ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - тема 2

• 25 665
  • 783
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Едната пиранка също е все със сополи и сумти, но носния секрет е чист. По-тесни са й ноздрите видимо от тези на другата.

В аптеките има комплекти за взимане на носен/гърлен секрет. Не се бърка дълбоко - само отгоре в нослето, да обереш някой сопол, и после носиш в лабораторията за микробиология.

# 376
Ние също сме със сополки и сумтене от седмица, две. Пръскам с Низита и дърпам с аспиатор за прахосмукачка, но толкова му е неприятна тази процедура, че почва да се мята като риба на сухо още преди да съм го доближила до нослето. Обмислям покупка на инхалатор.

# 377
Инхалаторът е любима джаджа на всяка софийска майка Simple Smile Големият ми правеше бронхити. Благодарение на инхалации с физиологичен и умкалор, му се разминаваше антибиотика. Моите не се бяха разболявали с години, когато малкият ми хвана някакъв вирус с кашлица. Тогава с ужас установих, че омронът ми не работи и веднага купих нов, един пингвин. Омрон беше по-добър обаче, въпреки че и този върши работа. Проучи си ги внимателно Simple Smile

# 378
Благодаря за коментара Амелин, Омрон поръчах посред нощите, сега четейки и теб си потвърждавам, че съм направила добър избор. Би ли разказала по-подробно кога и как си го ползвала, предполагам ще е полезно и за другите мамчета. Simple Smile

# 379
Дохранването е хлъзгаво нанадолнище. Но и 300гр са малко.
Вземи му някво гадно мляко.. Фризолак примерно. Аптамил - не.
Слагай веднъж по 60 или 2 х 30мл към храненията, в които усещаш най-празни цици. Винаги първо давай циците. Никога не му давай шишето преди това да е имало цици!
Да цока шишето на празен ход 10 сек. После му го навеждаш на пълна пара 5-10 сек. После го хоризонтираш, така че биберонът да не е пълен. Редувай на коя страна да го държиш като дохранваш. Вземи си бибероните на Lovi. Те напомнят гърдата най-много.
Успех
Най много да му докара колики с полупразния биберон.

# 380
Би ли разказала по-подробно кога и как си го ползвала, предполагам ще е полезно и за другите мамчета. Simple Smile
Още в самото начало на разболяването започвам с инхалации. Аз съм правила само с физиологичен разтвор инхалации, но той се ползва и с лекарства. Взимала съм малките ампули физиологичен разтвор, които са за еднократна употреба,но мои приятелки са купували от големите банки и теглят физиологичен със спринцовки. Джаджите ги изварявам на няколко инхалации. Правя им по няколко инхалации на ден, стигала съм и до шест, когато е по-тежко положението. Държа до изпразване на контейнерчето, по спомен около 15 минути. Важно е да не се прави непосредствено преди лягане при кашлица, защото инхалацията втечнява секрета и детето кашля повече. Подобрение виждам обикновено след два пълни дни. За кашлица и хрема съм го ползвала при децата. На мен веднъж ми помогна при много тежък синузит. Супер полезна покупка! Simple Smile

# 381
  • София
Слагай веднъж по 60 или 2 х 30мл към храненията, в които усещаш най-празни цици. Винаги първо давай циците. Никога не му давай шишето преди това да е имало цици!
Да цока шишето на празен ход 10 сек. После му го навеждаш на пълна пара 5-10 сек. После го хоризонтираш, така че биберонът да не е пълен. Редувай на коя страна да го държиш като дохранваш. Вземи си бибероните на Lovi. Те напомнят гърдата най-много.
Успех

Така каза шефката [0:49]
https://www.youtube.com/watch?v=79n21OKrcSo&ab_channel=%D0%9 … D0%B8%D1%82%D0%B5

# 382
Банките физиологичен бързо стават нестерилни след отваряне и затов по- добре еднократни.

# 383
Успех

Така каза шефката [0:49]
https://www.youtube.com/watch?v=79n21OKrcSo&ab_channel=%D0%9 … D0%B8%D1%82%D0%B5

Изобщо не може и да става дума за колики, още повече при използване на Lovi. Хедра също препоръчва такъв начин на хранене с шише. Това с изпълването на биберона е остаряло и тогава бибероните са били със съвсем друга форма. Имам една книга от 1982 мисля и там е показано точно така, но и аз открих, че с полупразен нещата се получават много по-добре. А колики... Ъ, какво е това? Wink

# 384
Здравейте мамчета. Вчера най - накрая ни биха втората ваксина ( 6 валентната) днеска ни е втори ден , добре сме , нямахме температура. Сменях компреса през 2 часа и един кул пач сложихме на боцнатото. Обаче малката се скъса да реве и педито за малко да се откаже от ваксината😫 винаги когато сме на првглед тя реве там. И се усъмни нещо да не би да не ми стига кърмата , заради тоя истеричен рев. И като я претегли 🤪 ами за 10 дена е качила 500гр. И като й казах че вече съм спряла да кърмя на поискване и гледам през 2 часа да е 🤭 направо ми се скара 🤪 ами от два дена насам я кърмя през 3 часа , за сега добре издържа. Иначе не сме за никъде с тоя непрекъснато кърмене. Вече и биба държим( на чико - тип пеперудка) научи се за 2 дена 😄 с постоянно бутане. И така вече ни се събитат 5 кърмения ден 😃 направо е рай и заспива през деня за 5 мин с люшкане и бибата  .. щастливи сме 🤗 сега обмислям да вкарам и едно хранене на ден с шише  , ще пробвам с лови , където се писали😃 ще има дано има успех🤪

# 385
  • София
500гр за 10 дни в 4-ти месец ехееее..

Моят хубостник като ми се усмихне в 02:30 с голямата си беззъба усмивка, сит и готов за игра... Направо ми идва да стана, да си изровя зимния спален чувал и да сляза да си легна в колата. Unamused
Така е вече седмица. Преди в 5-6 му се играеше, сега в 2? Какво по дяволите

# 386
Храненето с хоризонтално шише е от изключително значение за всяка майка, за която гърдата е приоритет. Има статия на Хедра как и защо се прави, въздух не влиза. Така преборих шишето с първото дете, което 40 дни не сучеше. Храненето от шише не е драма, но представете си как бихте се чувствали легнали по гръб, безпомощни малки парченца, и да ви наливат в гърлото без възможност да контролирате процеса. Вероятността за колики в изведнъж запълненото стомахче е много по-голяма.
Промените в съня говорят за фази. Преминават Simple Smile Ние тъкмо минахме едно такова, бях в потрес, защото мислех, че реве от глад, мръсно дупе, зъби, а то плачело за сън, но изведнъж почна трудно да заспива. Дано следващата фаза е по-добра.

# 387
Малко спам, но седя и си мисля, кога ли ще дойде фазата да спи вечер като голям човек Joy И денем като му се спи да спи, а не да мрънка до безкрай Close

С моето (вярвам не само) тъкмо се зарадвам на нещо, и после бам - тая нощ както е заспал в 7 се събуди към 1 и нещо, викам оо супер, минаваме на едно събуждане. Е да де ама след това се почна в 3 и нещо, 4 и нещо, 5....и тн. И не както казвате при вас да му се играе, ами си мрънка нещо човека, явно регресии ли какво ама направоооо Weary

# 388
  • София
Ние вече трета седмица си казваме, че е фаза това със съня Joy
Буди се нон стоп, не е гладен, хапва 50-60мл към 00:30-1:00 и заспива и след час е буден. Мрънка, върти се, преревава, стърже по кошарата.... Днес не издържах на ставането по 30-40 пъти вечер и в 6:30 ги оставих по мъжки на спалнята и спах в другата стая до 9.
Мазахме единия път с гелче за зъби, но пак след час е буден. Сутрин е наспан иначе.

# 389
  • София
О, Сис Heart
Аз получих новата кошара, чакам матрака и с ММ се подготвяме за 2-3 седмици без сън за нас, защото ще почваме слийптренинга. Sad
Имаме две добри предпоставки: установен дневен режим (+/-) и фиксирано лягане в точен час вечер.
Обаче как ще го приспя в 20:00 без шишето не знам. Той реално тогава заспива сам, но е веднага след шишето. Сега ще трябва някак си него да го изтегля по-рано. Ще видим...И на мен ми писна от няколко будения на нощ... а да е гладен - не е.

Общи условия

Активация на акаунт