Къдрокоси красавици - 6

• 53 986
  • 777
  •   1
Отговори
# 570
Аз имах активатора, утежняваше ми косата колкото и количество да сложа. Подарих го на една мацка с доста голяма грива и тя ми сподели че много и харесва, така че е до коса!

# 571
Здравейте момичета,

Дъщерята е на 13г с коса тип А2, поне аз като толкова къдрава я определям.
Проблемът разбира се е поддържането и тъй като аз съм с напълно права коса като клечки, нямам никакъв опит.

Какво иска тийна -
1. Косата и отгоре на скалпа (има много косъмчета които растат) да не е "бухнала" а по възможност по-гладка. Засега успявам с подходящо сушене и един крем за оформяне на коса на Нивеа да постигна някаква гладкост. Сигурна съм, че има далеч по-добри продукти - моля за препоръка.

2. Къдриците да са оформени - пак препоръка за продукт
След измиване и сушене (има много гъста коса с плътен косъм) цялата коса буквално бухва и къдрици почти няма. Оформят се, когато минат поне 2дни и косата "слегне".
Приемам и всякакви съвети за сушене, но по възможност да не изключва поне минимална употреба на сешоар.

# 572
  • Стара Загора
Hris.S каква е косата ви, с плътен косъм ли е? И аз мисля да поръчам , но се двуомя , крема или активатора да бъде?Вие на кое се спряхте?
Диана Димитрова - косъмът на къдрушестата ви коса, плътен дебел ли е, или по скоро фин ?Simple Smile

# 573
Мисля, че бях качвала снимка тук с него. В началото имах чувството, че много ми я утежнява и че е за по-плътни коси от моята. Впоследствие обаче ми хареса на моята кога как се държи.
Ако намеря снимката ще кача.

Едит:
Намерих я. Тук е, когато прекалих с количеството.

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 17:48 от Анонимен

# 574
mothermo, косата ми е тънка с фин косъм някъде назад съм качила снимка можеш да ме видиш и да се ориентираш

# 575
  • Стара Загора
Благодаря момичета Smile явно е за по дебел косъм, моята е с такъв , скоро ще поръчам . Ако Hris .S ме изпревари ,нека сподели резултата от крема или активатора!

# 576
На какво мнение сте за продуктите на aphogee, и то по-конкретно крема за къдрава коса ?
https://www.zlatnaribka.com/krem-za-oformyane-na-kadritsi-aphoge … rl-definer-237-ml

А за серията на арганово и макадамия масла - шампоан и маска ?

https://www.zlatnaribka.com/ultrahidratirasht-shampoan-za-platna … re-shampoo-300-ml

Имам и 2 чуденки отделно.
Чудя се дали това е подходящо за къдрава коса ?
https://www.zlatnaribka.com/elastisayzar-s-egipetski-zhasmin-i-m … D0%B7%D1%8A%D1%80

Отделно ми казаха , че протеин не се слага на къдрава коса?! Защо са не се слага... само хидратация й трябвало.
А аз мислех да си взема една такава маска и да сложа всички диамантчета, че да я обогатя на протеин.

https://www.zoya.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%B8%D0%BD%D … 0-20-%D0%B3.11844

# 577
За крема на Афоджи не съм попадала на кой знае колко добри отзиви,поне по нашите ширини,но не съм го ползвала.
Ш и М на Макадамия са доста тежки,не съм сигурна,че точно те ти трябват.По-добре пробвай тези за нормална коса.
Еластисайзъра е подходящ особено за къдрави и сухи коси,но ако искаш някакъв резултат,вземи екстрийма,този нищо не прави.Не че екстрийма е кой знае какво,но е най-доброто от серията еластисайзъри.
Този който ти е казал,че протеинът не е подходящ за къдрави коси,го прати малко да се образова.
Така наречената "протеинова" маска е съставена от един растителен протеин и масла.Ще ти подхрани косата,но не очаквай нещо кой знае какво.

# 578
Ш и Б ги взех именно  ,защото косата ми е много гъста , дълга и къдрава . Вчера вечерта се изкъпах с тях за първи път, мисля че съм доволна. Няма как да разбера от първия път ... но продължава косата ми да стои пълна с антифриз и това ме побърква.  Дали антифриза не се получава заради тънкия ми косъм и от прекаленото му заплитане?!

Крема на афоджи, пишеше да сложа само 2 грахови зърна , сложих си веднага след баня , ама то нищо не стана ?! Ще пробвам повече количество днес или утре като само си намокря косата ,да видя как е. Най - много да се наложи да вляза в банята да се къпя .

За Еластисайзъра се чудих дали да го купя  ,затова и попитах.
Протеиновата маска планирам да я поръчвам тези дни..., щом съм се ориентирала правилно , защото косата ми може да има нужда от протеин,  а аз хич да не съм разбрала и да не съм наясно с това.

# 579
За крема на Афоджи съм казвала - един от най-отвратителните продукти, които съм ползвала. Какво искаш да кажеш с това, че косата ти е пълна с антифриз Frowning

# 580
За крема на Афоджи съм казвала - един от най-отвратителните продукти, които съм ползвала. Какво искаш да кажеш с това, че косата ти е пълна с антифриз Frowning
Ами на скалпа ,където е косата , вместо да е пригладена косата , тя стърчи и се дразня.
Просто търся ефекта като на правите коси , без един стърчащ косъм... или мокър ефект на къдрава коса , защото се е видяло , че няма да имам къдрици на суха , все не става като на американките...
Толкова да не мога да намеря подходящите продукти за косата си , аман вече.

# 581
Може би имаш предвид фриз, защото антифриз е съвсем друго нещо 😃 Аз пробвала ли си със спрейове? На мен лично кремовете за къдрици никак не ми харесва как стоят на моята коса, твърде гъсти и лепкави ми идват и при мачкане си докарвам директно "антифриз". Може пък и аз да не процедирам нещо както трябва с кремовете и тук е моментът да попитам другите по какъв начин оформят косата с крема 😁 Иначе ползвам спрейове, откакто се помня, даже освен спрея за къдрици на Балеа, който бях споменала, че ползвам, ползвам и спрейове, които изобщо не са конкретно за къдрава коса. Като ей този Глисс, ефектът от него за косата ми е същия:
Скрит текст:

Ето и една снимка на косата ми с него:

# 582
Боже  ,сега видях , че съм писала антифриз вместо фриз... Мале,  извинете ме Joy
Не съм ползвала спрей , но ще отида до дм и ще взема един такъв. На мокра коса , пръскаш по цялата дължина предполагам и после мачкаш?
Кой точно спрей на balea , ако може снимка?

# 583
Това е спреят на Балеа:
Скрит текст:
Аз процедирам с моята коса по странен начин 😃 След къпане на мокра коса ръся (но не прекалено много) със солен спрей по дължините и мачкам. Ето това е соленият спрей:
Скрит текст:

Може и този на Шварцкопф:
След това суша със сешоара до леко влажно положение. И след това се ръся със спрея на Глисс, като си признавам, че слагам повечко. И накрая имам един крем за къдрици на ЛинеаБио, който съм разтворила с вода в празно шише от спрей и ръся с него отгоре,но по-малко, отколкото с Глисс-а. Мачкам с наведена надолу глава и оставям да изсъхне от самосебе си 😁
Скрит текст:
Това е кремът на ЛинеаБио, той само по себе си не е много добре, но разтворен с вода ми върши работа, а и не е скъп:
Ако пробваш спрея на Глисс или този на Балеа, сподели дали си доволна от резултатите 😁

# 584
Вчера за пръв път пробвах pantene pro v. Къдриците ми станаха много приятни на вид.След това, по краищата, нанесох aussie 3 miracle oil smioth и накрая един двуфазен спрей за коса на Byphasse activ boucles. Единственото, което адски ме напряга е това, че бретона ми още не е пораснал до нужната дължина за да не се чудя как да го наглася да стои.🙉😁

Общи условия

Активация на акаунт