Проблеми с жена ми .

• 19 394
  • 719
  •   1
Отговори
# 705
Че то по- добре за тия пари да наемат детегледачка.
Някоя пенсионирана учителка- хем ще занимава детето индивидуално, хем за толкова пари може и нещо домакинско да бутва, хем ще прибира бондака в джобчето.
А за ламтежа на майката за частна градина, предполагам, че иска да се покаже пред родата и приятелките.
Дреме й кой и на какво ще учи детето й.

# 706
  • София
Тангра, някой може да живее в/на/под/пред Бургас, но да не е кореняк и да си говори на всякакъв диалект.
Това е ясно. Но мисля, тоя диалект "на нещо си" е много далечен. Не знам в западна ли, северна България ли говорят така. Или пък в Пловдив Simple Smile

# 707
  • София
Тангра, някой може да живее в/на/под/пред Бургас, но да не е кореняк и да си говори на всякакъв диалект.
Това е ясно. Но мисля, тоя диалект "на нещо си" е много далечен. Не знам в западна ли, северна България ли говорят така. Или пък в Пловдив Simple Smile
Заразата е пълна. Дори аз преекспонирайки се улавям, че на моменти казвам "на", вместо "във".

Частните ясли за някои са приумица, за мнозина нужда.
Но разликата с общинските и държавните е голяма, да - голяма.

# 708
Все едно от нас хора не са излезли като не сме били на частна ясла или градина. Хайде де. Или тия дето са расли по комунистическо преди прехода - дето само общински градини и ясли са съществували и  лелките са ги биели за "добър ден" и "лека нощ". Аз също съм яла много бой от "лелки" в градина и ясла и за това не исках да ходя. Само дето по онова време си беше норма и никой не ги уволняваше както сега.

# 709
  • София
Ариел, едно време е едно време.
Като има значение яслата, така има значение и училището.

# 710
Но и разликата в таксите е голяма. Болшинството деца ходят в обикновена ДГ. Както и в България се карат и 15-16 годишни опелчета, карат се и чисто нови мерцедеси/примерно/.Като имаш пари за дърто опелче, ще си купиш ли нов мерцедес? Заплахите също са кухи- "ако не ми угодиш за скъпа ДГ, си заминавам в Бургас защото........??????????
-Защото там мога да осигуря на детето подобаваща скъпа градина
-Защото там детето ще има повече екстри, повече грижи, защото тук в Пловдив няма/Според автора детето има нормални условия за живот/
Без доходи и без собствено жилище в Бургас, какъв по-добър живот ще предложи майката на детето?
ЗАщото излиза, че за нея няма значение, че там детето ще бъде по-зле, а има значение да си навие на ината и да манипулира докрай бащата.

# 711
Ариел, едно време е едно време.
Като има значение яслата, така има значение и училището.

То е така, ама като нямаш собствени пари нямаш право да изискваш. И аз искам много работи ама се разпростирам според чергата си, а не казвам на мъжа ми да иска още пари от тъпите ми свекър и свекърва защото хората с нищо не са ми длъжни. Аз с оставам с впечатлението, че жена му използва детето като дойна крава за задоволяване на капризи и прищевки. Искам това, онова - ми хвани се работи.

# 712
  • София
Само че без стаж и заплата не можеш да си позволиш особени образователни екстри.

# 713
Само че без стаж и заплата не можеш да си позволиш особени образователни екстри.
Grin Като се хване сега в пандемията като сервитьорка в някое затворено заведение и ще ги накърти парите.

# 714
  • София
А, че главата й е пълна с бръмбари - никой не отрича.

# 715
Правилно всеки според възможностите си . И аз пак повтарям аз съм се съгласил за тази градина , но от септември 2022 година . Но тя не може да изчака . И аз познавам хора с по-големи възможности,които просто приемат ,че имат по-важни разходи от една градина .

# 716
  • София
Авторе, занимаваш ни с “не ще” цяла тема, разбрахме.
Или вкарай малко тестостерон и ѝ обясни какво може и не може да си позволите, но така, че да те разбере или я пращай в Бургас.

Какво още да ти кажем?

# 717
  • София
Ама верно какво семейство сте вие като за един разход за градината не можете да се разберете?!
900 от 1500 са 60 процента.
Трябва да си много...глупавичък, за да отделиш 60 процента от бюджета си за детска градина.
Случва се де. И аз като бях млада и глупава, съм давала 60/, обаче от моята заплата, за градината.

# 718
Авторе, занимаваш ни с “не ще” цяла тема, разбрахме.
Или вкарай малко тестостерон и ѝ обясни какво може и не може да си позволите, но така, че да те разбере или я пращай в Бургас.
...
+1
Тя може да иска и самолет да си купите. Ще си купите ли, или тя заминава НА Бургас?

# 719
Светкавица, граденето не са само тухли. Може като за начало да се опита да съградят семейство. Финансовата помощ за пълнолетни деца е доста деликатно нещо. Нали знаеш, че който плаща, той поръчва музиката. Неминуемо по един или друг начин, подмогащиге родители се месят.

Rf22, кой казва да почва от нула ...
Това е невъзможно, техните са му дали старт някакъв. Той не иска семейство с жената и детето, той е послушен на хранилката на техните.
Не иска да порасне и вие му казвате - стой там, папкай и слушай.

Общи условия

Активация на акаунт