🤰Февруарски Мами 2021 🤱Тема V

• 43 145
  • 638
  •   1
Отговори
# 510
Изследвали са го в АГ, няма вариант да не са. По неговите стойности се преценява дали жълтеницата е тежка или не. Аз като питах дали Никола има такава и как е, отговорът беше "Неубедителна".

Оригването е нещо, на което бебето се учи, затова и има нужда от помощ. При някои става по-лесно, при други не, но не се втелясвай излишно.

# 511
Здравейте!
Появявам се с малко,, тъп'' въпрос, за което се извинявам!
Родих на 01.02, та с таткото спорим кога детето става на 1 месец, след като февруари е с 28 дни... На 01.03 или трябва да са 30/31 дни, нещо се обърхах.... 🙄

# 512
  • Велико Търново
Хахха, Поли, и аз се чудя същото но за 40тия ден - дали се брои деня на раждане или не Simple Smile
Твоето бебе става на 1 м на 01.03!

# 513
Цитат на: skk007
link=topic=1296409.msg42357971#msg42357971 date=1613749856
Хахха, Поли, и аз се чудя същото но за 40тия ден - дали се брои деня на раждане или не Simple Smile
Твоето бебе става на 1 м на 01.03!
Благодаря!!!
За 40 ден броя и деня на раждане, а дали е правилно не знам...

# 514
На мен също казаха лека форма , незначителна и когато попитах дали ще я изследват ( понеже детенце от съседната стая беше много жълто и го боцнаха) докторката ми каза “най-лесно е да убодем детето , но не виждам смисъл”.антигона , ако си срещала полезна информация относно ученето на оригване сподели .
Изследвали са го в АГ, няма вариант да не са. По неговите стойности се преценява дали жълтеницата е тежка или не. Аз като питах дали Никола има такава и как е, отговорът беше "Неубедителна".

Оригването е нещо, на което бебето се учи, затова и има нужда от помощ. При някои става по-лесно, при други не, но не се втелясвай излишно.

# 515
Анна Иванова , капките помагат ли?
Кога започнаха при вас коликите ?
Случвало ли ви се е детето нито за миг да не изпъва крачета през целият ден ? Държи ги здраво даже гимнастика не успявам да направя . Много се тревожа .
Относно капките не знам дали помагат сами по себе си или е комплексно заедно с АМ което също е анти-колик но е факт,че коликите при нас са нарядко и за кратко.Надявам се така и да си останат.При нас започнаха някъде към 10тия ден.Майка ми(тя работи акушерка в неоонтлогията над 15г.)ми каза,че е често срещано коликите да започнат още в отделението тоест дори преди 5тия ден.Гимнастика все още не правя по-скоро масаж след банята всяка вечер.
Къпя  всяка вечер. Косата през ден.Също така всяка сутрин мием от кръста на долу.
Снощи след нощното хранене четох и гледах снимки из нета как да го държа правилно докато го храня и после как да го уригна.Започнах да прекъсвам храненето да си почине и евентуално лекичко да се уригне и пак продължавам.Не настоявам да си изпие цялото мляко оставя около 10мл. от това което съм му приготвила(не е фатално😁).Преди го поставях в/у мен  поза жабче за да се уригне но не винаги се получаваше ...и се започва едно хълцане и сърдене. От снощи започнах да го слагам на рамото си(ръчичките му са над рамото ми)и го придържам да е изправен(надявам се,че ме разбирате🙄)и го потупвам лекичко по гърба. Освен това и аз съм седнала или права а не полу-легнала.Засега имаме успех всеки път.

# 516
Кога след секциото ви спаднаха краката ? Нещо специално правшхте ли ? Аз кърмя малко и вероятно това има значение. Извинете, ако и коментирано, но не успявам да прочета всичко

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 20:20 от -INA-73

# 517
сложно е, нищо, което да не си прочела и сама - по-продължително потупване по гръбчето, като гледаш бебето да е максимално изправено/изпънато, може да пробваш да обикаляш стаята с него - движението също помага.
Може и да го поставиш седнало в теб, ето в тази поза

# 518
Аз съм 8 дни след секцио и вече ми се оправиха краката и ръцете, а бяха доста подути.
Кога след секциото ви спаднаха краката ? Нещо специално правшхте ли ? Аз кърмя малко и вепоятно това има значение. Извинете, ако и коментирано, но не успявам да прочета всичко

# 519
През деня я будя , за да я нахраня, но през нощта, когато се събуди тогава. И този път нямам много кърма, но понеже тя е по-малка от брат си като кг успявам да не дохранвам - за сега. Нямам търпение да свърши вече периода с изцеждането, че тази помпа - голяма помощ , но и голяма досада - цедиш- стерилизираш . А ние живеем в Шумен- водата кална , кална- през две кани я минавам, докато стане годна изобщо за ползване . И въпреки това, ако не почистя веднага стерилизатора мога да се подпиша на дъното му.

# 520
Здравейте, мами и честити бебенца 🤗 Имам питане, случвало ли Ви се е възпаление в 9-ти месец на седалищен нерв, от седмица съм зле, боли ме, когато се опитвам да вървя, има моменти, в които не мога да стъпя на краката си от болка, ходих на невролог, но няма лек докато не родя, та питането ми е, ако сте имали подобен здравословен проблем как го решихте? Благодаря 🤗

# 521
  • Варна
Честито на всички родили и нека бъдат здрави бебчетата Heartbeat
Минавам и аз да се отчета, на 18.02 ми беше секциото и се появи Валерия - 3100кг, 51см 🙂
Скрит текст:

# 522
  • Велико Търново
Честита да е Валерия! По "стар стил" на деня на Васил Левски се е появила Simple Smile да бъде здрава, щастлива и също толкова славна като него :*

# 523
Да е честита Валерия, здрава и щастлива!

Ние се наложи да сменим АМ, защото детето не се чувстваше добре с НАН, от вчера сме на Аптамил, засега не я дразни, но снощи имаше запек и доста се поизмъчи докато се справи.
Къпем я всеки ден, защото й е приятно, забавлява се, не плаче, според мен е хубаво да се съдава като навик преди лягане.
Ортопеда каза да правим по 30 жабки сутрин и вечер (само навън леко без събиране на колената) и че с по-активна гимнастика можем да започнем след 30тия ден. За масажа ми казаха същото. При намазването на лосион ме предупредиха на ходилата отвътре-навън да е посоката, на коремчето леко само по посока на часовниковата стрелка и че не се потупва при мазане и подсушаване в областта на сърцето. За обръщането по корем ми казаха след около 40тия ден. Иначе моята дъщеря си вдига главата от първия ден, като я сложа на рамо за оригване се избутва с ръцете и врата назад. Тя като цяло гимнастика си прави сама като я сложа на повивалника. Не знам другите как са, ама тая теория, че бебето като е малко не може да се обръща изобщо не важи са моето. На едно място стои само като е в какуна и то пак относително, защото аз й закопчавам ръцете под колана, тя си ги вади самичка.
Жълтеницата й беше по-изразена, затова правиха 2 фототерапии в болницата. Сега склерите и лигавниците са чисти, кожата още жълтее, но малко по малко се изчиства. През нощта не я будя просто защото не се получава. Ако се събуди сама й давам да яде, ако не се събуди обаче не я мъча. Тя е много сънлива и дори да опитам да я събудя заспива с шишето, после не може да се уригне и почва да хълца. Струва ми се излишно да я храня насила през нощта и след няколко месеца  да се чудя как да махна нощното хранене.

# 524
При нас няма спане - точно на 2,5 - 3 часа се буди за ядене, макс 4 часа. Денонощно. През нощта е по трудно, че ние спим и като ни събуди, вече сме на фаза - веднага ядене или рев. Дано ги намали тези храненета в бъдеще. Иначе и бузки и коремче направи и по тежък ми се струва сякаш.

Общи условия

Активация на акаунт