ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 28 111
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Хм, той е по същия учебник...

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 13:40 от green_dawn

# 166
О, Бисе, отговорите в самия учебник ли са?
Прати ми, моля те, една снимка на цялата страница, че тук се чете частично. Да не затормозявам темата - може на лични. А урокът кой номер е там?
Ще взема утре на по-свежа глава да разгледам нашия учебник.

# 167
Хм, той е по-същия учебник...
Според отговорите в учебника, той е отговорил правилно и на двата въпроса.

Judy, ще ти изпратя снимките след 5 минути.
Урок номер 14.

# 168
  • София
Мда, сега му го пратих - каза, че ще пише на учителката.

# 169
Мда, сега му го пратих - каза, че ще пише на учителката.

Сверете и ако е така - не е лошо да пишете. Щом е по вашия учебник така.
За мен въпросът продължава да е "витиеват", както писах още в началото. Ма то нали "Философията" бивала такава, според първите уроци, та... Laughing

Мерси, Бисе. Ще чакам да разгледам и после да сравня.

# 170
Три пъти проверих въпросите и ги сверих с тези от учебника.
Ако има някаква грешка в учебника при отговорите на последната страница, следва ползващите го да бъдат информирани.

# 171
  • София
Наборът още като ми показа въпросите каза, че се е колебаел между точно противоположни отговори и спомена нещо за учебника.

# 172
Три пъти проверих въпросите и ги сверих с тези от учебника.
Ако има някаква грешка в учебника при отговорите на последната страница, следва ползващите го да бъдат информирани.
Laughing

Ако и учителят е ползвал учебникарският тест на готово за изпит /контролно/, а е объркал и готовите отговори по него, съвсем не ми говори добре на мен.
Отговорите в учебника ли са?
Аз бих попитала учителката на този етап да ми разясни разлики между висока и завишена, ниска и занижена самооценка и да дискутираме "формулата" за какво точно се отнася и каква функция изпълнява. Satisfied
И това никак не са заядливи въпроси, да отбележа от сега. Nerd

Наборът още като ми показа въпросите каза, че се е колебаел между точно противоположни отговори и спомена нещо за учебника.
Много ясно, че между тях ще се колебае. Laughing Нали вече си обсъждахме, че средното положение си отпада. И в зависимост от логиката, която се следва/ вече опитах да го обясня/, може да се отговори разнообразно. Аз заложих на "а" на първия въпрос /тук - № 2/, следвайки нормалната житейска логика, вкл. тази на децата, давайки и пример на логикага на мислене, която мисля, че детето е ползвало. Понеже деца се изпитват, нали... Ама не знам какво са учили горките и какво са разбрали преди момента на заветното контролно.

Абе важни са си учебниците. Дума да няма! Laughing

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 13:47 от Judy

# 173
Judy, въпросите и отговорите са  в учебника учебника.
Пратих ти снимките.

# 174
  • София
Явно тези дни са ми да се боря като прасе с тиква с образователни неразбории. Вчера след 10 вечерта в ЕД на малкия се появява една 4 от предполагаемо домашно по математика. Това, което знам е, че той е вчера е предал писмено изпитване за повишаване на оценка, домашно по ООП и домашно по ИУЧ. Проверих всички задачи - има 1 грешка от грознопис, но приемам, че е грешка. Определено не мога да разбера как е оценен. Накарахме го с баща му да пише на учителката и да пита къде са му грешките, за да знае как да ги поправи. Още няма отговор...

# 175
  • София
Включвам се по повод дискусията по философия и въпросите от теста на Грийн.
Според нашия учебник, нещата стоят по този начин:

Урок 14.
Аз ли не мога да схвана, та  ми се струва, че според учебникът, синът на Грийн е отговорил вярно?

И според мен е така. Четох, четох и вашите мнения, но прочета ли въпросите, за мен това са правилните отговори. Не виждам нищо витиевато, нищо завоалирано.

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 14:21 от bazel

# 176
  • София
Мина теста.В хотелът има проблем с обхвата.Толвми гимнастики правихме.17 от 20 верни-оценка-5.10.При 10 решени оценката е 3.Малко странна ми е скалата за оценяване.Не сме влизали в часа (ако се е провел изобщо).Яко ниски оценки имат споделилите съученици.Ама няма да си развалям почивката .Има предадени една презентация и някакъв отговор на философски въпрос,които не са оценени

# 177
  • о`майна лунна нощ е
....
За мен въпросът продължава да е "витиеват", както писах още в началото....

О, колко ми е любимо това прилагателно Joy
Цял букет от емоции те заливат като го чуеш от устата на прокурор в залата.

С въпроси, от този тип като в теста, съм като Алиса в огледалния свят. Уж знаеш къде и какво, а в един момент се губиш в реалостта ли си или в паралелен свят. Залагаш на логическия отговор, който не винаги се оказва правилният.

# 178
Каква е самооценката на човек, чиито претенции на човек са по-големи от неговите постижения

Изберете едно
a. висока
b. реалистична
c. ниска
Кой според Вас е верният отговор?

Ам' виж как звучи - едно такова - увивно, увивно... на мен ми се приспа вчера, докато го четях. После се ощипах, събудих се и пак почнах да чета. И си мисля - сега двама човеци ли са, един ли е... претенциите към само-себе-си ли са или на втория към първия... А постиженията пък чии са. Свят ми се зави, направо! Laughing

Днес сме на фаза вече да не знаем кой е правилният отговор...
Да му се не видей!

# 179
  • София
Просто тук във въпроса думата "човек" е спомената грешно 2 пъти, и оттам настана лека обърквация JoyJoy

Общи условия

Активация на акаунт