За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 195
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
Каква застройка ще подхожда на пуешка супа с картофи и моркови, която да издържи поне 3 дни в хладилника?

# 496
Правих пандишпаново руло за първи път, което не ми се получи. Стана с дупки между крема и пластовете. Какви са тънкостите при завиването му? Остана ми и доста шоколад със сметана, който бях разтопила за декорация. На какво мога да ползвам шоколада? Нещо бързо. Нямам бисквитки направени. Имам крема сирене, мляко, сметана.

# 497
  • Sofia
Каква застройка ще подхожда на пуешка супа с картофи и моркови, която да издържи поне 3 дни в хладилника?
Обичайната - яйце и кисело мляко/заквасена сметана/или яйце и лим. сок - спокойно издържа в хладилника няколко дни.

Правих пандишпаново руло за първи път, което не ми се получи. ...Какви са тънкостите при завиването му? Остана ми и доста шоколад със сметана, който бях разтопила за декорация. На какво мога да ползвам шоколада? Нещо бързо. Нямам бисквитки направени. Имам крема сирене, мляко, сметана.
Ето за навиването на рулото - https://morrennaa.blogspot.com/2013/04/blog-post_5374.html
Шоколада може да съхраняваш в хладилника дълго... вероятно междувременно ще ти потрябва пак. 
https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%9A%D1%80%D0%B5%D0%BC

# 498
  • In transit
Много благодаря за идеите за кремчета, ще се възползвам още днес. i_peych, панакотата ми изглежда много примамлива, най-вероятно тя ще е. А каква е разликата дали ще се разбие сметаната с миксер или ще се загрее с млякото, защото и такива рецепти има?
За паннакота задължително се загрява сметаната, не се разбива. Оттам идва и името "варена сметана" на десерта.

Ето няколко рецепти за паннакота.

# 499
На моите мъже им се дояли бухти, от онези които се обръщат сами в съда за пържене. Не съм правила от 15 години сигурно, знам че има яйца, кисело мляко, сода, брашно. Но не помня пропорции. В нета има много рецепти, но моля за изпробвана . И да са без сирене и извара.  С извара приготвям по рецепта на Лабрекс, но не искат от тях. Ох, а аз смятах гофрети да им правя. Мъже...

# 500
На моите мъже им се дояли бухти, от онези които се обръщат сами в съда за пържене. Не съм правила от 15 години сигурно, знам че има яйца, кисело мляко, сода, брашно. Но не помня пропорции. В нета има много рецепти, но моля за изпробвана . И да са без сирене и извара.  С извара приготвям по рецепта на Лабрекс, но не искат от тях. Ох, а аз смятах гофрети да им правя. Мъже...
"Икономични бухти" на Бени препоръчвам. Съжалявам че не мога да дам линк от таблета.
https://inthebeniskitchen.com/2020/03/17/%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b … 1%87%d0%ba%d0%b8/
Я да видим дали се получи?

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 22:35 от Fortuna

# 501
Никога не съм ползвала фондю - трябва ли първо да разтопя шоколадовите капки( на водна баня или в микровълновата) или така както са да ги сложа в горното съдче и отдолу свещичката?Може ли да се ползва кувертюр, когато не открия "капки" следващ път? Благодаря!
Скрит текст:

# 502
Здравейте, малко по-страничен въпрос. Имам глинен гювеч, ще готвя за първи път в него и го опипах отвътре по горния ръб и има прекъсване на глазурата, т. е на места не е глазиран. Това проблем ли ще е и какво може да се случи, отвън е глазиран и отвътре също, само на места под ръба има прекъсване (как не съм го забелязала когато го купувах не знам).

# 503
Според мен, нищо му няма, съществуват и негледжосани съдове.

# 504
denyil, за фондюто разтапяш шоколада отделно, най-добре с малко течна сметана, и после го пренасяш във фондюто. Какъвто искаш шоколад може, само белия обикновено не се топи добре. Хубаво става с шоколадите дето са с по-голямо съдържание на какао, 56%. Кувертюрът обикновено не е сладък.

# 505
Имам 4 броя пъстърви- от вчера са почистени, овкусени и чакат в хладилника. Как да ги приготвя, така че да не са сухи и да нямат вкус на варено/задушено.

# 506
  • София
Имам 4 броя пъстърви- от вчера са почистени, овкусени и чакат в хладилника. Как да ги приготвя, така че да не са сухи и да нямат вкус на варено/задушено.

Аз я предпочитам пържена. Натрита добре със сол, подправки и лимонов сок. Преди пърженето я овалвам в брашно.

# 507
  • под тепетата
Взела съм медени кори за торта, както и заквасена сметана, цедено мляко. Знам, че е въпрос на вкус, но все пак - как е по-добре - само заквасена сметана  или и цедено мляко?

# 508
  • Sofia
Взела съм медени кори за торта, както и заквасена сметана, цедено мляко. Знам, че е въпрос на вкус, но все пак - как е по-добре - само заквасена сметана  или и цедено мляко?
Аз бих добавила от млякото,  ако искам да олекотя тортата.

# 509
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/12/blog-post_5.html

Общи условия

Активация на акаунт