🤰Февруарски Мами 2021 🤱Тема V

• 43 152
  • 638
  •   1
Отговори
# 480
Ние от вчера сме си вкъщи. След 3ти консултант по кърмене, с който се срещам днес мисля просто да си караме на АМ. Получих усложнение от упойката и откакто съм родила съм на кофеиново-шоколадова диета. Това едно на ръка .. отделно - още нямам кърма и зърната ми са зверски вдлъбнати. Пробвам с помпата .... не мога да докарам и 5мл от двете гърди. Бебка има голямо желание да засуче, обаче с тия протектори просто не става на моите зърна. Без протектор е пълен абсурд. Като цяло съм се отказала вече .... ще изчакам да видя дали ще тръгне кърма да пробвам пак. Ако не стане ще си караме на мляко.

# 481
Пробно кърмене и ние правихме в болницата. Без и с протектори. С протекторите ми се струваше, че яде супер много и накрая резултата беше плачевен 8 до 10 грама за около 30 минути.

# 482
Ние от вчера сме си вкъщи. След 3ти консултант по кърмене, с който се срещам днес мисля просто да си караме на АМ. Получих усложнение от упойката и откакто съм родила съм на кофеиново-шоколадова диета. Това едно на ръка .. отделно - още нямам кърма и зърната ми са зверски вдлъбнати. Пробвам с помпата .... не мога да докарам и 5мл от двете гърди. Бебка има голямо желание да засуче, обаче с тия протектори просто не става на моите зърна. Без протектор е пълен абсурд. Като цяло съм се отказала вече .... ще изчакам да видя дали ще тръгне кърма да пробвам пак. Ако не стане ще си караме на мляко.

Не се шашкай! Бъди спокойна, в болницата и сз нямах никаква кърма, защото акушерките все ме натискаха и караха да се цедя, всичко премина в болка и стрес за мен. Като се прибрахме вкъщи с бебо, кърмата сама си ми тръгна. Бъди спокойна, ако не стане- не стане. Няма по-хубаво нещо от кърмата, но вече масове децата израстват на АМ. Всички ще е ок

# 483
  • София
Ама чакайте сега - колко си мислите, че яде едно новородено? Щом е имало пробно кърмене в болницата значи бебето е било макс на 5 дни когато стомахчето му още е с големината на лешник. Щом има 5-10 милилитра ще има и повече с правилна стимулация, достатъчно вода и често слагане на бебето ба гърда. Това количество е напълно нормално за първите дни на бебето, затова то се храни на 1-1,5-2 часа обикновено. Това, което не е нормално са огромните количества АМ, които дават на бебетата още в болницата и заради тях майките се стресират, че "нямали" кърма. Имат! Който няма физиологично няма к капчица, но това е по деуги причини.

# 484
Мами, бебка се роди на 05.02 - 13 дни, храня го смесено. Малкия си акаше съвсем нормално, почти на всяко хранене. Обаче онзи ден не бяше акал цял ден, помогнах му с термометър. Акито не беше гъсто, след това пак не ака цял ден. Смених му АМ и му давах повече вода. Вчера сутринта беше напълнил памперса до дупка, след това ака 2 пъти по съвсем малко. Последно в 3 след обяд. И до сега пак няма нищо, мъчат го и колики и много се напъва, неспокоен е, мрънка и не мога да го разбера сега, мъчи се заради коликите или се напъва да се изходи.  На вас случвало ли ви се е ? Дано ме разбрахте какво де опитвам да ви попитам .

# 485
  • София
Честито бебенце! Моят съвет е да не му "помагаш" с термометър, мушкато, сапунче и какво ли още не. Ако се наложи има клизмичка за бебе, но един ден без изхождане не е притеснителен за толкова малко бебе, все още им се настройва отделителната система. Говори с педиатъра най-добре.

# 486
Честито бебенце! Моят съвет е да не му "помагаш" с термометър, мушкато, сапунче и какво ли още не. Ако се наложи има клизмичка за бебе, но един ден без изхождане не е притеснителен за толкова малко бебе, все още им се настройва отделителната система. Говори с педиатъра най-добре.

Педиатъра ми каза да давам повече вода. Но не помага особено. Той е неспокоен, не спира да се напъва и да плаче

# 487
Никола е в същото положение. До преди няколко дни се изхождаше след всяко хранене, но последните дни дори се случва над 24 часа да не ака. Педиатърът ми каза да купя Фризовом и да му давам два пъти на ден по 15мл преди кърмене. Самото мляко е за запек и против повръщане, не го взимай само, защото си ме прочела, консултирай се с лекаря първо.

За запек се води, ако бебето има под 5 изхождания за седмица и изпражненията са твърди.

Някои бебета са с по-лениви черва.

# 488
Никола е в същото положение. До преди няколко дни се изхождаше след всяко хранене, но последните дни дори се случва над 24 часа да не ака. Педиатърът ми каза да купя Фризовом и да му давам два пъти на ден по 15мл преди кърмене. Самото мляко е за запек и против повръщане, не го взимай само, защото си ме прочела, консултирай се с лекаря първо.

За запек се води, ако бебето има под 5 изхождания за седмица и изпражненията са твърди.

Някои бебета са с по-лениви черва.

Ох много съм се притеснила. Не стига че коликито го мъчат, ами сега и това. Ако до довечера не успее да се изходи, пак ще се обадя на педиатърката. Една акушерка ми каза да не му давам цял ден кърма а само Аптамил комфорт, онзи ден не му давах кърма и на сутринта се изходи 3 пъти за 1час.

# 489
Давате ли вода ?
Подслаждане ли ?
Чай от копър на хип?

# 490
Аз давам вода, неподсладена, след АМ.

Давате ли вода ?
Подслаждане ли ?
Чай от копър на хип?

# 491
  • Велико Търново
Не успявам да дам вода след АМ, а много ми се иска дори глътка да е, но да "изплакна" устната кухина от млякото.

# 492
Давате ли вода ?
Подслаждане ли ?
Чай от копър на хип?

Давам му подсладена вода да колкото мога, даже го карам да пие повече, така кза педиатъра. Чай не съм му давала.

# 493
Храним си с АМ.Опитах какво ли не(хапчета,чай,помпи)но .....Изпаднах в депресия и плаках денонощно една седмица стана още по-зле.Добре,че (с помоща на ММ ) съумях да се освестя
и да се съвзема.На детето му трябва най-вече здрава майка да се грижи за него.Вода давам(почти насила) колкото да си изплакне устата🙄.Не подслаждам.Чай не давам но всяка вечер му давам капки които са от екстракт от копър,ким и лайка.

# 494
Анна Иванова , капките помагат ли?
Кога започнаха при вас коликите ?
Случвало ли ви се е детето нито за миг да не изпъва крачета през целият ден ? Държи ги здраво даже гимнастика не успявам да направя . Много се тревожа .

Общи условия

Активация на акаунт