ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 28 102
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
  • Между гори и планини
Това е много непрофесионално! 😳
Аз мисля, че сме по средата по учене по български. Като четох тук, какви проекти имат някои деца... Ами, няма нужда чак пък толкова! Ама и съвсем без, не може!
Тук имаха една учителка по български, две години я да е дала два пъти домашни, я не. Един път не правиха преразказ. Миналата година ги взе друга учителка и лъснаха грозно липсите. Сега с частните уроци се опитваме да навакса, но става много трудно и бавно .

# 151
  • София
И моите впечатления са същите за БЕЛ. Направо я броя нулева година. От друга страна с произведенията, които се изучават през  тази година, не ми се струва особена загуба.
Но и аз се надявам да са с друг догодина. Най-вече по тази причина.

# 152
  • софия
Аз съм поканена официално от детето да присъствам на урок по бел. Единственият ми шанс е следващата седмица. Госпожата е много любима. Днес са започнали Антигона и им е дала задача за другия урок да разполагат с бял чаршаф.

# 153
  • София
Аз така се ядосах наскоро. Обажда ми се малкият, че учителката по ЧП щяла да му пише двойка, защото не е пратил нито едно домашно досега. 😳 Аз знам, че той си следи нещата, изпълнителен и по-малко разсеян от брат си е. Писах й в Школо, отговори ми, че знае че ги пишел, но не ги пращал. Той пък каза, че тя ги връща, не знам защо и после казала да не й ги пращат пак. Явно самата учителка не може да се оправи с тези системи. И забравя какво са говорили. Голяма мъка е с това ДО. Кой разбрал, разбрал. Наборът ми казваше, че някои от децата като копи-пействат от някъде, дори не трият цитираната в скоби литература....

# 154
  • о`майна лунна нощ е
При мен притесненията за БЕЛ са първо, че имаме ужасно малко часове предвид езиковия профил, второ - младата учителка, която не само че за първи път е такава, но и влиза в осми клас директно, трето - материалът ..., четвърто - дистанционното обучение, пето - тия похвали и сравнително високи оценки, които не мисля, че са реално отразяване на знания. Много неща ме карат да я пиша нулева година за знания, както споменахте вече.

# 155
По БЕЛ би трябвало всички да имат един и същ брой часове независимо от профила. Все пак в момента са на ООП, а не на профилирана. По БЕЛ седмично има 4 часа този срок. Не знам дали ще има промяна другуя. Профилът в момента би трябвало да има много малко значение. При моят единствено се изразява в двата часа по информатика и един час ФУЧ по математика.

И като стана въпрос за български, да ви кажа как съм се бухнала. Сега уча с шестокласника - местоимения, причастия, променливо Я - все неща, които с набора не съм се поглеждала, но се налага сега. Та чета си аз снощи книгата и гледам на едно място пише "обляни". Гледам, гледам, боде ми очите. Викам си, не тук има променливо Я, трябва да е "облени", скоро ги упражнявахме тези неща. И сърце юнашко бе трае, скочих да гледам в речници,. да не е пък някое изключение 🤣. Ами не "облени" трябва да е. Ей, и книга не мога да си чета значи спокойно. Преди ми правеха впечатление само по-фрапантните грешки. Това "обляни" преди половин година хич нямаше и да го отразя, а сега усещането ми беше все едно мастилено петно има върху страницата.

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 11:37 от ston

# 156
  • у дома...
За вчера по литература имаха домашно да прочетат в учебника откъси от "Майсторът и Маргарита" и да отговорят на въпросите след тях, като се прави паралел със Евангелието от Йоан. Това им се случи, защото опитаха да метнат учителката, че не трябвало да четат "Пространно житие на Константин Кирил Философ".

Снощи девойката сама искаше да решава след училище уравнения, защото се бори да я изпитват по математика. Подчертавам отново дебело САМА. Аз като ви казвам, че 2021 ще е още по-шантава от 2020, вие не ми вярвате... Помагайки ѝ, стигнах до извода, че при нея положението е като при брат ми Робърт (Тодор Колев): "Много хубаво свири, ма не може да започне". Не може да се сети как да започне. Леко като побутнеш и се справя почти без грешка. Най-вероятно толкова я е страх от тази пуста математика, че блокира!

# 157
Нашите са с пет часа седмично БЕЛ.
Вече няма да го проверявам какво прави, защото само се ядосвам. Качих се да го видя дали учи. Рисуваше.

# 158
  • София
Стон, и аз така се напрягам за разни неща. Преди години, в една детска книжка със стихотворения, виждам думата "дига", вместо "вдига". Малко се поопулих и тръгнах да ровя и аз да няма промяна в правописа, не открих. Може да е било, за да се спази ритъма в стихотворението, но много ми бръкна в окото. Така е с други текстове, които чета. Забележа ли, че има много грешки, просто вече не мога да ги приема. В старата ми работа имаше един много симпатичен доцент, който прави професура. На защитата, в труда му, имаше куп технически грешки - къде различен шрифт в една и съща таблица, къде разбъркване на букви, което личи че не е от незнание, а все едно от бързане, къде друго недоглеждане. Какъвто и да е ценен бил този доклад, олеква при наличието на такива неща, недопустимо е за мен. Затова само говоря на децата, че е важно да пишат правилно. Въпреки че все повече мисля, за в бъдеще няма да има на кого да прави впечатление това.

# 159
  • София
Просто_майка, подозирам, че в предходните класове учители по математика да й внушили, че това е предмет само за богопомазани...

# 160

А психоанализата не е точно само "теория" на Фройд, а и терапевтичен метод, днес - една от различните такива школи. Методът е изграден върху обединени теории за личността от представители на школата.
Точно така, Judy, и една от тези теории, върху която стъпва тя, е тази на Фройд - за Аза и То. Реално погледнато и двата отговора са верни и в общ план, и конкретно от даденото в учебника по този въпрос. Абсолютно неподходящи са тестовете в този им вид за тази материя.

От една страна Психоанализата се изучава в университета по Психология на личността като един от видовете "Теории за структура на личността", създадена от Фройд; по История на психологията - като общо учение на Фройд, доразвито и доизменено от него и последователите му, по Психологично консултиране - като вид школа и т.н. Децата на 14 е абсурд да направят разлика. Защото на практика такава ясно очертана и няма.
Нито въпросът, нито отговорът са съвсем коректни. Особено когато е затворен тип или се иска кратък отговор.
Аз студенти не бих изпитвала и оценявала по този начин, ка-моли деца.

Ще ми се да видя един тест такъв в цялост, защото нашите там, много се радвам, наистина, тестове точно не правят.
Ако някой има - моля да ми изпрати. Стана ми много интересно.
...
По БЕЛ нашите са на Илиада още. Не знам - доста подробно работят там, но едва ли ще вземат учебника изцяло. Обаче, от друга страна, вероятно е по-добре така, вместо да препускат по произведенията.
Запозната съм начина на изучаване на литература в други държави и много ми допада решеното в редица от тях за избор, предоставен на учителя, кои произведения да се изучават през учебната година. И те не са сто, а няколко, обаче се изучават в цялост, което вече има нещо общо с литературата. Няма как да вземеш няколко части от една обемна творба, да нахвърляш нещо по тях и да гоброиш за изучена творба.

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 12:23 от Judy

# 161
  • Между гори и планини
То и аз до скоро мислех, че математиката е само за богоизбрани. Във Варна толкова много математика изрешава , че чак му се гадеше. После даде отбой, сега виждам, че въпреки умората му става приятна, вижда решението лесно. Ама стана след като е решил 3 тетрадка с голям формат и започва четвъртата.

# 162
Моят човек си я намира за най-смислена, като най-логична, още от първи клас. За най-интересна смята историята. Физиката също бива. Химията му беше трудна, но с общи сили я направихме миналата година.
Литературата му е интересна, но БЕЛ - ужас! Много му е скучно там. Принципно за него езиците не са нещо интересно, само по себе си. Приема ги като средство за комуникация, каквото и са си, но не му е цел да навлиза професионално там.
Чака да отворят фитнесите, че се е отпуснал.

# 163
  • гр.София
Нашите изучиха "Антигона."
На класното има 5 и малко.Учителката отделила час и нещо,на блок са, да обясни на всеки как се е справил. Казвам на С .,че има опасност да я изпитват за 6 и стигнахме до консенсус,ако я питат да откаже. Че като знам какво учене пада вкъщи по предмета  между неделя и сряда,и настръхвам.  Петица си е супер засега, а и тепърва има много да научи от тази госпожа.  Това по повод ,че Ани ще се бори за повече и се замислих,че сме по -неамбициозни.

Мария,много здраве,щастие и любов,на патерица!

# 164
Включвам се по повод дискусията по философия и въпросите от теста на Грийн.
Според нашия учебник, нещата стоят по този начин:

Урок 14.
Аз ли не мога да схвана, та  ми се струва, че според учебникът, синът на Грийн е отговорил вярно?

Общи условия

Активация на акаунт