В момента чета ... 68

• 44 480
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • Mediterraneo
Изслушах Карантина на Питър Мей. Какво по- подходящо време за подобна книга! Интересното е, че книгата е писана преди около 15 години за птичия грип, никой не я издава и отлежава години наред. Много ми хареса на мен, умело съчетава смутните времена в Лондон по време на локдаун, който превръща града в руини, и разследването на убийство. Натоварването на героите с непосилни лични драми ги прави безкрайно симпатични. Действието се развива само в рамките на 24 часа, задъхваш се от четене.
Колекционерът на Нора Робъртс- посредствена и предвидима. Единственото, което задържа вниманието ми, беше това, че един от "героите" е яйце на Фаберже.

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 16:13 от Тарталета

# 511
Започнах Пилат на Магда Сабо. Още съм съвсем в началото, но точно такава книга ми се чете/ше в момента!

На Питър Мей ми хареса Ще те защитя (като изключа глупавия финал), не успя да ме завладее толкова трилогията (само Шахматните фигури още не съм прочела), но бях решила, че искам и Карантина. Тук срещнах мнения, че не става, но сега пак се присетих за заглавието и ще го пробвам все пак!

# 512
  • София
След силната петзвездна серия, която направих, беше въпрос на време да попадна на греда.
В случая на "Пачинко" (Мин Джин Ли).
А толкова се надявах и този роман - семейна сага за едно корейско семейство, поело по пътя на емиграцията , да ме разчувства и да ми хареса!
Почти до половината съм и историята е що-годе интересна и с потенциал. Започва в началотот на XX век. Но толкова голямо внимание е обърнала авторката на битовизмите, че не ѝ е останало време да изгради и развие героите. Уморих се от недоимък, от това героините да търсят зеле във военна Осака , за да варят и продават кимчи. Животът се върти около едно непрекъснато готвене, а нещата , които се случват, стават сякаш мимоходом, на фона на ферментационния процес на кимчи-то No Mouth
Изобщо не мога да почувствам героите и нищо от нещата, които им се случват не ме трогва. А по принцип харесвам подобни книги за различни култури.
С рейтинг на романа 4,27 в ГР се надявам се нещата да се променят натам, макар че кой знае?

# 513
  • Mostly in my mind
и аз съм на твоята вълна със "За да живея". всичко е недоимък и глад, почти постоянно досега се говори за това как едва се припитават и как главна вина за това има управлението на държавата. но явно няма как иначе. потресащ е броят на починалите от глад. Sad

# 514
В крайна сметка реших да почна "Свекървата", а "География на блаженството" (кавичкиии!!;))) дадох на майка ми. А как си избрах измежду двете големички купчини, с които се сдобих напоследък? Като зачетох първите им страници. Точно в момента ми е доста човекоомразно - по повод съседи, които с простотията си тормозят други.

# 515

Зло наследство-Томас Енгер:" Награда Uprisen за роман на годината.
Не за първи път си вземам книги с хвалебствия и не ги дочитам. Упорита съм .
Орденът на скорпионите-Надежда Динева: по препоръка на библиотекарката. Увери ме, че не фантастика , вуду и прочие измислици.

Орденът на скорпионите няма да я дочета. До 20та страница я изтърпях, но не мога вече. Темата е журналистика и тероризъм. Хубаво, но всички подробности, свързани с пътуване със самолет, преглед на багаж и чакане на опашки не ми е интересно.
Започнах Зло наследство. Видях, че е насочена към младежката аудитория, но ще й дам шанс. Интересна е.

# 516
Приключих "Червеношийката" на Несбьо и съм доволна. Simple Smile Само поръчителят на едното убийство остана неразкрит, ама сигурно и това ще стане в следващата част от поредицата. А сега продължавам с една книга на Мария Дуеняс - "Дъщерите на капитана".

# 517
Прочетох Пилат с толкова жал към тези така праволинейни хора в тази толкова човешка история, разказана така достойно. Магда Сабо е създала незабравими герои и творбата е писана и белязана с душа.
Неприятно ми бе само, че това старицата се повтаряше така често, сякаш е проклятие. На моменти въобще не беше подходящо, а ехтеше безпощадно.

Изумително е, че този роман излиза през 1963 г.

Благодаря на ananas, че ми препоръча тази книга!

# 518
Пристъпвам плахо към "Момичето от Бруклин" на Гийом Мюсо. Със смесени чувства съм към творчеството му, а и отрицателните отзиви към книгите му в последно време никак не помагат. Лошото е, че имам още две негови книги на хартия, та ще се четат и те някога.

# 519
Здарвейте,

Някой има ли под ръка или пък да знае от къде мога да намеря не на хартия,  ''Село Степаничево и неговите обитатели“  на Достоевски?

# 520
Пристъпвам плахо към "Момичето от Бруклин" на Гийом Мюсо. Със смесени чувства съм към творчеството му, а и отрицателните отзиви към книгите му в последно време никак не помагат.

Тази ми е много противна, а съм фен на автора. Предполагам обаче, че за любителите на трилъри навярно е супер попадение. Има дразнещ пълнеж с описания на улички, кръстовища и задръствания, които много дотягат на моменти.

# 521
  • София
Възхитена съм от "Отклонение" (кавичкииииии!)  Simple Smile на Блага Димитрова. Толкова красиво написана история, без обичайните клишета. Хем не звучи клиширано, хем вътре намерих изразени доста от мислите си.
Преполових "Мракът в сърцето ми". В първите 50 страници открих себе си, след доста от нещата се разминават. Имам още какво да кажа по темата, но ще изчакам да я завърша и ще пиша.

# 522
Съгласна съм за Блага Димитрова. За съжаление, аз я "открих" за себе си сравнително късно.

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 13:06 от Oyasumi

# 523
Обърках се да започна Фатална изповед от Кери Бийвъс. Прекратявам мъчението на 65 с. Подкрепям верността на твърдението от анотацията, че това е стъписващ психологически трилър и си признавам, че нямам толкова здрава психика, за да издържа заплашителните над 400 с.
Страхотна тъпотия, беден речник, нула талант, ако говорим за стил — то е събран кичозен пъзел от всичко (не повече от 10 книги), прочетено от автора. Абсолют чалга в писмен вид.
Главната героиня е сякаш братовчедка на момичето от влака, с тази разлика, че тази все още е сингъл. Естествено, че е красавица, да не си помислите, че е някоя грозница. 33-годишна и работи като сервитьорка, но с талант на фотографка. Не се интересува от други изкуства и става ясно, че няма навика да чете книги. Всичко и е 6, с изключение, че я наляга не депресия, а амнезия след катастрофа.
Спирам да се притеснявам за нея, защото вярвам, че на следващите страници ще срещне своя богат и секси спасител, който да я образова, вози в Ландроувър и да я запознае с над 50 нюанса сиво.
Не бих се учудила заглавието да последва феноменален успех и да се наложи като бестселър. Лично аз ще очета това като фатално.
Потърсих и информация за Кери Бийвис... и като видях снимките ми стана ясно колко съм се объркала зачитайки и купувайки книга от този автор.

# 524
  • София
Приключих с "Шепнещия мъж". Ще и дам 4/5 само заради стила на автора. Наистина пише увлекателно и задържа вниманието. В самата книга обаче ми лисваше елементът на изненадата, мисля, че доста рано се разбира кой е убиецът ( аз лично бях почти на 100% убедена, още преди да се загатне в книгата) и до последно се надявах да се извъртят някак нещата по по-интересен начин, но не се случи. 😀
 Продължавам с трета за мен книга на Коубън - "Не се отказвай", за сега съм чела една, която много ми допадна и такава, която въобще не ми хареса, та да видим тази. 😀

Общи условия

Активация на акаунт