ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - тема 2

• 25 285
  • 783
  •   1
Отговори
# 90
Аз пък нямам търпение да се запролети и да сме повече навън. Излизаме винаги щом е над 5 градуса, но напоследък много се заточиха студени и ветровити дни и ми идва в повече стоенето вкъщи

# 91
Аз също нямам търпение, сега от 1ви до 7ми февруари го дават над десет градуса, мисля да не се прибираме 😁

# 92
Оо да😊, да става топличко. Ние сме в планински район и имаме  сняг 20см  поне. Красота е! Но много духа тези дни и си стоим вътре. Гледам само през балкона красотата на зимата.

# 93
  • Пловдив
Вчера и днес си наваксваме с разходките, вчера дори духаше, днес е без вятър. Оня ден го проснах да поседи в снега, но е малък не го отрази. Общо взето само в мъгла и дъжд не го разхождам само му правя някакви минути навън държейки го в мен.

# 94
И аз не пропускам винаги когато не духа и вали, но гледам и да е над 5 градуса, защото иначе ми е студено на мен 😂. Прогнозата за следващата седмица е чудесна, мисля максимално да се възползвам и да сме навън. Не остана, само и февруари да поизбутаме и март вече е една идея по-пролетно

# 95
  • София
Аз още от началото на декември спрях да стерилизирам всичко. Мия с гореща вода и на Бочко препарата за съдове. Нещо ми дойде в повече целият процес и просто прибрах стерилизатора под леглото. Рязко се освободи място на кухненския плот Grinning

За извеждането, в снега избягвам все още (страх ме е да не се хлъзна по неизчистените улици) и да не е по-малко от 5 градуса. Последно в понеделник повечко се разходихме с раницата, че нямах нерви за количката по тези тротоари. А и си го броях за тренировка с тежести, че уикенда мързелувах Grinning

Сега чакам да го поемат бабата и дядото за няколко часа уикенда, че с ММ имаме малко задачки. Пустият му ремонт трябва да подхванем пак, а така да не ни се занимава. Затова решихме бавно малко по малко да почнем с някои дребни неща, че на есен ни чака детска стая.

# 96
  • Пловдив
Никога не съм стерилизирала аз нищо, два пъти май само шишето преварих. Стерилизатжра си стои така както ми го даде една приятелка
И нас тази година ни чакат ремонтни дейности, ако ги отметнем плануваните, ще направя банкет. Много ми се иска за да може да отделим детето в самостоятелна стая и да знам, че ще има къде да прибера всички дрехи, които са ни налични.

# 97
Всеки ден сме навън, знам, че до -5 градуса е ок за бебе. Завивам и обличам според температурата, не й е ставало студено, нито е претопляна. Не стерилизирам - то само една лъжичка ползвам де, за капките. Ще трябва по-често играчките й да мия, че много налита да ги лапа вече. Чудя се дали да не заминем малко на планина, на хотел, какво бихте казали?

# 98
Стерилизирах шишета и залъгалки 3 дни само. Сега мия с препарат и топла  вода, вечер минавам с гореща вода от бойлера.
Мия и пера играчките и залъгалките, които дъвче. Вече държи гризалки в ръка, но още не се сеща какво да прави с тях, предпочита си ръцете да лапа.
Най-студено на -5 градуса съм я изкарвала, която бяхме в Банско. Избягвам ветровитите дни, особено когато сме с раницата, защото там е по- открита и да не я простудя.

# 99
Здравейте, следя темата и все се каня да пиша и аз, но моята бебка се грижи да нямам никакво свободно време, затова чак сега.

Моята мадама е много злояда и вероятно поради тази причина ми намаля драстично кърмата. Тя е на 3 м и една седмица и на хранене с 300 зора успявам да ѝ набутам 90-110 мл, от които 80 от гърда и другите от шише. Храня я 7 пъти за денонощие.

Вие по колко пъти храните и какво е горе долу дневно количесто, което изяждат бебчетата ви?

# 100
И аз не се вживявам със стерилизирането. Веднъж на денонощието му пускам шишето за вода и залъгалката и това е. Друго не ползвам, защото е на кърма. Планираме февруари да отидем за два дни на балкана с приятели, но без него, ще го оставя да го гледа майка ми. Ще го храни с АМ, защото нямам в изобилие да му подсигуря за тогава. Честно да ви кажа (с риск някоя да ме анатемоса) ми е много досадно това кърмене. Приятен е самия процес и чувството за близост е хубаво, но....някак ангажиращо и честно казано ми се иска вече да захранвам и да кърмя по-рядко. С него планирам да отидем някъде на планина и чист въздух, но поне да стане началото на април.
Бяхме на ортопед, всичко е наред . Със смесени чувства съм към д-р Димов от Пловдив. Следващия път ще отида при Арнаудов със сигурност. То кога е другия преглед, на 6 месеца ли беше?
Мамчета  от Пловдив, искате ли да се организираме и да направим среща като се затопли?

# 101
  • София
Храня 6 пъти на денонощие с кърма (кърмейки) и добавям 30-60мл АМ според зависи. Моят все е гладен.
Стерилизирам всеки ден или през ден. Не ми пречи.
Мами от София, а ние кога?

# 102
desolina, честно казано и храненето изцяло с АМ е досадно. Постоянно преваряване, топлене на води, бъркане на дози, миене на шишета. А навън се тръгва с цяла торба шишета, термоси, мляко, и т.н. и т.н. но неизбежно е.
Аз съм за среща в Пловдив.
Ние в четвъртък сме на ваксина, третата поред и от 8.02 планирам да започна със захранването. Ще говорим с педи на консултацията.

# 103
Храня 6 пъти на денонощие с кърма (кърмейки) и добавям 30-60мл АМ според зависи. Моят все е гладен.
Стерилизирам всеки ден или през ден. Не ми пречи.
Мами от София, а ние кога?

Айде де Simple Smile малко да постопли и да си измислим място
Не стерилизирам биби, играчките съм ги измила веднъж преди даването
Desolina, никой няма да те упрекне, то си е така. Нон стоп се съобразяваш с храненето на бебето. Аз не съм се отделя за повече от час от нея, след като е нахранена. Съгласна съм и с Дунда, но там поне можеш да мръднеш някъде. Днес ходих да карам племенника и да взимам малкия ми от училище и като попаднах в едно задръстване заради катастрофа, щях да откача от притеснение за Беба.

# 104
Моят яде между 7 и 12 пъти в денонощие 😁 Не ми е проблем засега, той хапва за 5мин и през деня така го приспивам по няколко пъти. Честно казано, готвенето на пюрета ми се струва доста по-ангажиращо, та хич няма да бързам да захранвам или да заменям хранения. А и с пюрето няма да мога да го приспивам 😁 Аз винаги си имам запаси изцедена кърма за навън или като го оставям на бабите по няколко часа, та не ми се налага да бързам да се прибираме. Иначе за количеството няма как да знам колко суче, предполагам по малко и често.

Общи условия

Активация на акаунт