За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 169
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
  • София
В търсене съм на най-сполучливата рецепта за свински дроб на фурна.

Черен дроб на фурна

Само да попитам нещо във връзка с препоръчаната рецепта.... Черният дроб суров ли се слага в тавата и директно върху него ли се настъргва кашкавал? В смисъл няма ли той да остане суров за 20 минути печене без предварителна обработка?

Суров се слага в предварително загрята фурна. Все пак зависи и от фурната. Ако толкова се притесняваш, увеличи времето на 30 мин. Идеята е дробът да се задуши.

# 541
Благодаря за прекрасните предложения!

# 542
Има тавичка с дупки,те само за пица ли се използват?А ако се ползва хартия за печене ,не се ли губи смисъла от дупките?Без хартия не тече ли олио,което да прави прави много поразии във фурната?Примерно зеленчуци,картофи

# 543
  • Sofia
Аз я ползвам само за пица тавата с дупки, та нямам грижи. Simple Smile

# 544
Здравейте . Прияло ми се е брауни .
Ще се радвам да споделите изпитана рецепти и там пинизи за печене и т.н.
/Преди малко видях една в която се пече в йена глас тавичка / моята правоъгълна е точно такава / в нагрята фурна .
Досега винаги само в студена фурна поставям и после включвам.
Чудя се да рискувам ли . /Моята е българска ,едновремешна от соца / от баба /

# 545
  • Русе
Скрит текст:
/Преди малко видях една в която се пече в йена глас тавичка / моята правоъгълна е точно такава / в нагрята фурна .

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/10/blog-post_3.html

# 546
  • Sofia
От мен идея за йената в загрятата фурна - загрей фурната без решетката и сложи тавичката заедно с решетката малко по-рано, преди да е съвсем загряла.

# 547
Извинявайте, момичета, бърз лаишки въпрос: купила съм сметана (пише “за бита сметана” на Мегле е, т. е. животинска).
Въпросът ми е мога ли да я ползвам така, както си е течна, за класически яйчен крем (вместо прясно мляко, че свърши)?
Ще издържи ли топлинна обработка?
Притеснява ме това, че пише изрично “за бита сметана”.

П.с. Кремът няма да го пека като брюле, а ще е за торта.

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 20:34 от Анонимен

# 548
  • In transit

Саня, моята рецепта е само с бадемово брашно. Любима ми е.
Когато пека в йена винаги я слагам в нагрята фурна макс до към 170С, но преди да я сложа във фурната я държа върху памучна кърпа. За да не би случайно да има нещо влажно, мокро отдолу, което да компрометира стъклото като влезе в топлата фурна. Не съм имала проблеми досега. След като я пъхна във фурната увеличавам градусите ако е необходимо. Ако те е страх защото е стара йената ти може да направиш както Морена ти е казала или да нагрееш фурната до 100С и после да увеличиш.

# 549
  • София

Шоколадово брауни с кафява захар

# 550
А защо е задължително да се пече в йена. Аз пека в тортената форма с хартия за печене. С хартия можеш да го изпечеш във всяка тава.

# 551
също пека във всякаква форма с хартия за печене.
Ако сложа картофено пюре във фрезера, дали ще е вкусно за ядене?
сигурно е късно, Дороти, но не. Картофеното пюре не става за замразяване.

# 552
  • София

Най-доброто какаово-кафеено брауни и това е, ако  искаш, вярвай ми по.- добро няма.  Разбира се, че рецептата не е моя , има си източник, за справка.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/08/blog-post_79.html
Скрит текст:
Извинявайте, момичета, бърз лаишки въпрос: купила съм сметана (пише “за бита сметана” на Мегле е, т. е. животинска).
Би тпрябвало да издържи, няма проблем.
Въпросът ми е мога ли да я ползвам така, както си е течна, за класически яйчен крем (вместо прясно мляко, че свърши)?
Ще издържи ли топлинна обработка?
Притеснява ме това, че пише изрично “за бита сметана”.

П.с. Кремът няма да го пека като брюле, а ще е за торта.
Може.

# 553
Благодаря от сърце на всички за отговорите и предложенията . Flowers RoseFlowers RoseFlowers Rose
Ще си запиша и пробвам всичко .

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 17:37 от Саня Богомилова 680181

# 554
doroty3 , пробвай тези

Скрит текст:
Магданозен сос - сока от 1 лимон, 3сл олио, колкото искаш магданоз, зелен лук и чесън на вкус

Сос с черен пипер - кипва се 1ч вода с половин кубче пилешки бульон, 5сл сметана, 1 чл млян черен пипер

Сос с горчица - загряват се заедно 2сл масло, 100г квасена сметана, 1/2 сл горчица

Nivea, пържена, само със сол и черен пипер, гарнирана със салатка.

Лита, виж това дали е по ваш вкус

Скрит текст:
Бутчетата се овалват в брашно, като в брашното може да сложиш млян черен пипер и чубрица. Загряваш олио в тигана и пускаш бутчетата колкото да се зачервят от двете страни, за няколко минути. Прехвъряш ги в тавичка, добавяш нарязан лук, моркови, картофи, още чубрица, дафинов лист, сол, олио, доливаш вода и печеш. По-хубави стават на бавна фурна за по-дълго време. Може да ги покриеш с фолио през по-голяма част от печенето.

Общи условия

Активация на акаунт