ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 27 713
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
Увеличената сума е за 2021,в края на 2021 ще подадем за нея
Който не е ползвал през работодателя, може да подаде данъчна декларация. Вече може по електронен път,данните от работодателя се зареждат автоматично
За 2020 е по 20 лева на дете

# 646
  • София
Девойката все още не е оформена по всички предмети. За мен шестиците не са самоцел, даже напротив държа на знания. Да си кажа честно, става ми малко съмнително, когато някое дете по време на цялата гимназия е пълен отличник Rolling Eyes (имахме двама в нашия клас - единия стана бакшиш и се пропи, а другата след гимназия роди 5деца от няколко мъже)Не вярвам да е перфектно по всичко, всичко да му се отдава и т.н. Наборката има драма по англ. език - в училище имат по 12ч. седмично и започват от ниво A2. Тя в момента е ниво B2. Учителката им, която им е и класна постоянно й реже оценките, защото използва думи, изрази и т.н., които не са учени. Пълен шок!!! Това за едно дете е невъзможно да отсее, те да не са филолози. Много страда и ми споделя, че й е трудно да следи нивото в училище и по него да се води. Първоначално се бях запалила да говоря с учителката, но се отказах, защото след като тя има това мислене за обучението по език, едва ли ще изляза на глава с нея. Каквото такова. Надявам се следващата година да имат по-разумен учител.
П.С. Тя не е единствената от класа с този проблем.

# 647
Моят е с 5 по философия и доп. Математика и вчера голяма драма по този повод.

# 648
  • София
И аз си взимам 2х20 лв. възстановяване на данъците, през работодателя.
Отделно пускам и  декларация за връщане на данък за кредит от млади семейства.

Днес Школо пее през 20 мин. от сутринта - оформят осмокласничката. Тя пък е забила нос в немския и ни приема, ни предава.

Втора смяна ѝ е любима, но по-трудно ще ѝ стига времето сутрин.

# 649
  • Някъде в Европа...
Увеличената сума е за 2021,в края на 2021 ще подадем за нея
Който не е ползвал през работодателя, може да подаде данъчна декларация. Вече може по електронен път,данните от работодателя се зареждат автоматично
За 2020 е по 20 лева на дете
Точно така е..
Аз подавам при работодател..За тази година подаваме през декември миналата..С януарската заплата обикновено ги превеждат тези 20 лв..
Новостите, ако ги има, ще са при подаването декември 2021г - ще ги възстановят, предполагам, началото на 2022г...
Момичета, изтървала съм - как и дали ще се учат децата децата между  1.02 и 04.02?

# 650
  • Sofia
1 и 2.02 - първи срок
3.02 - ваканция
от 4.04 - втори срок

другото училището определя...

# 651
  • София
И на мен не ми е ясно за 1-2 февруари - присъствено или дистанционно. Нашият директор пуска заповеди, но все още нямаме нищо.

# 652
  • Sofia
би трябвало да е дистанционно... нали присъственото е от 4.02...

# 653
Цялата работа с оценяването е и малко субективна..
Наблюдавам моите деца. Малкото е такъв тип, че вкъщи често се разсейва, прави грешки от бързане, но на тестове в училище се концентрира толкова добре, че много рядко му се случва да изкара петица. Вярно е, че ги изпитват на по-лесни неща, трети клас е , но баткото и тогава правеше грешки от разсейване на изпит. Големият никога не е изглеждал притеснен преди изпитвания, но е факт, че на тестове и контролни не се представя много добре. А дребното винаги е в някаква паника преди контролно, суети се, мърмори  и после се концентрира и се представя възможно най-добре.
Снощи станах свидетел на голямо пазарене за оценки. В близката среда имам учители и имах възможност да проследя разговори  с ученици. Не можах да повярвам как е възможно децата така да се молят. Ползват аргументи, че вкъщи ще ги пребият, че оценката им трябва за стипендия. До 23.00 часа пращат съобщения по месинджър.

# 654
При наборката казаха, че ще е ДО, но асинхронно. При големия пък във вторник ще правят контролно по физика. Интересно решение - за кой ли срок ще бъде оценката?

# 655
  • София
Цялата работа с оценяването е и малко субективна..
Наблюдавам моите деца. Малкото е такъв тип, че вкъщи често се разсейва, прави грешки от бързане, но на тестове в училище се концентрира толкова добре, че много рядко му се случва да изкара петица. Вярно е, че ги изпитват на по-лесни неща, трети клас е , но баткото и тогава правеше грешки от разсейване на изпит. Големият никога не е изглеждал притеснен преди изпитвания, но е факт, че на тестове и контролни не се представя много добре. А дребното винаги е в някаква паника преди контролно, суети се, мърмори  и после се концентрира и се представя възможно най-добре.
Снощи станах свидетел на голямо пазарене за оценки. В близката среда имам учители и имах възможност да проследя разговори  с ученици. Не можах да повярвам как е възможно децата така да се молят. Ползват аргументи, че вкъщи ще ги пребият, че оценката им трябва за стипендия. До 23.00 часа пращат съобщения по месинджър.
Моето скромно мнение е, че за това молене за оценки са виновни родителите, които се интересуват от срочната и годишната оценка, а не от знанията. Имам близък учител по физическо и за какви драми ми е казвал. Скандали от родители, че видиш ли детето е пълен отличник и няма как да има 4 по физическо. Weary

# 656
  • София
Вчера малкият имаше писмено изпитване пак по математика. Вече са оформени - чудно ми е в кой срок ще му пише оценката? Този път е дала скала за оценка, но не е много ясна как точно ще точкува - дали ще дава пълния брой точки само за верен отговор или ще дава някакви точки за вярна логика, но сбъркана сметка. Моичкият е направил точно 3 такива сметки от типа 9-3=5...

# 657
Аманда, и аз вчера без да искам станах свидетел на пазарене за оценки.
И то такова ашлашко пазарене, все едно сме на пазара в петък. То не бяха предложения за почерпка, не бяха вайканшя, че стипендия няма да има, питания към съученици:" Аз нали заслежавам 6?"....
Унизително е и за двете страни. Много унизително!
Моника гледаще като втрекена и не можеше да повярва на ущите си.
В предишния клас такова нещо не се е случвало.

# 658
Аз от учителите на младежа за първи срок съм доволна. Да, имам някои забележки, че по някои предмети се претупа материала и който каквото научил, научил... Но като цяло такива изцепки нямаше:
Учителката им, която им е и класна постоянно й реже оценките, защото използва думи, изрази и т.н., които не са учени.
П.С. Тя не е единствената от класа с този проблем.
Open Mouth
Ето, едно и също училище, а разлика от небето до земята...Класната на сина ми е прекрасен човек. Толкова мила, внимателна, разбрана. Винаги поощряваща и подкрепяща. Още в началото на годината им даде да учат "Ако" на Киплинг, разискваха един документален филм за начина на хранене, когато бяха на тази тема, от който той научи целия предстоящ материал по биология и в час всичко си заеше вече. Сега като минаха учебника за първи срок в оставащото време им е казала, че ще гледат филми и ще ги коментират. Има прекрасен подход класната им. Но явно, за съжаление, не всички учители по АЕ на 8 клас имат такъв подход. Disappointed

# 659
За 01.02 и 02.02 няма заповед. Според мен трябва първо да дойде заповед от МЗ, а после от МОН. Затова се възмутих защо заповедта касае дните след 04.02, а предната е до 31.01. Но пък може и направо мон да издаде заповед, знам ли. Но при всички случаи трябва да се появи. Естествено ще е в последния момент. То е ясно, че заповедта ще е за ДО, а не ПО, но някак да го напишат еднозначно.
Във ФЕГ в понеделник ще правят антигенни тестове на учителите и класната предупреди, че може малко да закъснее за часа, но да я изчакат и час ще си имат. В Школо програма за след днес няма, дори и за понеделник и вторник. Не са оформени само по математика и философия, но по философия им каза оценките, а по математика само нанесе оценките от класното и контролното, срочните - не са споменавани. Чакаме и протокола с оли БЕЛ, от миналия петък се знаеха точките, но не са съобщени и ни (мен и Ния, за други не зная) гони любопитство. По математика протокол също няма, но има личен мейл с поздравление Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт