ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - тема 2

• 24 508
  • 783
  •   1
Отговори
# 615
Аз взех пъзели, защото на мен много ми харесват 😅 Иначе килимчето май е по-практично, за секунди се прибира. Иначе може да се изпъне евентуално добре в крайщата и да се затисне с тежки мебели и да се остави така няколко дни. Не знам каква им е материята и дали ще свърши работа, но все трябва да има начин.

# 616
Материалът е EVA. Ето как стои набръчканото :
Скрит текст:

# 617
Ние купихме едно киломче за игра от ИКЕА, много е плътно, не се хлъзга и има различни материи да си играят.

# 618
Tinyfairy, ние сме с такова килимче. За 20лв. го взеха бабата и дядото от детски магазин в провинцията. Материята е супер, защото лесно се чисти. Аз го изпрах под душа със сапун първо, метнах го на простора за два-три часа да го напече слънцето, после го застлах, напръсках със спирт и го забърсах. Нямах проблем с изправянето, просто го навих на противоположната страна, не е имало нужда да го затискам. Сложила съм й гимнастиките върху него, че като излиза от тях да не е по пода. Често и аз лежа на килимчето като си играя с нея😃

# 619
tinyfairy точно такова взех и аз от АлиЕкспрес, 0.5, защото 1см не намерих размера, който ме устройва. Като пристигне ще докладвам Blush

# 620
Whiterubi, 0.5см ли е ? Сгънато ли беше или на руло ?

# 621
На руло беше. Не ми изглежда много дебело, така че предполагам е 0,5. Удобно е, защото е голямо и оставям малката да си експериментира на него. Оформи се като кът за нея и си я оставям там през деня, така мога да свърша нещо и да разчитам, че е в безопасност дори да не я гледам.

# 622
На руло пристигат в по-търговски вид. А някакви ограждения около килима слагаш ли? Сега гледам, че в Али са по-скъпи, отколкото тук в Маркетплейса на фб.

# 623
За момента не намирам за нужно. Малката е на 4+++ и засега се обръща само от гръб по корем. Не е чак толкова подвижна, но за в бъдеще имам идея да взема оградка и да си пълзи заградена. Иначе първоначално мислех да взема няколко пъзела за земя и да ги съединя, но ни казаха за този значително по-евтин вариант и казахме на родителите на мъжа ми да ни купят. А и за пъзелите ми казаха като минус, че децата лесно отчупват частите, които служат да се съединят. Килимчето дори да не ти допадне, то цената му е пренебрежима....

# 624
Ако някоя мама намери евтини оградки, да сподели. Това го видях в една група и страшно ми хареса, но е много скъпо и от чужбина
Скрит текст:
:

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 23:54 от tinyfairy

# 625
Здравейте момичета,
Да докладвам какво стана с нашите изследвания! В крайна сметка отидох в клиника Здравето и там взеха кръв на малката, но останах крайно недоволна. Набодоха ѝ пръстчето поне на 5 места и тя плака толкова много, че после цял ден и аз плаках само като се сетя. Но пък за сметка на това и ПКК и ЦРП, всичко си е в норма. Явно преминава някакъв тежък период и затова плаче/крещи толкова.

Педиатърката ни посъветва да сменим Био Гайа с Омбиотик Панда. Давам го от няколко дни, но не виждам някаква съществена разлика. Някоя от вас пробвала ли го е? Как ви понесе?

# 626
Не знам дали ще излезе, но това е линк към книга с домашни рецепти за захранване на бебета: https://drive.google.com/file/d/18zc-gPw0fcqwiv7nFcuGMGcE4042TR8 … view?usp=drivesdk
Аз леко ще сменя темата със следния въпрос, тоест няколко въпроса Grinning
Помагат ли ви татковците/баби, дядовци/лели, чичовци и как? Примерно, ако трябва да свършите нещо, а те да гледат бебчето за няколко часа; или да го приспят? Разхождат ли го? Или пък помагат ли ви с домакинска работа - чистене, готвене?
Какви са отношенията ви със свекърите? Смеете ли да им поверите бебчето?

# 627
На мен ми помагат и двете баби. Те имат голям мерак, а аз помощ не отказвам. Гледат го, разхождат го - той при тях е много спокоен. Общо взето всички сме доволни. Оставям го често за по няколко часа. Със свекърите сме в много добри отношения, помагат с каквото могат - пране, готвене, чистене. Много съм доволна, че всички са ни наблизо и мога да си почивам или да си свърша някаква работа, когато ми се налага.

# 628
Здравейте момичета,
Да докладвам какво стана с нашите изследвания! В крайна сметка отидох в клиника Здравето и там взеха кръв на малката, но останах крайно недоволна. Набодоха ѝ пръстчето поне на 5 места и тя плака толкова много, че после цял ден и аз плаках само като се сетя. Но пък за сметка на това и ПКК и ЦРП, всичко си е в норма. Явно преминава някакъв тежък период и затова плаче/крещи толкова.

Педиатърката ни посъветва да сменим Био Гайа с Омбиотик Панда. Давам го от няколко дни, но не виждам някаква съществена разлика. Някоя от вас пробвала ли го е? Как ви понесе?

Ние го пихме 2месеца, честно да ти призная с него или без него все същото.

Моят мъж много ми помага. Чисти, готви, пере, гледа бебка, храни я. Не сме оставяли малката на никого все още, понеже тя като ги види и започва да плаче.
Свекървата е готина, готви ни, не нахалства, съобразителна е.
Разчитам повече на майка ми, понеже ми е по близка и мисля тези дни да оставим Кая при нея за 2-3часа и да излезнем на вечеря с мъжа ми.
Сестра ми идва често и ми помага в гледането.

# 629
Ние сме на Омнибиотик Панда , аз съм доволна от нея . Няколко дни след като я започнах акането се нормализира и започна да ака всеки ден или през ден.

С мъжа ми сами си гледаме децата , имаме кака на 3г., свекърите живеят в чужбина и се прибират веднъж в годината за по месец . Но честно казано предпочитам сами да си ги гл3даме , свеки помага много , но е страшно обсебваща , любопитна , все дава мнение и аз направо откачам . Иначе не са лоши хора , но аз не търпя и се изнервям . Мъжа ми гледа децата наравно с мен , щом се върне от работа поема каката или  бебето , готви , пере , чисти и всичко което не съм могла да свърша аз през деня го.правим двамата вечер .

Общи условия

Активация на акаунт