За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 385
  • 734
  •   1
Отговори
# 195
Може ли линк на Кулинарен еликсир- Киш със спанак в кори за баница, защото не мога да видя рецептата.

Или ако някой я има и е правил по нея да я публикува.

# 196
Продукти:

200-250 гр. кори за баница (моите са от домашните,но препоръчвам фини )
1 яйце и малко зехтин за подмазване на корите

за плънката:
4 яйца
150 гр. краве сирене
150 гр. кашкавал
200 гр. заквасена сметана
1/2 ч.л. бакпулвер
500 гр. пресен спанак
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
2 с.л. брашно
3 с.л. зехтин
джоджен,сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Тавичка с падащ борд и диаметър 26 см. покрийте с лист хартия за печене.
Нарежете почистения и измит спанак на ивици.
Задушете го в 3 с.л. зехтин заедно с наситнените лук и чесън,щипка сол,малко пресен или сушен джоджен и млян черен пипер.
Нужни са му 2-3 минути,колкото да спадне обема.
В купа разбъркайте сметаната и брашното.
Добавете яйцата,едно по едно и разбивайте (с тел,не ви е нужен миксер) за кратко след всяко.
Прибавете едро настърганите сирене и кашкавал,и спанака,разбъркайте .
На дъното на тавичката наредете няколко пласта от корите,като ги подмазвате с разбито яйце и зехтин и се стараете да ги кръстосвате,а краищата да излизат извън формата.
Сипете сместа в средата,заравнете я и навийте краищата на корите навътре така че да се образува борд.
Подмажете борда с яйце и зехтин и изпечете киша на 180 гр. за около 30-35 мин.,докато сместа в средата се уплътни и стане златиста.
Охладете формата на решетка,махнете борда и прехвърлете киша в поднос.
Поднесе с кисело мляко или заквасена сметана.
А може да си направите и млечно-чеснов сос.

# 197
  • Sofia
Може ли линк на Кулинарен еликсир- Киш със спанак в кори за баница, защото не мога да видя рецептата.

Или ако някой я има и е правил по нея да я публикува.
И ако искаш да разнообразиш (не съм сравнявала рецептите).
Спаначен пай от мен.

Киш с лапад (и разбира се и с всякаква друга зеления става) и сирена

# 198
sunny112233 - точно тази е!

Morena- ще пробвам и твоите. Обичаме подобни.

Благодаря Ви! Flowers Bouquet

Хубав почивен ден! Бъдете здрави и се пазете!

# 199
Решила съм довечера да направя пилешко с броколи и сметана. Мога ли да го направя със заквасена, че имам три кофички за оползотворяване?

# 200
  • София
Решила съм довечера да направя пилешко с броколи и сметана. Мога ли да го направя със заквасена, че имам три кофички за оползотворяване?
Можеш, но не слагай и трите кофички, че ще дойде прекалено.

# 201
  • Sofia
Може. У нас любимо е и съответно многократно приготвяно/изпитано  св. филе с гъби топено сирене и заквасена сметана. Simple Smile

# 202
Ха ха, Марчева, неясно съм се изразила. Имам три и искам да ги намаля, та да ползвам от тях, а не течна.
Благодаря и на двете ви!

# 203
правих тесто за пица
500 г брашно
1 пакетче суха мая
200 мл й вода (хладка)
1 яйце
2 с. л. олио
1 с. л. оцет
сол на вкус
по тази рецепта ,остана ми още тесто ,според вас ,какво друго мога да направя от останалото тесто?

# 204
Пълнени питки/пълнеж по желание/, кренвиршки, мекици, баница, милинки- според остатъка.
Може да "отлежи" в хладилника за други идеи или решения, в краен случай и да се замрази.

# 205
  • Sofia
Пълнени питки/пълнеж по желание/, кренвиршки, мекици, баница, милинки- според остатъка.
Може да "отлежи" в хладилника за други идеи или решения, в краен случай и да се замрази.
+1 ... или просто хлебчета.

# 206
  • София
Кекс без яйца сполучлив да сте правили? Също така ще се радвам на рецепти с кокосово брашно, не само за кекс. И двете ми питания са за нещо лесно, икономично и не толкова вредно.

# 207
  • София
Кекс без яйца сполучлив да сте правили? Също така ще се радвам на рецепти с кокосово брашно, не само за кекс. И двете ми питания са за нещо лесно, икономично и не толкова вредно.

Черен кекс без яйца

Шоколадов сладкиш без яйца

Какаов кейк без яйца

# 208
За без яйца препоръчвам " сладкиша на Рени55" от форума, търпи много импровизации решетката( сладко, орехи, шоколад, плодове, кокосови стърготини) https://m.bg-mamma.com/?topic=366728

# 209
  • Велико Търново
Трябва да сготвя нещо без да вмиириша кухнята Sad  имам кюфтенца, доматен консерви ии Картофи... Дали мога да ги метна заедно в тава във фурната? Някой с предложение и идея Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт