Проблеми с жена ми .

• 19 453
  • 719
  •   1
Отговори
# 120
Miss_chichi, как пък нямаш 1 грам женска солидарност. Разбира се, че таткото със заведенията и приятелите по-добре ще го гледа. Нали родителите му са наблизо Simple Smile Не забравяйте, че четем само мнението на мъжа. Жената сигурно има друга версия. КОй реално гледа целодневно това дете в момента? Тя. Бащата обаче е супер важен, зашото заедно с родителите си изплаща 2 апартамента. (В превод - всичко правя с нашите, а жена ми защо се чувства зле? Ами то самолет се вижда защо)

# 121
Е да не са затворници като са станали родители? Аз в чужда държава отидох, с мъж моряк, който го нямаше с месеци, с две породени деца и без близки и познати. Не е лесно, но не е и края на света. Това, че на нея не ѝ се излиза, не значи, че трябва да го върже за полата си.

# 122
Scania, това, че ти това си го издържала, не значи, че е за всеки ОК. И мъжът тук е от типа "аз и нашите сме едно цяло", което е съвсем различен случай.

# 123
Как пък решавате кого да харесате в даден казус. Снимки, чатове, срещи?
Личностите ли обсъждаме или тяхното поведение и отношения?

# 124
  • Варна
От почти година кръчмите я работят, я не. Направо го виждам автора как не се е спрял от хойкане по заведения с коч компанията си. А жената да не седи само и да мрънка ами да направи нещо като иска да й е добре. Мъжа й не е длъжен да й търси приятели или да й прави живота смислен.

По въпроса за родителски права - те не са хукнали да се разделят и съдят ама аз не бих била толкова сигурна на кого ще оставят детето. Имам пред очите си пример на майка, която от години не може да си вземе детето, защото бащата му е осигурил жилище и собствена стая, както и плаща всякакви уроци и т.н. Майката живее на квартира.

Детето било капката, която ще прелее чашата на майката, голям смях точно в този случай. И като я прелее какво? Тя изведнъж ще скокне, ще купи жилище, ще се замогне и ще тегли майните на бащата ли? Сигурно. Най-вероятно ще избяга в Бургас при мама, където ще види откъде изгрява слънцето, защото не само няма и дума да стане за скъпа частна градина ами ще й се наложи скорострелно да започне работа за да има какво да яде. Ако майка й изобщо я приеме.

# 125
Scania, това, че ти това си го издържала, не значи, че е за всеки ОК. И мъжът тук е от типа "аз и нашите сме едно цяло", което е съвсем различен случай.

Не казвам, че трябва да издържи подобна ситуация, но и 1-2 годишно, ако се вярва на автора, е абсурд да го прави такъв проблем той да излиза за няколко часа вечер без нея, след като тя няма желание да го придружи. Та чак ще взима детето и ще си ходи в Бургас.

# 126
  • Варна
Тая работа с "няма да си оставя детето щото никой не може да го гледа като мен" директно ме накара да я отпиша тая жена. Познавам такива, не са в ред.

# 127
Моето предположение е, че госпожата си е мислела, че той ги копае парите, тя ще му роди едно златно дете и всичко ще се върти около нея и странностите ѝ, защото просто е родила. Даже си мисля, че си е правила сметката да не работи изобщо, а да си гледа детето ако може и до 18. Нищо чудно детето да е лепнато за нея като ваденка ако постоянно само тя е с него и не дава на друг да припари да го гледа за 2 часа. Прави го асоциално като самата нея и това е чудесно оправдание да не започне работа. Щяла да се задейства ако я заплаши с детето, защо ли не ми се вярва нещо? Нея май я мързи да диша дори.

# 128
Моето предположение е, че госпожата си е мислела, че той ги копае парите, тя ще му роди едно златно дете и всичко ще се върти около нея и странностите ѝ, защото просто е родила. Даже си мисля, че си е правила сметката да не работи изобщо, а да си гледа детето ако може и до 18. Нищо чудно детето да е лепнато за нея като ваденка ако постоянно само тя е с него и не дава на друг да припари да го гледа за 2 часа. Прави го асоциално като самата нея и това е чудесно оправдание да не започне работа. Щяла да се задейства ако я заплаши с детето, защо ли не ми се вярва нещо? Нея май я мързи да диша дори.

аз си мисля, че и грешни обещания са и давани в началото Smiley

# 129
Възможно е и това, но на мен би ми било много смешно ако се е вързала на обещанията да живее като инстаграм кифла.

# 130
От една гола женска солидарност, няма да застана на нейна страна. Бианка, абсолютно ВИНАГИ разглеждаме всеки казус само от едната страна и то само по информацията на засегнатото лице.
Никъде не пише, че мъжът се е съюзил с родителите си и са застанали срещу нея. Нито че той слуша маминка, даже точно обратното. Жената комуникира с майка му.
Детето е на 2, вече спокойно може да си ходи на градина за през деня. Бабата и дядото /майката и бащата на мъжа/ ще го прибират и ще го гледат докато той се върне от работа и си го поеме. Не разбирам това издигане на майката в култ, като единствена способна да обгрижва детето.
Излизанките на мъжа не се знае какви са. В компанията на ММ има един женен с дете вече на 4. Идва с нас просто на ресторант с бира за час - час и половина. Няма кочове и др подобни изцепки, задявания, пиянсва и простотии. Нормално излизане веднъж седмично. Вече идва и с детенцето си. Друг път са го оставяли някъде и са идвали само двамата. Били са и семейно тримата на заведение. Решения много, само да има желание от страните.

# 131
Miss_chichi, навлизаш в сферата на свободните съчинения. Вече разпредели задачите на бабата и дядото. Тези хора навярно все още работят, какво гледане на дете и тичане да го прибират от градина. Нямаш представа колко се радват работодателите, когато тръгнеш на работа и детето през седмица е болно! Ще се изненадаш, но пак майката ще трябва да се справя, на баба и дядо не дават болничен. Поотгледай едно дете, тогава дай съвет от собствен опит.
А това, че имаш познато едно семейство, което няма проблем с излизанията на мъжа, не означава, че навсякъде е така, още повече, когато този мъж не вижда проблем в това. А майката може да не иска да излиза, ако това е истина изобщо, защото няма доверие на бабата, не се спазва режима на детето, или по някаква друга причина.

# 132
Авторът не иска да се разделя с майката, не иска да я натирва в Бургас. Предлагана й е помощ за гледането на детето - явно от майка му, с която тя е в прекрасни отношения - не ще. Не бих се съгласила, че е мързелива тази жена, защото от септември започва работа. До тогава детето ще е близо тригодишно, което е съвсем добра възраст за градина. Пиша от собствен опит - аз си гледах малкото до 3 годинки, голямото междувременно беше станало на пет. Преспокойно съм си ги гледала без помощ, така че защо и тази майка да не може. Това, че отказва помощ, не говори зле за нея. Разбира се, е в правото си да не излиза с компанията на мъжа си, макар че познава хората и според автора, ги харесва.

Сега, да я е страх вечер с детето, ако авторът излезе един път на годината (според автора) или един път на седмицата, няма значение - не е логично да я е страх, след като през деня не я е страх. Какво, от тъмното ли се бои? Хайде де. И щяла да си тръгне за Бъргас, пък той да идва да я прибира... Явно манипулативни ходове, но подбудите не са лоши - иска да са вечер заедно, а това всъщност е похвално. Но методите й не са.

А това с детската градина е съвсем абсурдно. Имам близки, които си дават и трите деца на частна детска градина и плащат чутовни суми, но то е, защото в техния квартал нивото е доста зле (става дума за Германия), а и просто могат да си го позволят. Но децата им първо едно по едно тръгнаха на общинска детска градина и като видяха, че не е добре, тогава се принудиха да ползват частна.

А това дете не е ходило на градина. Може да е добра, може да са доволни! Айнщайн да не е ходил на частна детска градина, пък пак си е гений.
Имотите на автора явно са собственост на него и на родителите му. Не виждам нищо лошо в това. Те очевидно нямат брак, а и да имаха, за това са предбрачните договори.

# 133
"Живеем в Пловдив подсигурени сме финансово както от мен така и от мойте родители - Те ни помагат . Имаме дете момче на две години и тук тръгват проблемите . Още от раждането жена ми се сърдеше , че искам да излизам отвреме на време с приятели по ресторанти или заведения, казваше че взима детето и си тръгва за Бургас , че я е страх да е сама и е такива . " На мен всичко това ми звучи доста зле. Свекърите наблизо, мъжът по кръчми с приятели, жената вкъщи с детето в град без близки.

Авторе, жена ти те търпи, защото имате малко детенце. Естествено, че я е страх да остава сама, ако вечер редовно те е нямало, най-малкото й е писнало. Хайде сега са затворени заведенията и сигурно по принуда си вкъщи Simple Smile Аз само като чуя, че някой с гордиост обяснява, че е подсигурен от родители, а сам има вече дете и съм дотам. Тия инвестиции в жилища, пък за детето нямало за ясла - не на мене. Нищо с нищо не се връзва, освен че явно жената е търпелива и дава някакви си там шансове.
Госпожо излизал съм 2 пъти за 3 години ?

# 134
Скрит текст:
Miss_chichi, навлизаш в сферата на свободните съчинения. Вече разпредели задачите на бабата и дядото. Тези хора навярно все още работят, какво гледане на дете и тичане да го прибират от градина. Нямаш представа колко се радват работодателите, когато тръгнеш на работа и детето през седмица е болно! Ще се изненадаш, но пак майката ще трябва да се справя, на баба и дядо не дават болничен. Поотгледай едно дете, тогава дай съвет от собствен опит.
А това, че имаш познато едно семейство, което няма проблем с излизанията на мъжа, не означава, че навсякъде е така, още повече, когато този мъж не вижда проблем в това. А майката може да не иска да излиза, ако това е истина изобщо, защото няма доверие на бабата, не се спазва режима на детето, или по някаква друга причина.
Във всяка тема е така - в един момент се стига до съчинения. Както и при теб за това защо майката не иска да излиза.
Знам, че като дойде детето аз съм майката и по голямата тежест ще пада на мен. Знам, че може първите години почти да не излизам или да е съвсем малко. Но това е избор, който аз правя, защото и аз искам дете. Нямам намерение да връзвам мъжа ми или да броя колко пъти той е излезнал, че и аз толкова. ММ изглежда отговорен и се надявам да поделим грижите, така че всички да са доволни. Тук не виждам такава ситуация.
Имам чувството, че много жени нападат мъжа, само защото е мъж. И отричат факта, че той каквото и да направи, тази жена може би няма да е доволна. Все ще намери за какво да се хване.

А и да допълня - това, че мъжът в посоченото семейство излиза, не означава, че жена му не прави същото, когато той гледа детето.

Общи условия

Активация на акаунт