ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 28 126
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
"Междудругото, решила е да си дарява косата и сега търся препоръчано място."
И ние сме с намерение да си дарим косата. Моля, да споделите, ако откриете къде!

# 481
  • о`майна лунна нощ е
Имаше репортажи преди време за младо момче от Казанлък, което се занимаваше с това и правеше перуки за раковоболни.

ПП - май е само фризьор, но ето една от статиите за него с координати
https://www.kazanlak.com/news-17637.html

# 482
  • София
Добро утро!
Да ви кажа вчера като слушах Стаматов за пръв път каза нещо, с което съм съгласна. Да се даде автономия на училищата и ет сами да преценят випуските, които връщат. В едно малко населено място има по една паралелка от випуск и не е проблем да се върнат половината, а дори и всички деца. Други училища са с много ученици и там ще стане струпването, за което пише Мария. Трети са само гимназия и спокойно могат да разделят випуските на две и така децата да ходят две седмици ПО, две ДО. Е да ама не е прието и сега е централизиран модел, което за мен е супер необмислено.
Митко вчера си зачертаваше на календара дните, които ще е присъствено и до всеки ден рисуваше усмихнато емотиконче. Божеее, какво доживяхме. Да се радват ученици, че ще ходят на училище!
П.П. Бройте ме и мен за протест.

# 483
  • Между гори и планини
Тъкмо слушам целия първи час обсъждат връщането на училище за 10 дни. И учителката директно им каза, че целта е да ги подпукат с контролните.
И моя пуска косата с идеята да я дари някой ден.

# 484
  • София
Чудесна коса и стая, gadamer!
Аз сутринта се ядосах на една персона по Нова. Не знам каква се явяваше, не видях, но протестира срещу въведеното изискване за негативен ПСР за влизане в България. Правителството да поемело антигенни тестове, които да се правят на летищата. (Дори идея си няма колко е трудно да се организира това нещо) И че увеличаването на случаите, всички знаели, не било свързано с туризма и заведенията, които били взели много мерки, а било свързано с училищата... Не съм ходила на ски туризъм, но много се съмнявам мерките да са повече от почти нулевите лятото на морето. Тук-таме поставени дезинфектанти, маски като лигавници и тн. Ясно ми е, че държавата абдикира социално и не може да се справи с контрола по принцип, но тази мярка я намирам за необходима. Бедния българин не го спря това изискване да пътува към Гърция лятото, та по-заможните западняци ли ще се откажат да дойдат на ски тук по тази причина... Не знам, просто вече много ми идва всичкото това мрънкане от всеки, дори и при опит за разумни мерки. 🙄

# 485
Добро утро!
Нашето училище е СУ с около 1200 ученици. Ако трябва да има 40% присъственост, на училище трябва да са 500 ученици по едно и също време. До 4-и клас са цял ден и са малко над 400 деца. Значи освен тях само по един випуск от 5-12 клас е възможно да е в училище на смяна.
В момента 5-12 са разпределени по 4 випуска на смяна. Ако има автономност и всяко училище решава според капацитета си и изискването за максимум 40% присъствие, моите деца ПО почти няма да имат до края на учебната година. Даже ще са по-зле при такъв режим спрямо централно наложения. Ще трябва да са 2 седмици в училище и после 6 седмици вкъщи, за да се изредят останалите три випуска от смяната. Безнадеждна работа.

# 486
  • Между гори и планини
Аз вече приех, че старият свят и начин на живот си заминаха. Ще живеем в свят на маски, дезинфектанти и дистанция. И да мрънкам и да се нервя, няма смисъл. В такъв момент наистина се радвам, че не съм затворена в града. Въобще не мисля, че тоя вирус е случаен. Защото китайци не ядат де що мърда от вчера. В момента сме странични наблюдатели на пренареждане на шахматната дъска.

# 487
Elwing,  дамата беше някаква представителка на сдружение на хотелиерите и туроператорите. Много нагла! Да дадяли от антигенните тестове на туристите. Журналистката я пита защо не включат PCR в пакета. Отговорът - ама нашите туристи са бедни и не могат да дадат пари за тестове.. А щото населението сме богати та да си плащаме тестовете за да има за туристите...
Моя позната ми сподели, че половината работещи по нашите курорти не са получили обещаните пари. А на другата половина са отказани поради неуредици в осигуряването от страна на работодателите!
Това нашето не е туризъм, а перачница на пари!

# 488
  • София
Малко инфо от мен. Езиковите школи работят с деца от 1-4кл. от 04.01. Тове беше разрешено. Сега с тази глупост на ротационен принцип аз лично смятам, че в школите няма как да се получи да върнат големите ученици . Единствения вариант е да се разреши със заповед.
Писна ми да няма яснота и все да се чакат още уточнения и обяснения. Искам да се събудя(ако може през лятото) и всичко това да е било кошмарен сън.

# 489
  • Някъде в Европа...
скаридка, и хората, които чакаме връщане на сумите, също не сме ги получили. Излиза, че шефовете на ТА нищо не са направили нито за персонала си, нито за клиентите. А се нагледах колко са нагли още пролетта, когато буквално се опитваха да лъжат клиентите, че не съществува опция за връщане на пари. Тогава ме баннаха буквално от всички фейс групи за туризъм, защото "отварях очите" на хората как и с какво законово да си отстояват правата...Дотам ме бяха докарали, че писах дори на консула ни в Кайро, освен Мин на туризма, Мин на външни работи, Мин на здравеопазване и КЗП....

# 490
  • София
Аз пък бих попитала защо ПСР тестовете у нас струват 100 лв, а в други държави 5-10 евро...?Нямам против да правя тест ,за да пътувам.Искам си стария живот.
И да,у нас мерки истински няма.Съвест и контрол по прилагането им също...Миналата седмица на почивката ни имаше ди Джей едната вечер в ресторанта на хотела,който предупреди с усмивка, снимайте,но не качвайте в социалните мрежи,че знаете какви са забраните...Купонът беше на шест...

# 491
  • Велико Търново
Дано в крайна сметка се даде възможност по места да се вземат решения. В колежа нашият випуск е с не повече от 60 деца, и 12 клас - толкова - 120. Спокойно мога да си се редуват всички випуски по 2 седмици.
Тая персона от туристическия бранш и аз я гледах сутринта - на всеки втори от бранша това му е в устата - "ама как така ще са отворени училищата, дето заразяването е най-голямо, пък ние няма да работим"....Само по себе си сравнението образование - развлечение е абсурдно, и не следва да са на един кантар, ама де толкова мислА...

# 492
Inna_78, в блока ни има школа - не е затваряла. Работи с деца 1-4 клас, после влизат 7 клас на уроци по 3-ма, ама всеки ден са различни деца, и вечер езиков курс за възрастни Simple Smile
Явно си намират начин, а мястото не е затънтено! До три училища, ДГ и ДЯ Simple Smile
На съседна улица има още две школи - за математика и за език. Математическата също не е затваряла, а тази по език е залепила съобщение от 8.2 - присъствено!
Сугестопедична школа пък бяха завъртяли реклама, че предоставят помощ за ДО 5 и 6 клас. Пращаш детето и там му осигуряват компютър и те му помагат да се връзва, да работи и да си напише домашното Simple Smile
Имаме приятели с деца 7 клас, тази година част от школите изобщо не са минавали дистанционно.

# 493
  • София
Школата на Митко по английски ще продължи онлайн. Само малките са присъствено.

# 494
  • Отвъд алеята зад шкафа
При нас и двете школи не работят присъствено, дори с 1-4 клас. В началото на януари писаха, че ще продължат онлайн.

Общи условия

Активация на акаунт