителен протеин, бих го определила като хидратиращ. За ориентир - косата ми е с тънък към нормален косъм, гъста, нетретирана, тип 2В. Ако искаш мога да ти изпратя отливки и от двата да пробваш.

Общи условия

Активация на акаунт