Ако ви кажат, че носите увреден плод, ще го махнете ли?

• 18 854
  • 306
  •   1
Отговори
# 90
Вики и мама-точно това имах в предвид и аз!!! smile3501  love001

# 91
  • София
Viki i mama, шапка свалям  bouquet
Това е адекватното отношение според мен.

Аз лично познавам момиче, вече не е дете, на 25-6 години трябва да е,  познавам я от морето - всяка година се виждаме. Тя е родена глуха, но още от началото, с много любов и адекватно лечение и процедури, е научена да говори. Много усмихнато и общително момиче, кара сърф прекрасно, всички я обичат и то не защото я съжаляват, а защото е такава каквато е - усмихната и слънчева. Родителите имат силата с много обич да избегнат комплексирането на едно такова дете и възпитанието му като един нормален човек.

Друг такъв пример е актрисата Живка... не й помня фамилията, известна е като Жужа. Тя е джудже, но това не й пречи да е изключително общителен човек, който не се притеснява от недъга си. Тя лично ми е разказвала как са я окуражавали родителите й във всичко, включително кандидатстването й във ВИТИЗ.

Така че, всичко е мнооого относително!

# 92
Най-вероятно да  Sad

# 93
Viki i mama, шапка свалям  bouquet
Това е адекватното отношение според мен.

.................................

Така че, всичко е мнооого относително!
Peace
Аз лично не бих го махнала.

# 94
Гласувах с "Не мога да преценя". В живота рядко използвам тази реплика, но в при конкретния казус наистина не мога да изразя категорична позиция.
Колкото и "Да" да ми изглежда правдоподобно, си мисля, че моят избор може и да е "Не" - и да си родя детето...

# 95
Не могада преценя, но може би да....дано никога не ми се налага да правя подобен "избор" Rolling Eyes

# 96
  • На края на вселената!
На мен ми се струва, че темата не е пусната за да бърка в нечии рани. Отговорите показват отношението към вече родените деца с проблеми. Поне на мен така ми се струва.

# 97
  • Стара Загора
Гласувах с вероятно да.  Sad Но се надявам че никога няма да ми се наложи да решавам. Предполагам че зависи много и от уврежданията които би имало .

# 98
твърдо да. ако изследванията по време на бременност докажат наличие на тежко увреждане - твърдо да. а даун, а липсващ бъбрек, а тежко сърдено заболяване - това не се оправя с операции. тези неща изобщо не се оправят. често...
работя във фондация, която се занимава с деца и възрастни с тежки увреждания. дори с умиращи, което е доста извън темата. казвам го само, за да покажа, че вече 5-6 години имам поглед по темата. при това каква тема. дай боже да не ми се случва. въпреки че никой не иска да ми се случва, но ето, че и такива неща има.

# 99
  • ...на брега на голямата река....и близо до морето
Никога. По същата логика мисля, че и здрав човек може да се разболее и да има сериозни последствия. трябва ли да го изоставя?  НЕ!
Всеки, който е здрав, просто не знае, че утре може и да не е........Затова по-кротко с прибързаните изказвания.  А, всъщност, ако това се случи с нашето дете, то да има дете с увреждания, ние от позицията на баби, трябва ли де се вайкаме и да ги оставяме сами без помощ? Предполагам, малко са тези, които ще се направят на много незаинтересовани.
Да покажем човещината в себе си, не милосърдие, според мен е по-важно.

# 100
не мога да преценя,но най вероятно "Да"

# 101
  • у дома
Не гласувах, защото не мога да дам адекватен отговор, просто ей така...Не знам...
Но няма да забравя мъката на една майка, защото ми се наложи да посетя болния и син /не знам какво точно беше увреждането/, и тя ми каза - "Моля се, да умра след него, защото иначе не ми се мисли..." Тя беше на 71 г. , сина и на 52 г., а съпругът и беше починал от рак преди 2 год.
Никоя от нас, които сме родили деца и сме дали живот на малки слънца, които обожаваме, не се и съмняваме, че ще се грижим за децата си, каквито и да са те... Но ние няма да сме до тях постоянно...Това е, което си мисля...

# 102
Много е деликатен въпроса.. Предполагам, че ще го махна, но все пак ще зависи от мнението на много лекари.. Но това със сигурност ще остави дълбоки следи в съзнанието ми.. Има един "missed" и знам какво е от части..

# 103

Първо какво значи увреден плод, кога ще бъде установен този увреден плод и много други въпроси...
 Едно такова решение в късен стадий на бременността е равносилно на убийство. ...
Не можете и да предположите какво би ви дарило едно такова дете и на какво би ви научило.

Напълно съм съгласна. Не бих махнала такъв плод, а и не бих правила какъвто и да е аборт, по принцип. Щом си лягам с мъж съм си поела отговорността.

# 104
  • Кори Селести
Така...пропускаме нещо важно.
За какво увреждане става дума?
...нещата са много...много различни.
Едно дете с Даун или ДЦП в лека форма е едно....дете на легло, което не може да комуникира...или такова със сериозни физически проблеми...е съвсем друго.

Не може да съдите хората.
Всеки сам преценява какво би могъл да понесе!

Общи условия

Активация на акаунт