ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 27 707
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
  • софия
Люба, мисля, че в АПК имаше нещо за печатите - не се искат. Трябва да се види и дали точно за тази услуга изрично се изисква печат на този документ. По-късно мога да погледна. Напълно е възможно чичото да не знае и да си кара по инерция. За спорта бих си поговорила с началника му. Не се ядосвай.
Всяка година пускам декларация да ми направят "отстъпка" за дете. Повечето приятели ми се смеят, останалите дори не знаят за това "невероятно" данъчно облекчение, което имаме. Цели 20 лв. за годината. Не знам друг около мен да го прави. Дори не проверявам след това дали наистина ми ги дават. Въпросът е принципен. За моето дете и другите деца на родители, които се справят финансово, няма никакъв жест към децата, но циганите живеят от това, че и се сърдят като не им дават. Децата им са бизнес и начин на препитание. Айде сиктир!

Добро утро ☕

Доп. Това ли е - https://iisda.government.bg/adm_services/services/service_provision/41600? Пише, че трябва бележка за имунизациите. Другото по-късно ще го търся, но със сигурност бих се обадила на началника да попитам какъв е проблемът с подаване на документите по мейл.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 07:26 от zvаnchе

# 631
  • гр.София
Докато беше за две деца и аз пусках за данъчното облекчение.Сега за едно махнах с ръка. За да си свърши човек някаква административна работа трябва да си вземе отпуска и да хаби куп нерви. Иначе срещам предимно любезни чиновници,но пак много се натоварвам психически.

# 632
  • Пловдив
звънче, за имунизацията знам, че Трябва, но си мислех, че в извънредна епидемиологична обстановка е било редно да я махнат. Защото нали ни пазят, по дяволите. А за печата  наистина не ми е ясно защо той иска. С печата няма да се занимавам съм решила, ако не ми даде детски заради това (касае се бележчица, удостоверяваща два пикливи месеца на мъжа ми, не за целия период),ще обжалвам. Точно тази социална служба, е към циганския квартал в Пловдив, просто имаме късмета да се водим в същия район, и точно същите социални работници ежедневно дават всичко на циганьорите, с пълни шепи. Аз за това и не исках да ходя, защото там винаги има опашка от 100 циганки. Всички са с Телк, всички са болни, и децата им. Думи нямам.

# 633
  • София
Докато беше за две деца и аз пусках за данъчното облекчение.Сега за едно махнах с ръка. За да си свърши човек някаква административна работа трябва да си вземе отпуска и да хаби куп нерви. Иначе срещам предимно любезни чиновници,но пак много се натоварвам психически.
От тази година, ако пак не се отметнат, както направиха с идеята за детски за всички деца ще си заслужават определено данъчните облекчения за деца и повече хора ще се възползват. Идеята е, данъчното облекчение да се увеличи на
Цитат
ВНИМАНИЕ: Размерите на данъчното облекчение за деца само за придобити доходи през 2021 г. са 4500 лв. за едно ненавършило пълнолетие дете; 9000 лв. – за две ненавършили пълнолетие деца; или 13500 лв. за три или повече ненавършили пълнолетие деца.
- https://nra.bg/page?id=336
Тоест при мен вместо три по 20 лева или 60 лв, ще е 1350 лв, което вече е нещо. Както казах обаче, докато не го видя наживо, все още им нямам пълна вяра.
Близначките са много доволни от втората предстояща смяна през втори срок. Хич не обичат това ранно ставане и ги разбирам. Нямат особено желание да ходят на училище честно казано, но се надявам да им се отрази добре. На мен със сигурност ще ми се отрази Simple Smile

# 634
Добро утро! Мислите ли нови заглавия?

# 635
"намалява сумата по годишната данъчна основа", а не намалява с данъка с 200, 400 ... та си получаваш точно едни 20 или 40 лв.
Аз също пускам всяка година по абсолютно същите съображения, като Звънче.
Днес е олимпиадата по френски 😊
Успех на всички.

# 636
Корекцията на данъчната основа водеше до 20 лева облекчение за едно дете. Не ми се занимаваше да подавам.Вече ще е значително по- добре.
п.п Fish го е разяснила

# 637
  • sofia
Осмокласникът се връща в клас, ех, че радост е за всички нас😊
   Бети, без кафе, само това измислих.

# 638
  • у дома...
Люба, ако ти се занимава, драсни два реда на този мейл ok@asp.government.bg и поискай да ти разяснят начините за подаване на заявлението и цитирай кое поделение на АСП ти отказват и те разкарват.

# 639
Добро утро, мами. СеднАх аз да смятам успеха за срока на мойта мома и установих, че съм забравила ИУЧ- смята ли се? И като има 2 предмета език( испански в случая) и по двата ли се пишат срочни? Също и 2 философии.

# 640
  • sofia
И аз имам въпрос - по часовете с нейтив спикър, които са 2 часа седмично, поставя ли се оценка?

# 641
За протокола и аз пускам всяка година декларация за 20 лв и за мен въпроса е принципен....защото работещите и осигуряващите се на реален доход се оказва, че са"прецакани". В тази държава ако вървиш и спазваш правилата, се оказва, че си ощетен....
Имам много познати и приятели с фирми, които получават детски, само защото не са си разпределили печалбата или пък фин.им резултат е загуба.....просто понякога е дразнещо, защото се опитваш да правиш нещата по нормалния и правилен начин , а това води само до теб да стигат негативи...

При нас са започнали с оценките и оформянето за срока.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 10:19 от dani777

# 642
Всички срочни оценки се включват в успеха. Оценки се пишат за раздел А (задължителните) и за раздел Б (ИУЧ), независимо от хорариума. Оценки за ФУЧ (освен в монтанската ег Simple Smile)) не се пишат нито като текущи, нито срочни, нито годишни, дори и да са с 4 часа хорариум.

# 643
  • София
Аз си ги възстановявам през работодателя тези по 20 лв. на дете.
Иначе съм попълвала и подавала декларация с баркод и после я пращам по пощата разпечатана. Това като имахме данъчни облекчения за ипотечния кредит. Не е толкова сложно. Но за едно дете наистина няма много смисъл. Като дадеш 1.50 лв. за писмото и остават 18.50 лв. Stuck Out Tongue Winking Eye
Не ми е драма учителят по БЕЛ. И да беше друг, младежът едва ли щеше да се вдъхнови от Илиада и Библията.

# 644
Fish, намаляват сумата на данъчната основа с 4500 лв ( за едно дете), което означава 450 лв върнати данъци, т.е около 37лв на месец. Така ни го обясни счетоводителя на фирмата.
Докато не видя не вярвам.
А сегашните 20 лв най-гордо ги давам на наследника и му казвам да иде да се почерпи с пари от държавата, защото точно това му се полага!

Общи условия

Активация на акаунт