Отговори
# 405
Някой от вас гледа ли отново легендарния италиански сериал, Октопод (La Piovra) с Микеле Плачидо.
за култовия Корадо Катани.
Е, от миналата седмица по БНТ 2 започнаха да повтарят тази вечна класика.

Да, всички сме го гледали едно време, но разликата е ,че тогава беше със субтитри и слушахме гласовете на актьорите директно на италиански, а сега е с много противен дублаж, пуснах първата серия по БНТ2 и се отвратих.
Като деца имитирахме Корадо Катани, и като интонация, и като всичко, заради този сериал се записах и в италианска паралелка после. Музиката, всичко ми харесваше. Сега... над 30 години по-късно естествено, че не ме трогва особено на фона на цялото тв разнообразие и далеч по-качествени филми.  То ние тогава и по "Шатовалон" се прехласвахме, защото нямаше друго. А наскоро като го пуснаха пак по БНТ1, мале мале... то това не се гледа.

Иначе такива сюжети и сценарии много мразя, не случайно и не гледам турските сапунки. Тоя е на оня, онзи е на еди кой си, омраза, ревност, тайни. Grinning

А на теб кой ти каза, че турските сериали са "турски сапунки"? Жанровете са най-различни. Очевидно си попаднал на сапунка, отвратил си се и вече си лепнал етикет. Това, което дават от 20 ч. по БТВ е сапунка, но това, което дават от 18 ч. "Малки убийства"  няма нищо общо с този жанр и е много високо качество сериал. Гледай и после слагай оценки... ("Босфор ТВ" според кого е наименованието на БТВ? Прякори много лесно се слагат)
Когато не си гледал нещо и не си запознат, не слагай така свободно оценки и обобщения. Да не говорим, че жанровете са най-различни. От 13.30 по БТВ дават турски комедиен сериал. Например

# 406
  • Другата България
Е, хайде не с лошо.
Ти самия преди време беше изумен как така има хора, които гледаМЕ български сериали.
И тогава ти казах - хора разни, вкусове също.
Тук сме се събрали да си говорим свободно именно за това кой какво харесва и защо, а не да си начукваме канчетата, ако не гледаме сериала на Пенчо и Стоянка.

# 407
Само че, аз бях дал оценки, когато съм ГЛЕДАЛ разни неща и въз основа на тях мога да давам мнения и оценки. Насляпо и наизуст не говоря. Ако искаш мога да изпадна в детайли, да ти кажа кои български сериали съм гледал и да ти кажа, защо смятам, че са пълен боклук с изключително слаба актьорска игра.  Което не значи, че е нормално да се слага оценка за всички. То и от "американски" до "американски" има разлика.  И да,  не си начукваме канчетата, както казваш, изказваме мнения, но тук прочетох директни определения и епитети (Босфор ТВ, турски сапунки)... доста обобщаващо.
И понеже казваш, как аз съм бил "изумен, че гледаш",... единственият ми коментар беше "кáжи честно", без да давам оценки

# 408
  • Другата България
Естествено, че искам да ми кажеш, затова сме тук, а и ще ми е интересно.
Сега имам време, ще те прочета.
Дори може нещо и аз да съм гледала.

# 409
Да не занимаваме всички, но... с няколко думи:
Скрит текст:
Забранена любов. Този съм го гледал от-до. Абсолютно слаба игра. Изкуствено отвсякъде.  Просто ми беше мъчно за тия "актьори". Казвах си... "на светлинни години сме от западните сериали, това няма как да стане". Същото беше и с "Хотел България", който даваха по Нова.    "София-ден и нощ" съм гледал целия, там поне малко ги оправдавам, защото са непрофесионални актьори и не са учили в НАТФИЗ  дикция, интонация, публична реч и членоразделно говорене". Но имаше един "Връзки", който го даваха по БТВ, там не се разбира какво говорят. Главната героиня си мънкаше под носа и очевидно само тя си разбираше. "Денят на бащата" гледах по БНТ1,  само 4 серии, но отново не можеш да разбереш кой какво говори. Мънкане. Успях да гледам и "Скъпи наследници", по-неангажиращ, без драми, без рев.. и бих казал, че единствено Орлин Павлов играеше добре и нормално. Баш дъртите "актьори" Веселин Калановски и Вальо Манчев се излагаха, няма такова преиграване. Ръкомахане с ръце и пре- пре- пре... А на Даяна Ханджиева нищо не й се разбира от мънкането под носа. Когато тя проговори, просто не чуваш и това е.
Що се отнася до "Откраднат живот" гледал съм началото на първия сезон преди 6-7 години някъде и само като видях как са откраднати цели сцени едно към едно и са копирани цели сюжетни линии от полския сериал "Медици", който по някаква случайност току що бях приключил да гледам (по Диема Фемили), направо се отвратих. И влезох във ФБ страницата , започнах да чета отзиви от хора, които са гледали и други докторски сериали и всеки пише "това е откраднато от "Анатомията на Грей", "това е гепено от "Доктор Хаус", "това е откраднато от полския "Медици" и се сетих за гръмките надписи в началото "По идея на Евтим Милошев". Явно той е голям компилатор на чужди идеи. Всяка сутрин гостуваше в Нова ТВ да си хвали гениалния сериал, краден от няколко места. Това ме отврати отвсякъде, гледах 3-4 серии точно и го спрях. В последните няколко години не съм гледал нищо българско. Онзи ден гледах "Белези".... пак насилие, удари, неразбираемо говорене, мизерия... еми сори, не ме кефи и не ми се гледа това.
Иначе "Той и тя" и "Женени с деца в България" ми харесаха, нищо, че реално не са български

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 18:51 от diziler

# 410
  • Другата България
Може да се изненадаш, но горе-долу, не съвсем, но съм съгласна с написаното.
Само за "Денят на бащата" не съм, но това няма значение.

Сега, не си гледал "Четвърта власт". Страхотен сериал на БНТ.
"Под прикритие" - всички сезони, също класика и заслужаващ си гледането.
"Фамилията" и "Стъклен дом" също съм изгледала, на мен ми харесват, първия повече.
От последните години "Дяволското гърло" няма аналог, просто ми е фаворит евър, един от фаворитите де.
"Ягодова луна" противно на самата мен дори също ми хареса, но май няма да има втори сезон.
ОЖ го гледам на инат, започнала съм го от епизод 1 на сезон 1, и понеже както стана ясно съм фен на медицински и полицейски сериали и персонажи, ще си го изгледам, живот и здраве, това е последен сезон.
"Братя" вече са ясни, много съм писала за този сериал.
Новият "Отдел Издирване", който започва в петък, също се очертава интересен.
"Белези" е тежък сериал, явно ще бъде такъв, но каста е добър що годе, поне за мен, аз лично всичко им разбрах, а и на мен не ми пречи сюжета. Така че и него ще гледам.

Общо взето поне според мен, ти си гледал разни....забавни сериалчета с комедийна насоченост, развлекателна, от които не си доволен, ама не харесваш и сериозните, които пък не си започвал. Joy

# 411
Е, нямам време и нерви за всичко това. Гледам един "Ослепително слънце" - френски сериал по БТВ лейди, който е съвременен, свеж сериал и е едва по 22 мин. на епизод. Така че не ми ангажира много. Сега има и много риалитита по телевизиите.  По CBS Reality следя един на тема паранормална активност.  Човек време да има - телевизии колкото щеш

# 412
  • София
Аз от българските харесвам Под прикритие, Дяволското гърло, Фамилията, Съни бийч (от него само 4 серии минаха, добре, че чак ще го пуснат от начало).
Ягодова луна и Забранена любов са пълни нули, ама и тях съм ги гледала да видя какво, ще стане.
Харсвали са ми и лежерни тип Кантора Митрани.
Сега ще дам шанс и на Отдел Издирване.

# 413
  • Другата България
Е, нямам време и нерви за всичко това. Гледам един "Ослепително слънце" - френски сериал по БТВ лейди, който е съвременен, свеж сериал и е едва по 22 мин. на епизод. Така че не ми ангажира много. Сега има и много риалитита по телевизиите.  По CBS Reality следя един на тема паранормална активност.  Човек време да има - телевизии колкото щеш
Joy
Чакай сега.
Не говорим за време и нерви.
Говорим за пълно отрицание на български сериали на база "нещо изгледано някога".
А и изредените от мен са в продължение на години, дори "Четвърта власт" съм го позабравила и при първа възможност ще си го изтегля, за да го изгледам отново. 12 епизода мисля бяха.
Останалото е през годините, при желание се гледа, а и ги има в торентите.
Сега е малко претоварена програмата, за такива като мен, защото от понеделник до петък всяка вечер има епизод, в три от дните дори два сериала, от тези, които аз следя.
Но - при желание време се намира.
А и отново стигаме до предпочитания и гледна точка.
Аз например, не бих отделила и минута в гледане на турски сериал, румънски /много агитация имах за "Влад", но и той е римейк, а и Граф Монте Кристо е класика/, или пък индийски. Независимо с каква насоченост са.
Ти си на друга позиция, и няма лошо.
Затова хората сме различни.

# 414
  • София
"Стъклен дом" ми е фаворит, "Фамилията" и " 7 часа разлика" не можах да ги харесам. "Под прикритие", "Денят на бащата" и "Дървота на живота" са много добри.
 "Дяволското гърло" също не ми хареса кой знае колко.
 "Ол инклузив" ми е на дъното със "Забранена любов" и "Хотел България".
  Харесват ми за сега "Съни Бийч" и "Белези".

# 415
  • Другата България
Направо забравих "7 часа разлика".
И него съм го изгледала.
Не ми допадна особено, но го изгледах.

И малка корекция на потребителя за "Денят на бащата" - 6 епизода са, не са 4.
Но за мен това е пореден добър сериал на БНТ.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 19:08 от Merri_An

# 416
А за "София-ден и нощ" какво ще кажете? Тук излъчиха около 500 епизода и го приключиха с много измислен край. А германската версия (тоест оригинал) Berlin-tag und nacht се излъчва от 2011 вече десет години и са минали над 2400 епизода, чат пат го засичам по RTL2

# 417
  • София
Аз лично не мога да го нарека сериал. Гледах 5 минути и после като съм попадала от време на време. Почти всичко българско следя, ама тази ( за мен простотия) не можах. Изобщо не можа да ми грабне вниманието и нямах търпение да свърши. 😀

# 418
  • София
Само ще кажа, че си личи, че Ол инклузив е на същите хора от София ден и нощ. И за мен не е сериал точно, по-скоро шоу, същото е като онлайн сериалите, има доста такива.

# 419
И аз не харесвам българските сериали. Гледала съм изцяло Скъпи наследници (неадекватен финал, все едно са искали да правят продължение и са ги канселирали), Стъклен дом (беше ок, но вече едва го помня, неме впечатли особено), Господин Х и морето (не знам, нещо липсваше - все едно са се опитали да направят забавен сериал, но са успели на около 60%, което е приемливо, като за едно гледане, но недостатъчно като цяло), Дървото на живота (нито ми хареса, нито не ми хареса, изтърпях го).
Докторските и полицейските сериали по начало не ме интересуват, независимо дали са български, американски, корейски или други. Доктор Хаус не се брои, той е изключителен сам по себе си (и най-вече заради Хю Лори).
 Започнах да гледам Столичаните, в началото беше ок, после нивото започна да пада, и пада, и в някакъв момент не можех да го понасям (естествено, не съм се мъчила да го доглеждам).

Това (т.е. темата за отвратителните комедии) ме подсеща да попитам хората в темата дали мислят, че всички българи са длъжни да харесват Борат, защото участва българска актриса? И смятате ли, че задължително всеки, който не харесва филма и продължението, завижда на нейната слава? Защото през последните дни непрекъснато попадам на предавания, които агресивно прокарват тази идея.
Също към хората, които харесват Борат - кефите ли се и на Реджеп Иведик?

Общи условия

Активация на акаунт