За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 296
  • 734
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 3 417
Ми аз кат идиот видя ли нещо на промо и купувам .
После / нали съм сама / бая храна отива на боклука .
Не знам защо топено сирене в хладилника ми мухлясва - на вратата например . Неотваряна опаковка . /Хладилника ми е от есента даже , че и уж хубав някъв там /
  Това портобело сега чета било кощунство да се реже и готви - май ще ги напълня все пак . Но пък дали натюр печенки да не са по- добре . Да им усетя вкуса . С разните там бекони - сирена и т.н. вкуса на гъбата дали не зачезва хептен.
   Относно гюллюч -ът / как се членува не знам / .
Скрит текст:
Днес в един магазин видях такива кори / за малко да се заимам и с тях - ама са с един огромен диаметър и щеше да станат на сол докато се прибера с колелото /  Но утре ще си купя . Щото чух , че рядко ги носели и то само по Байрям или Рамадан или не съм твърде на "ти"  с турските религиозни или традиционни празници
   Извинявам се за лирично-прозаично- психоделнично излияние и моля за рецептичка за  гюлляч

# 721
  • Русе
  • Мнения: 5 212
Скрит текст:
Ми аз кат идиот видя ли нещо на промо и купувам .
После / нали съм сама / бая храна отива на боклука .
Не знам защо топено сирене в хладилника ми мухлясва - на вратата например . Неотваряна опаковка . /Хладилника ми е от есента даже , че и уж хубав някъв там /
  Това портобело сега чета било кощунство да се реже и готви - май ще ги напълня все пак . Но пък дали натюр печенки да не са по- добре . Да им усетя вкуса . С разните там бекони - сирена и т.н. вкуса на гъбата дали не зачезва хептен.
   Относно гюллюч -ът / как се членува не знам / .
Скрит текст:
Днес в един магазин видях такива кори / за малко да се заимам и с тях - ама са с един огромен диаметър и щеше да станат на сол докато се прибера с колелото /  Но утре ще си купя . Щото чух , че рядко ги носели и то само по Байрям или Рамадан или не съм твърде на "ти"  с турските религиозни или традиционни празници
   Извинявам се за лирично-прозаично- психоделнично излияние и моля за рецептичка за  гюлляч

# 722
  • Мнения: 3 417
Благодаря Пейч .
Май така ще го направя .
Имам и един плик смлян шам фъстък
Скрит текст:
нещо ме съмнява , че чист шамфъстък ама карай

# 723
  • Мнения: 2 774
Портабелото си е чиста печурка....с малко по- изразен аромат (пак на печурка) и по-голям размер на гуглата - затова масово я препоръчват да се пълни, просто събира повече пълнеж. Правила съм я и пълнена и печена натюр на фурна или на скара....че и нарязана и задушена.
П.п когато пека печурки на скара ги беля, по-вкусни са.

# 724
  • Мнения: 3 417
Портабелото си е чиста печурка....с малко по- изразен аромат (пак на печурка) и по-голям размер на гуглата - затова масово я препоръчват да се пълни, просто събира повече пълнеж. Правила съм я и пълнена и печена натюр на фурна или на скара....че и нарязана и задушена.
П.п когато пека печурки на скара ги беля, по-вкусни са.
Благодаря .
Значи - беля и пека натюр с масълце и солчица .

# 725
  • София
  • Мнения: 11 711
Имам замразени ягоди какво да приготвя с тях?
Тарт с ягоди в шоколад - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/02/blog-post_15.html
Скрит текст:
Ягодово руло. След като са замразени ги постави на котлон с малко захар, остави ги да кипнат и прибави 1 ч . л нишесте, разбъркай и гокато лъжицата започне да оставя белег по дъното на тенджарата сех свалят. Ползват се в крем, в това руло и си готова.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_696.html
Скрит текст:
Плодова импровизация върху оригиналния Тарт Татен
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_606.html
Скрит текст:
Терин - ти ще ползваш замразени ягоди, не е проблем
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_82.html
Скрит текст:
Сбричолата с бисквити, рикота и ягоди
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_63.html
Скрит текст:

# 726
  • Мнения: 2 774
Имам замразени ягоди какво да приготвя с тях?
В къщи най-голямо количество заминава в шейкове....половин чекмедже на фризера пълня само с ягоди, заради шейковете, и мъфини правя с тях...

# 727
  • Мнения: 4 215
Колко време издържа в хладилник домашно сварено краве мляко?
Ще започвам да си правя кефир и ми трябва ориентир,за млякото.

# 728
  • София
  • Мнения: 10 877
Имам замразени ягоди какво да приготвя с тях?

Чийзкейк *Изненада*

# 729
  • Мнения: 2 571
Колко време издържа в хладилник домашно сварено краве мляко?
Ще започвам да си правя кефир и ми трябва ориентир,за млякото.
Два, три дни.
Слагай гъбата за кефир, защо трябва да стои в хладилник.

# 730
  • Мнения: 1 359
Можете да замразявате домашното краве мляко във фризера за дълго време, и да размразявате и варите, когато ви потрябва.

# 731
  • Sofia
  • Мнения: 21 642
Колко време издържа в хладилник домашно сварено краве мляко?
Два, три дни. ...
Точно, но направо ги брой два, на третия вече е с друг вкус.

# 732
  • Мнения: 2 571
Да, така е Морена. На третият ден вече е... Не става.

# 733
  • Мнения: 9 535
на втория ден можеш да го превариш и тогава държи по-дълго.

# 734
  • Мнения: 9 109
Заповядайте в новата тема
https://m.bg-mamma.com/?topic=1307948

Общи условия

Активация на акаунт