В момента чета ... 68

• 44 530
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • Панагюрище
Аз в момента съм на аудиокниги от приложението на Строител.
"Прочетох" 😊😊😊 "Парижкия апартамент" - Мишел Гейбъл
Преплитат се две сюжетни линии, книгата е увлекателна, бързо върви, не е отегчаваща, но... Някак няма с какво да те грабне. Никакво развитие, никакво действие.. Никаква загадка. Бих и дала оценка 3/5
После" Крива на щастието" - Иво Иванов.
Както е казано за нея вече в темата - силно мотивирана😊. Препоръчвам я
Сега в момента слушам "Верити" на Колийн Хувър. Ще дам мнение като я приключа, случайно натиснах на нея и  я започнах, покрай рекламите за Св. Валентин -" Всичко е любов" 😊😊😊
Наистина ми се четеше нещо любовно, мелодраматично😊😊😊
Моля, тези които имат опит с приложението да ми препоръча нещо, което ги е грабнало. 😊

# 331
  • Mediterraneo
Малко офтопик, ама има ли хубави книги в Сторител? Замислям се за един тестов период, да опитам да слушам, докато разхождам кучето, например.
Пп, разгледах препоръки, има и по- нови заглавия май.

# 332
Прочетох Не се казвам Мириам от Майгул Акселсон.
Със смесени чувства съм. Някак монотонна , пълна липса на емоция.
...
Рядко ми се случва да нямам точно мнение за книга.
За Библиотекарката вече бяха изказани отрицателни мнения. Мерси за отзива!
Аз още не съм приключила "Вината в нашите звезди". Тази седмица почти не съм чела, изникнаха ми повечко задачки. В Сторител съм на Алиенде "Къщата на духовете", чак сега почти на средата ми стана по-интересна. Ама 200 страници едвам ги избутах, само заради това, че я имам на аудиокнига се справих!

Ъ, точно писах и гледам, Тарталета е писала и питала за Сторител.
Има хубави на български език и доста повече на други езици. Скоро разрових английските, набелязала съм си Холандската къща за слушане.
Другият плюс е, че има книги на англ. език, неиздавани на бг - например всички на Лиса Дженоува /така де, Генова Wink/, аз вече се обогатих с Every note played.

Уф, Верити и аз я започнах на аудиокнига, съвсем насляпо, даже не знаех, че е любовна. Не ми тръгна.

Мерси за отзива от Happy Mijjj за Холандската къща, ще го имам предвид, може би ще ми допадне в такъв случай, както и на отзива за Тес Геритсън, обичам медицински трилъри и изобщо литература на медицинска тематика!

Еvencee, кое ти е първото място за автори на трилъри? Малко клюкарската, може и в спойлер да го напишеш.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 13:13 от Анонимен

# 333
Аз приключвам шведския трилър на Кристина Улсон, който четях, остават ми 15-ина страници, но съм много доволна. Напомня ми на "Почти нормално семейство". Книгата е първата част от нова поредица, нямам търпение вече за следващата. Simple Smile Много е силна психологическата страна на историята, а и много добре разработена.

# 334
На Захари Карабашлиев съм чела разказите от "Кратка история на самолета" - беше преди доста години, но помня, че много ми бяха харесали. "Хавра" си я взех миналата година, но не съм я чела още. Помня, че тук имаше добри отзиви за нея.

# 335
Еvencee, кое ти е първото място за автори на трилъри? Малко клюкарската, може и в спойлер да го напишеш.
Е ти пък, Криско Картър, естествено. Но аз обожавам да чета бруталности и някой да ми човърка в мозъка.
В това число сега ми иде да подканя пак любителите на психотрилъри да се запътят с бърза крачка към "Шепнещият" на Каризи. Не можах да я довърша снощи, стигнах до 94% и днес съм на гребена на вълната от вълнение. Въпреки, че по някое време по-рано ме връхлетя каква ще е развръзката, а пък аз съм от хората дето и с лопата да ги треснеш пак няма да се сетят кой е виновника. Гледах клипче на автора в ГР за книгата, излиза че "музата" му е бил Чарлс Менсън и чуденето ми по отношение на заглавието отпадна. Още от сега я номинирам за книга на годината и мисля, че по-добро едва ли ме връхлети.

# 336
"Хавра" не съм чела, но и не искам. Споделеното от близки и приятели, които са я прочели, е противоречиво -  от "Осанна" до "Разпни го" в зависимост от вкуса на човека в крайна сметка, но лично аз трудно понасям груб и циничен език, когато говорим за художествена литература и не го приемам, дори това да е част от изграждането на образа. Ако си такъв властелин на словото, ще изграждаш образи и без да псуваш.
Най-лесно е да втрещяваш с цинизми и простащина, но аз не търся това. Вече не ми стига и просто интересна история, разказана по увлекателен начин, искам да намеря смисъл лично за себе си, който да остане дълго след това, а самото четене искам да е наслада, а не отвращение от думите.
Тази "Глина" я гледам с подозрение, може и да е хубав роман, но като знам вкуса на парвенютата, които го похвалиха във фейсбук, ще почакам още. Като някой от темата го прочете и сподели, пак ще си помисля.

# 337
"Глина" я имам, но кога ще стигна до нея, никой не знае. Ще споделя отзиви, когато го направя.

Ето отзивите ми за последните прочетени книги (копирам от Goodreads):

"Подаряваш ми звезди" Джоджо Мойс

Уютна и мила книга. От тези, които четеш, просто за да се насладиш и отпуснеш. Пренебрегваш предвидимостта, затваряш си очите пред поръсената с лека сладникавост история и отгръщаш страница след страница, защото чувстваш топлина, защото се радваш на женското приятелство, защото четеш за книги и за чудна мобилна библиотека, защото атмосферата на малкото градче винаги има с какво да те изкуши и пренесе на друго място и в друго време.

"Ветрове над Камино" Джон Гришам

Идеалното неангажиращо четиво за един уикенд. Особено ако нямаш големи очаквания и си позволиш просто да се отпуснеш и наслаждаваш. Допаднаха ми мястото на действието, героите, сюжетът. Фактът, че историята бе свързана донякъде със света на книгоиздаването и книжарниците бе допълнителен (и добре дошъл) бонус.

"Любов и разруха" Пола Маклейн

Този роман е посветен на връзката между Ърнест Хемингуей и Марта Гелхорн.
Ще призная веднага невежеството си - бях чувала за Гелхорн, но нямах представа, че е била известен военен кореспондент и писател. Интересът ми към личността й се събуди и определено искам да науча повече за нея.
Хареса ми интимната перспектива, която създава Маклейн в пресъздаването на образа на Гелхорн. Усещането, че едва ли не е чела нейни тайни дневници, за да представи любовта й към Хемингуей, отношението й към живота, мечтите и стремежите й.
Интересна бе и гледната й точка към личността на Хемингуей, както и представянето на историческите събития, на чийто фон е изграден романът.
Приключих книгата с удовлетворение, събудено любопитство и интерес, което за мен е знак за добро четиво.

"Наемателката" Катрине Енгберг

Хареса ми. Амосферата не е така мрачна, както в други скандинавски трилъри, повествованието е някак спокойно, малко бавно, сюжетът е заплетен, но логичен, финалът - в голяма степен удовлетворяващ. Естествено, налице е затормозеният полицейски детектив, наскоро преживял развод и търсещ утеха в болкоуспокоителните Simple Smile
Ех, тези скандинавци...
С нетърпение ще очаквам издаването на следващите книги от поредицата.

# 338
Вчера си инсталирах нова програма за четене на настолния компютър - AlReader Extended. Единственото приложение под Windows, което показва правилно таблиците, вградени в FB2 файлове. За да я настроя според предпочитанията си, използвах книгата "Гравитация" на Тес Геритсън. След което се зачетох в нея и до сутринта е преполових Simple Smile В общи линии - съвсем приличен трилър, приблизително на нивото на Майкъл Крайтън. С уговорката, че последният има един значително по-добър роман - "Състояние на страх".

При Тес Геритсън прави приятно впечатление, че медицинските концепции, термини и описания на процедури, които използва, са достатъчно точни. Личи и, че е следвала медицина. От друга страна - личи и и че няма кой знае каква представа от аеро-космическа техника. Описва астронавт, летял със совалка, като "човек толкова безстрашен, че да възседне милиони тонове взривоопасно гориво". Коригирах го на "стотици", което е значително по-реалистично. Или, пак относно совалките: "космически кораб, който всеки момент би могъл да експлодира като два и половина мегатонна бомба". Явно писателката дори не прави разлика между взривно горене и детонация, а за тротиловия еквивалент на ядрен взрив е чувала само по телевизията. Коригирах го на "космически кораб, който всеки момент би могъл да експлодира като два и половина тона тротил", въпреки че и това е леко преувеличено. Ще дочета романа и ще продължа с медицинските и трилъри, явно там и е силата. Между другото, преглеждайки библиографията и, с удоволствие забелязах, че любовни романи е писала само в началото на писателската си кариера. След което е успяла да преодолее този лош навик Grinning

# 339
"Хавра" четох когато излезе преди няколко години. Нямам спомен да е имало цинизми. Не мога да кажа, че ме  впечатли кой знае колко. Но я прочетох с интерес, без да се насилвам или да чета по диагонал.

# 340
{Тони}, благодаря за кратките ревюта, мислех да поръчвам Ветрове над Камино,но май ще я оставя за по-натам. Чела ли си Остров Камино,ако да дали Ветровете е нещо като продължение?
Мислех да започвам Наемателката, но щом малко бавно върви и тя,ще си чака реда.

# 341
CoCo`Milk, да, бях чела "Остров Камино", но преди повече от три години и я бях забравила напълно, когато четох "Ветрове над Камино". Част от героите са едни и същи, но не е точно продължение - спокойно може да се прочете втората книга от поредицата, без да е четена първата. Всъщност сега установявам, че съм харесала Ветровете повече от "Остров Камино". За нея съм си отбелязала следното:

Хареса ми, че романът е свързан с книгите, книжарниците, четенето, писателите. Допадна ми атмосферата на острова. Героите също ми станаха симпатични. Научих и много интересни факти за ръкописите, първите издания, а също и за различни писатели. Не ми допадна като фабула и развитие на сюжета, а краят беше плосък и малко разочароващ.

3 *

"Ветрове над Камино" - 4 *
(по петобалната система на Goodreads)

# 342
  • София
И аз току-що завърших "Остров Камино". Хареса ми, точно заради книгите. Даже по препоръка на главната героиня започнах книга - Joy luck club, не знам дали я има н абългарски. Интересна е, грабна ме веднага.

# 343
И аз четох Остров Камино отдавна, може би преди 3-4 г. И помня, че ми хареса , затова малко се "притесних" от ревюто за Ветровете, да не би да е по-блуткава. Но щом е с една звезда повече ,няма да я бавя много 🤓 Благодаря!

# 344
Прочетох Не се казвам Мириам от Майгул Акселсон.
Със смесени чувства съм. Някак монотонна , пълна липса на емоция.
...
Рядко ми се случва да нямам точно мнение за книга.

Уф, Верити и аз я започнах на аудиокнига, съвсем насляпо, даже не знаех, че е любовна. Не ми тръгна.

Мерси за отзива от Happy Mijjj за Холандската къща, ще го имам предвид, може би ще ми допадне в такъв случай, както и на отзива за Тес Геритсън, обичам медицински трилъри и изобщо литература на медицинска тематика!

Аз се включвам за първи път в темата, но Верити не е любовна, а е трилър и то бих казала много добър! По принцип авторката пише любовни романи, но това е първия и трилър, доколкото се сещам и е много динамичен. Честно казано, прочетох книгата за 2 дена, а отдавна не бях чела толкова завладяваща. Може би 'Кестеновия човек' беше другата в последната половин година, която ми е била толкова интересна, че да не мога да я оставя.

Иначе в момента чета 'Детето и ние', но се чудя след нея какво да хвана. Преди нея четох 'Където пеят раците' - не беше лоша, но наистина трудно се определя жанра, може би съвременен роман, наистина най-точно описва. Има драма, съспенс, любов, убийство, но въпреки това имаше какво да се иска още от книгата. Та, ще прегледам темата по-назад да си харесам нещо Simple Smile

Аз съм малко скептична към аудиокнигите, но може би ще дам шанс като приключа майчинството и започна да пътувам до работа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт