За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 311
  • 734
  •   1
Отговори
# 300
Може ли рецепта за пандишпаново руло за начинаещи? Четох, че по принцип ставало сухо и някои слагат заквасена сметана.

# 301
  • Sofia
Може ли рецепта за пандишпаново руло за начинаещи? Четох, че по принцип ставало сухо и някои слагат заквасена сметана.
Ето рулото, пък вътре намажи, каквото искаш - https://morrennaa.blogspot.com/2013/04/blog-post_5374.html?m=0

# 302
  • София

Това е любимото ми руло и съвсем не става сухо: Нежно руло с мармалад.

# 303
  • Варна и...духом на Босфора
Здравейте.
Моля за рецепта за лесни сладки с портокалова кора и малко сушени плодове вътре.Като бисквитки нещо,с малко съставки.

# 304
  • Sofia
Здравейте.
Моля за рецепта за лесни сладки с портокалова кора и малко сушени плодове вътре.Като бисквитки нещо,с малко съставки.
Бисквитки с рикота и шоколад

# 305
  • София
Здравейте.

Коледни сладки със стафиди

# 306
Здравейте.
Ето и от мен https://pep-4o.blogspot.com/2018/12/blog-post_22.html?m=0

# 307
  • Стара Загора
Правила съм тези лесни бисквитки с портокал. Няма сушени плодове, но може да се добавят според мен и няма да станат зле.

# 308
И аз направих салама от пилешки бутчета, стяга още в хладилника. Добавих и сушени лук, чесън и морков. Да видим дали ще се одобри.

Направих и "крилата 3 лъжици". Децата казаха, че са много вкусни обаче се одъвквала кожата. Аз не ям месо и не мога да кажа.  Самите крила бяха огромни, в тавата на фурната плътно едно до друго се събраха 15 бр без пиките. До вечера ще пека бутчета, престояват в хладилника в същата марината, но се чудя какво да им променя че да се изпече по добре кожата. Останаха няколко крила и мисля да ги пека заедно с 4 бутчета. Някакви съвети? На колко градуса или по на ниско да са във фурната?

Сложих малко , съвсем малко водичка в тавата, но отдолу бяха като сварени , не запечени.

# 309
  • Шумен
Не съм запозната с тази на марината. Аз когато пека мариновани крилца го правя върху хартия за печене с единствена течност по ч. л. от маринатата върху всяко. Когато се запекат от едната страна ги обръщам за да са запечени двустранно. Преди време си откраднах тази идея от една рецепта, така се харесват вкъщи.

# 310
  • Велико Търново
Тъй като имаме вече огромен проблем вкъщи с миризми те от готвене, искам да ви попитам нещо. В парти грил дали ще могат да се пекат Наденички и Кюфтета за бургери? Няма вариант да ползвам скарат, защото и тя ще ми мирише, а после аз ще трябва да търкам цялата мазнина. Мисля си за парти грила с решетка отдолу (под реотаните) и алуминиево Фолио в което да събирам мазнината и направо да го хвърлям.
Извинявам се ако ви звучи като лигавщина или превземане, но наистина ми става лошо от миризмата на месо, а ММ и сина ми не сядат на вечеря без. Съответно, търся вариант който да устройва и трима ни.

# 311
skk007, няма проблем да ползваш парти грила за тази цел, но го направи на открита тераса, ако имаш възможност, защото пак си мирише при печенето. Иначе се получават много добре и наденички, кюфтета, дебарцини, кренвирши и т.н.

# 312
И аз направих салама от пилешки бутчета, стяга още в хладилника. Добавих и сушени лук, чесън и морков. Да видим дали ще се одобри.

Направих и "крилата 3 лъжици". Децата казаха, че са много вкусни обаче се одъвквала кожата. Аз не ям месо и не мога да кажа.  Самите крила бяха огромни, в тавата на фурната плътно едно до друго се събраха 15 бр без пиките. До вечера ще пека бутчета, престояват в хладилника в същата марината, но се чудя какво да им променя че да се изпече по добре кожата. Останаха няколко крила и мисля да ги пека заедно с 4 бутчета. Някакви съвети? На колко градуса или по на ниско да са във фурната?

Сложих малко , съвсем малко водичка в тавата, но отдолу бяха като сварени , не запечени.
Лека ги на хартия за печене. Без водичка.
Сложи им едно фолио отгоре за да могат да се задушат щом са такива големи и след половин час печене махни фолиото да се запичат те

# 313

Това е любимото ми руло и съвсем не става сухо: Нежно руло с мармалад.
Какво е натурално нишесте?

# 314
Царевично/пшенично нишесте, без разни добавки за да стане ягодово например.

Общи условия

Активация на акаунт