За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 191
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
  • под тепетата
Благодаря, Morena! Аз много обичам сметана, но предполагам, че половинката леко ще измрънка Wink Ще добавя и цедено мляко.

# 511
Здравейте,готварска сметана  ползвам рядко  и винаги с един и същ резултат.След като изстине сосът става като кисело мляко,не като сос.Аз ли не правя нещо както трябва или по принцип е така?

# 512
Ако сложа козе кисело мляко вместо краве в кекс дали ще му се промени вкуса?

# 513
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте,готварска сметана  ползвам рядко  и винаги с един и същ резултат.След като изстине сосът става като кисело мляко,не като сос.Аз ли не правя нещо както трябва или по принцип е така?

Хубаво е да напишете по каква рецепта го правите, за да можем да Ви помогнем. Ето една рецепта с течна готварска сметана. Сосът се получава нормално. След като престоят на хладно /хладилник/ много често сосовете се сгъстяват.
https://ipeychev9.blogspot.com/2017/03/2.html

# 514
  • Sofia
Ако сложа козе кисело мляко вместо краве в кекс дали ще му се промени вкуса?
не

# 515
Скрит текст:

Хубаво е да напишете по каква рецепта го правите, за да можем да Ви помогнем. Ето една рецепта с течна готварска сметана. Сосът се получава нормално. След като престоят на хладно /хладилник/ много често сосовете се сгъстяват.

Ами,последният път беше моя импровизация на пиле Жулиен.Изпържих  предварително продуктите,накрая върнах в тигана само месото,налях сметаната,малко топено сирене,бяло вино и горчица .Изчаках сосът да клокне и върнах всичко в тавичката при другите продукти.Запекох.Докато беше топло беше наред,на следващият ден,не. И с топено сирене и без топено сирене,все ми е такъв резултата.

# 516
  • Русе
Скрит текст:
Скрит текст:

Ами,последният път беше моя импровизация на пиле Жулиен.Изпържих  предварително продуктите,накрая върнах в тигана само месото,налях сметаната,малко топено сирене,бяло вино и горчица .Изчаках сосът да клокне и върнах всичко в тавичката при другите продукти.Запекох.Докато беше топло беше наред,на следващият ден,не. И с топено сирене и без топено сирене,все ми е такъв резултата.

Виж тази рецепта за пилешко. Ще се влюбиш в нея.

# 517
Ако сложа картофено пюре във фрезера, дали ще е вкусно за ядене?

# 518
doroty, става пюрето за замразяване, с повече масло и мляко по-добре, картофите иначе стават на трици

налях сметаната,малко топено сирене,бяло вино и горчица
Ми то виното пресича сметаната и кисело мляко си се получава Wink Нещо трябва да има да го държи, брашънце, нишесте някакво.

# 519
  • Sofia
налях сметаната,малко топено сирене,бяло вино и горчица ....
Сбъркан им е реда на двете. Първо слагаш виното, изчакваш да се изпари алкохола и тогава може да сложиш сметаната. И ако искаш да е гъст соса, оставяш и сметана да се редуцира. Аз лично не бих сложила брашно/нишесте.

# 520
  • София
Изчисти едни скариди уж, но не във всяка намерих това черво, което трябва да се отстрани. Понеже са бланширани, то не излиза цяло, затова ги мих и чистих едновременно. Възможно ли е да съм го махнала без да разбера? Или да не е черно? И каква точно е миризмата им? Първата тарелка си миришеше на риба, втората обаче ми миришеше по-странно и силно. Как да разбера дали не са развалени? Срокът им е до утре уж.

# 521
  • на последния етаж
Моля ви за рецепта (да не е много сложна) за патешки бутчета, никога не съм готвила.

# 522
  • Sofia
Моля ви за рецепта (да не е много сложна) за патешки бутчета, никога не съм готвила.
Един път правих и станаха много вкусни.
Запечатах ги първо в сгорещен тиган с масло,овкусих с черен пипер и сол и ги пекох на хартия във фурна за 30-40мин.Сервирах ги с картофено пюре.Отгоре полях със соса.

# 523
Тъмно зелено към черно е, но няма как да го махнеш без да разбереш. Аз им махам главата и черупката и краката и след това с остър нож правя разрез по дължина на гърба, не много плитък някъде до средата. След това под статия вода излиза червото.

# 524
Никога на съм готвила акула, а днес ще се сдобия с котлети. Моля за предложения как да я сготвя.

Общи условия

Активация на акаунт