ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 28 146
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Аз пък, малко като с бавно загряващи реотани, ви чета назад.
Ми не, Аманда, недей така. Разкошни и неординерни деца имаш. ❤️
Аз - напротив - рязко се отдръпнах от учебния процес т.г. И без това прекомерното родителско вмешателство не го считам за особено редно.
И да, винаги ще има по-съвестни и по-учещи. Но и много по-неучещи и незаинтересовани към придобиване на каквито и да е знания.
И да, както по-горе вече е написано, всъщност най-важно е да са щастливи.
Не знам какви са рисковете с Ковид в момента; на нас ни беше изключително, особено и неотложно важно да изкараме детето някъде, на почивка, на въздух; някъде, където да има различно ежедневие и усещане за щастие.

# 451
  • София
Излезе заповедта на министъра - 12 клас печелят от тотото да са 2 седмици ПО, после две ДО. Нашите са 2 на 4 седмици.

# 452
За пореден път се убеждавам, че мисловна дейност в министерски глави не може да вирее.
Пак пускането не е поетапно, с изключение на ресторантите и така може да се окаже, че този график за учениците ще си остане само на хартия... Но поне първите две седмици със сигурност ще ходят, за после.... ще видим.

# 453
  • София
После, после... Аз лично смятам да се включа във или да организирам протест.

# 454
  • София
Ето от тук може да се изтегли учебникът за JAVA:
https://introprogramming.info/intro-java-book/

# 455
  • София
Ами то в заповедта е написано само за периода 04.02-17.03. Тоест, докато мине една врътка на класовете. После какво ще се случи,  не е ясно.

# 456
Тъкмо видях "графика" и се задавих с вечерята Joy Каквото такова...

# 457
  • Sofia
Нали не забравяте, че 12ти клас са до средата на май? За мен е логично за тях да е по-различен графика.

# 458
  • гр.София
За спортуващите ,но некартотекирани деца нищо не видях в заповедта.

И графикът хич не ми харесва . Кое му е плавното и поетапно да ги застопорят после за 4 седмици отново?

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 21:16 от blanc

# 459
После, после... Аз лично смятам да се включа във или да организирам протест.
Две сме! Днес няколко пъти си мислих по този въпрос. Как се организира протест Grinning И все се надявах да намеря такъв, в който да се включа.
Абсолютно нелогично ми е да работят ресторанти, танцови зали, фитнеси и т.н., децата да ходят две седмици и четири вкъщи.

# 460
  • София
Дикси, имаше една родителска асоциация, звучаща разумно и изчакваща до 31 януари. И след това с готовност за протест. Тоест това е план А. Ако не - ще мислим план Б. Искрено се надявам, че няма да сме само двете тук. 😊

# 461
  • София
A обърнахте ли  внимание на формулирането на периода за учене в заповедта? ИП до 30.04.Изключение се прави за обучение до 17.03..... Е това как да го тълкуваме-  че това ще им  бъде май на учениците.Второ завъртане не предвиждат май.
Остава да се успокоявам и надявам че са  толкова некадърни , че и една заповед не могат да напишат  правилно и точно....
За езиковите школи  не намирам текст.А за танцьорите е голяма веселба- при 30 % и с разстояние помежду им от 1.5 м.....
Искам да си сипя.Жалко че съм на работа и ще преглъщам  това инфо на сухо.....

# 462
На мен много неща не са ми ясни:
1. Какво се случва на 01.02 и 02.02? За тях не важи нито старата, нито новата заповед.
2. Как в едни сгради ще има: пук, 1, 2, 3, 4, 7, 8 и 12 клас, а в други само 8 и 12? Като част от 1-4 са целодневно или дари само пук и 1кл. да са целодневно, то се пада в смяна 5 випуска, а в гимназиите - по 1 випуск? Каква е логиката?
3. МОН ли ще ни каже за маските в час или училището?
Сигурно има и още, ама това ми е на първи прочит.

# 463
1. Министър Вълчев определя двата дни за неучебни или учебни в ОЕСР със своя заповед ( ако междувременно Ангелов не коригира своята).
3. За маските имаше пусната заповед. Ако не е отменена, значи още е в сила. Ще я потърся. Ето я.

# 464
  • гр.София
sssani, преди дни видях как деца се "изсипаха" от школа Престиж.И родители  чакаха отвън.  За Алианс също съм останала с впечатление,че си работят присъствено.

Общи условия

Активация на акаунт