ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - тема 2

• 24 495
  • 783
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Sisi, да, така са приемите. На нас точно 3тата на 6-валентната ни остана (чакаме доставка) и 2рият на пневмококи.

# 706
Здравейте, мина нашата консултация за 5м и приключихме за сега с ваксините. Искам да питам по-запознатите от вас, че нещо не мога да ги вържа тези ваксини. На 2ри месец ни биха 2, на 3ти една и сега пак 2. Правилно ли съм разбрала, че 6-валентната има 3 приема и тази за пневмококи 2 приема Rolling Eyes
Иначе започваме захранването след 6м.
Да,така са ваксините. Ако не се лъжа от тази година премахнаха едната доза на Синфлорикса (пневмококовата)! За летните  колички, изобщо не се колебайте, на 90% заменят, просто някой по-рано, други по-късно! Детето натежава, разходките стават много дълги и е много изморително, колкото и да е приятно. Лека, маневрена с голям сенник и пълно легнало положение, другото мисля, че не е толкова важно! Фаворити са ми Макларън и Easywalker!

# 707
Не знам дали не писах по-рано, но ние взехме Ergobaby metro. Планът е да я ползваме като основна количка, т.к нямаме друга лятна. Притеснява ме само, че не може да гледа към мен, а моят какъвто е чувствителен.... Ще видим, още не сме я ползвали.

Почвам да се оглеждам аз за ново столче за колата, сега имаме бебешка кошница, която е до 70ина см мисля. Вие набелязали ли сте, не знам какви да гледам, от къде да започна.

Също взехме дървена кошара, но остава матрак. Мислим на живо да отидем да разгледаме, така че след локдауна... макар че то какво да му се пробва на един бебешки матрак Nerd

# 708
Сиси, не съм гледала още...нали знаеш, че до  1 година само с гръб към движението се возят Simple Smile за матрак заложих на марка, на която харесвам матраците за възрастни (само съм ги тествала, не спя на такъв). Децата ми спят на матраци от марката на този, на който спим, само че подходящи за деца (по-твърди). Казват, че като усещане предпочитат този на спалнята (който е мек) пред техните

# 709
Ние взехме столче на Чиполино 0-36 кг. с опция сън. Без изофикс е, закрепя се с колана на колата. Струваше около 170 лв. Много е меко и изглежда удобно, предстои да го ползваме.
Моника вече е към 70 см и кошницата за кола и отесня, крачетата изтърчат напред.

# 710
  • Пловдив
Аз мисля, да пробвам с детето това столче да видя дали ще му е комфортно
https://kikkaboo.com/bg/products/car-seats/4-in-1-car-seat

# 711
Подариха ни това столче, от 40 тия ден се вози в него,
Той си заспива и в полулегнала поза, а и мисля, че легналата поза за пътуване не е много безопасно. 😌

# 712
Здравейте, момичета! ВлючвАм се и аз по коментираните теми, надявам се да не пропусна. Моята Саня е почти на 6 месеца ( живи и здрави навършва ги в Неделя) 67 см. е , 8,600 изцяло на кърма с 5 хранения. Смятам да започвам захранването в близките няколко дни и по препоръка на педиатъра ще започна с картоф, ( много силно се надявам Да не се запече...) Имам уреда на авент и смятам да приготвям аз пюретата. Чета с интерес всичко, което пишете по темата за захранването и съм благодарна на мамите, споделящи. Като всяко ново нещо, случващо  се с първо бебе се вълнувам много за захранването, леко се притеснявам и ми е много интересно как се случва всичко. ☺☺☺
От днес сме с летния кош и силно се надявам времето да се оправи, за да можем скоро да го разходим и навън.

В началото на месеца й сложиха последните ваксини 6 вал.  и пневмококовата, понесе ги ок. За сега Саня няма белег от БЦЖ от родилния дом и това леко ме притеснява ... Хмм много искам да избегнем боденето отново , но ще видим.
Бяхме на ортопед при д-р Арнаудов, каза че всичко е ок и да започнем със сядане с опора от 6 навършени.

Относно летните колички, честно казано аз съм изклпчително доволна от тази, която ползвам в момента - Сайбекс и мисля да караме с лятната разновидност.

За бебефоните ние сме с моторола, честно казано ни е подарък и не зная колко точно му е цената. Много е практичен, има приложение за телефона с видео и лайф директна връзка, чрез приложението.При интерес мога да погледна какъв е точно моделът.
За зъбите и Саня явно и почнаха да в тормозят имахме тежки предишни седмици от към нощно спане. Венците са й подути и зачервени, всичко лапа яростно, събужда се нощем, мрънка , поревава.... за сега третирам с Дентокинд . Взех си и teetha гел и камилия, но все още не съм ги използвала, За да споделя мнение.

Бях прочела преди за едни килимчета, тип постелка за игра , за които бяхте коментирали и мисля да Се поразтърся повече в Али експерс.
За столчетата за кола ние сме с такова, което е от 0- 36 месеца на Сайбекс и сме много доволни.
 И нещо друго може би вече знаете , но поръчките от Англия до 300 лв, не се обмитяват и вече са възможни с Габиели.

Надявам се нещо Да не пропуснах и да съм била полезна!
☺🌸🍀

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 23:09 от g_star

# 713
Нашия стол е много хубав, но се закрепя с колана. От приятелки знам, че с isofix е много по-удобно.
Тези дни малкия е много неспокоен, особено през нощта. Забелязах нещо да се белее на долния му венец, но доста в ляво от централните резци, които уж излизали първи .
Вече 5-ти ден е на тиква, но изобщо не я харесва. Мръщи и се, плюе, бута с езика... в петък ще му дам картоф, дано му хареса

# 714
Аз мисля да изчакам още месец за захранването, мерак ми е, но няма закъде да бързам. Мисля поне за началото сама да приготвям пюретата. Вече като трябва да се заместят всички ядрения, може да ми стане трудно, но ще го мисля тогава 😃
За лятна количка - аз също съм със Сайбекс и ми се струва достатъчно лека, скоро ще го слагам в летния кош. Дано да ни е добре  и с нея да си караме. На мен ми се струва достатъчно компактна с летния кош и не е чак толкова тежка. На мен ми е удобна, а и не ми се налага да я качвам по стълби, та не ми тежи.
За стола за кола съм в голяма дилема. Искам да е стол с обратно возене до 4г, обаче пък те са с Изофикс, а едната ни кола няма. Или ще трябва два стола, или такъв с колани. Ще изчакам да израсте кошницата и да пробваме в магазина кое ще му е удобно. Насочила съм се към Сайбекс, Рекаро, Бритакс - марки с добри резултати на краш тестове.
Поръчах за у бабите от тези килимчета, които се коментираха- дойде сгънато на руло и честно казано не знам дали ще се изпъне нацяло, но пък не е лошо. Поръчах размер 150×180×1см за 25лв+5лв доставка от Mystore.

# 715
Pistachio, може ли да снимаш дебелината? Blush

# 716
Pistachio, може ли да снимаш дебелината? Blush

Имам само тази снимка, не знам доколко се вижда, 1см е, на мен ми се струва достатъчно. Забравих да кажа и че е двулицево, отзад има други картинки.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 07:57 от Pistachio

# 717
  • София
Вчера ни пристигна и на нас постелката от Kinderkraft. От мемори пяна, двулицева, 150х180х1,2см. Мнооооого е мека и си заслужава определено. Сега сме я натиснали с тежести само, че трябва време да се разгъне напълно. После вместо килим ще я изместим в неговата стая, засега е в хола.

За столчета и аз се бях насочила към Сайбекс, Рекаро и Бритакс. Даже бяхме харесали няколко модела, но вчера едни познати ми похвалиха много тяхното Maxi Cosi. Имат и намаление в момента точно те и си харесах един модел много. И май ще се насочим към тях. И външно изглеждаше една идея по-добре. Това, което мислихме на Рекаро се оказа, че няма 5-колан и тотално отпадна.

# 718
Може ли да споделиш кой модел точно?

# 719
  • София
Ако е за Рекарото, ето този модел:

А Максито, е модел Titan Plus. Искахме да го видим на място, ама сега няма как.

Общи условия

Активация на акаунт