Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 21 133
  • 734
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 4 634
Днес взех шкембе от Лидъл и незнам дали е телешко или някво друго та се чудя дали да не му сложа един телешки бульон.....?
Аз от Лидл само телешко съм купувала,даже не знаех че има друго .Без нищо го варя в обикновена тенджера  ,после на шкембе чорба го готвя или в масло .Иначе си е въпрос на вкус .С костен телешки бульон ще стане по-ароматно предполагам ,не съм пробвала.

# 706
  • Русе
  • Мнения: 3 128
Скрит текст:
Днес взех шкембе от Лидъл и незнам дали е телешко или някво друго та се чудя дали да не му сложа един телешки бульон.....?

На опаковката пише какво е.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_513.html


Можеш да го направиш по тази рецепта. Само се увери, че е напълно сварено шкембето. Трябва лесно да се разкъсва на парчета.

# 707
  • София
  • Мнения: 9 924
Купих замразени вишни. Ще стане ли от тях сладкиш? Да ги размразя ли преди да ги сложа?
Бях питала за рецепта тук миналата година и се получи много хубав сладкиш, но не съм си я записала. Ако може пак някое предложение, но нещо лесно, че не ме бива много по плодовите сладкиши, тоест не ми се получават винаги, а сега и с тези замразените въобще не знам ще стане ли нещо.
Не се размразяват. Ето и едно предложение
Брауни с вишни - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/08/blog-post_97.html
Скрит текст:
Сладкиш с череши/вишни
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/07/blog-post_21.html
Брауни с вишни
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/08/blog-post_97.html
Галет с бадемов франджипан и вишни
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/06/blog-post_21.html
Сладкиш с череши/вишни и рикота
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/06/blog-post_18.html
Крафути с череши/вишни
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_119.html
Сбричолата с крем и череши/вишни
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_467.html
има и още много

# 708
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 3 092
Някой знае ли как се правят пилешки късчета с топено сирене по рецепта на Хепи?
Ето едни пилешки късчета "Хепи"

# 709
  • София
  • Мнения: 2 736
Въпроса ми е относно шоколадов ганаш
Затоплих сметаната обърках я с шоколада и мина вече 1час откакто е в хладилника..... Да изчакам ли до довечера за да разбия с миксер или...... За залива на торта е

# 710
  • софия
  • Мнения: 14 534
Аз оставям ганашът да поизстине на стайна Т и заливам. Не разбивам. Ако се разбие става вкусен мус.

# 711
  • София
  • Мнения: 9 924
Въпроса ми е относно шоколадов ганаш
Затоплих сметаната обърках я с шоколада и мина вече 1час откакто е в хладилника..... Да изчакам ли до довечера за да разбия с миксер или...... За залива на торта е
Щом е за заливка го извади веднага, той трябва да е охладен на стайна температура, и ако е прекалено студен нищо няма да направиш, няма да се разтече правилно. Ако се е стегнал прекалено, както и предполагам го затопли отново на водна баня, изчакай до стойна температура и заливай.веднага.

# 712
  • Мнения: 618
Морена, направих твоя сладкиш с вишни и не ми се получи. Явно сместта ми беше много гъста, сложих малко повече брашно уж да не потъват вишните нали така пише и като го сложих в тавичката и на някои места маслото изплува..разбих накрая цялата смес и с маслото защото тъй или иначе се смеси и си знаех, че няма да стане. Получи се на вкус хубаво, но теклаво.

# 713
  • Sofia
  • Мнения: 14 970
Морена, направих твоя сладкиш с вишни и не ми се получи. Явно сместта ми беше много гъста, сложих малко повече брашно уж да не потъват вишните нали така пише и като го сложих в тавичката и на някои места маслото изплува..разбих накрая цялата смес и с маслото защото тъй или иначе се смеси и си знаех, че няма да стане. Получи се на вкус хубаво, но теклаво.
Вярвам, че ако си настоятелна следващия път ще е по-добре. Добила си вече впечатления.  Ползвай даденото  количество брашно, снимките също са полезни да се види как стоят вишните. Иначе различните брашна поглъщат различно течностите. Не трябва да смесваш с мазнината, тя е доста за това количество брашно и вече не е пандишпан.  Успех ти желая! Simple Smile

# 714
  • Мнения: 618
Морена, направих твоя сладкиш с вишни и не ми се получи. Явно сместта ми беше много гъста, сложих малко повече брашно уж да не потъват вишните нали така пише и като го сложих в тавичката и на някои места маслото изплува..разбих накрая цялата смес и с маслото защото тъй или иначе се смеси и си знаех, че няма да стане. Получи се на вкус хубаво, но теклаво.
Вярвам, че ако си настоятелна следващия път ще е по-добре. Добила си вече впечатления.  Ползвай даденото  количество брашно, снимките също са полезни да се види как стоят вишните. Иначе различните брашна поглъщат различно течностите. Не трябва да смесваш с мазнината, тя е доста за това количество брашно и вече не е пандишпан.  Успех ти желая! Simple Smile
Ами мъжа ми ме нахока, че хабя продукти и няма да посмея да пробвам пак. Иначе и аз мисля, че би се получило при втория път, но ще изчакам сезона на вишните.

# 715
  • Мнения: 1 070
Имам замразени ягоди какво да приготвя с тях?

# 716
  • Мнения: 1 387
Търся изпитана рецепта за гюллач .
И такава за кавърма / мариновах свинско месо/ врат /  с една подправка вчера на Маги и нарязан лук - тоест трябва да отделя лука . Имам и гъби портобело или какво е там - малко замразени чушки и да спретна нещо като кавърма искам .
Благодаря

# 717
  • Мнения: 3 646
Според мен не ти трябва специална рецепта, за да приготвиш нещо като кавърма. Готвиш си с каквито продукти имаш и както си решила - във фурна или в тенджера.

# 718
  • Мнения: 1 387
Според мен не ти трябва специална рецепта, за да приготвиш нещо като кавърма. Готвиш си с каквито продукти имаш и както си решила - във фурна или в тенджера.
Бе все има някой трик там . Да не препържа месото например .
Понякога ми става хубава - друг път - не.
И тез гъби портобело  за какво друго ще са подходящи. То аз за супа ги купих . После гледам все рецепти с пълнеж . А не бях настроена за нещо такова.

# 719
  • Мнения: 3 646
Моят трик за гъби е да ги готвя възможно по-малко време. Така си запазват аромата. Но съм готвила само печурки. Нямам опит с друг вид гъби.

Общи условия

Активация на акаунт