ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът онлайн блее, майка му от яд беснее!

• 28 042
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Аз от учителите на младежа за първи срок съм доволна. Да, имам някои забележки, че по някои предмети се претупа материала и който каквото научил, научил... Но като цяло такива изцепки нямаше:
Учителката им, която им е и класна постоянно й реже оценките, защото използва думи, изрази и т.н., които не са учени.
П.С. Тя не е единствената от класа с този проблем.
Open Mouth
Ето, едно и също училище, а разлика от небето до земята...Класната на сина ми е прекрасен човек. Толкова мила, внимателна, разбрана. Винаги поощряваща и подкрепяща. Още в началото на годината им даде да учат "Ако" на Киплинг, разискваха един документален филм за начина на хранене, когато бяха на тази тема, от който той научи целия предстоящ материал по биология и в час всичко си заеше вече. Сега като минаха учебника за първи срок в оставащото време им е казала, че ще гледат филми и ще ги коментират. Има прекрасен подход класната им. Но явно, за съжаление, не всички учители по АЕ на 8 клас имат такъв подход. Disappointed
Завиждам! За съжаление, аз още първия учебен ден останах с особено впечатление и то се потвърди. Хубаво е, че тя ще им е класна само тази година и чакам с надежда за следващата.

# 661
  • у дома...
Пазарене за оценки имаше вчера и при Ани в час по БЕЛ. Грозна картинка... До осми клас най-вероятно родителите са вършили тази работа.

# 662
За мен цялата работа беше като сблъсък на различни светове. Сутринта се ядосвах на моето, че изобщо не е пожелал да се бори за по-висока оценка, а вечерта видях и другото лице на проблема с оценяването.

# 663
При нас първият срок свършва днес.
Наборката е оформена почти по всичко. Само по АЕ положението беше под въпрос. Има 48 оценки. 30 от тях са 6, а останалите 18 са 5. Има 6 и на класното. Госпожата беше казала, че е между 5 и 6, което за мен беше странно при 30 шестици. Наборката не се е пазарила, но поиска шанс за повишаване на оценката. Изпитаха я на целия материал за 1 срок. Луда я направиха, но всичко беше научила.

# 664
Рали, 48 текущи оценки по 1 предмет! Малеее, какво правите вие бре Simple Smile Ния в момента има общо 41 барабар със срочните.

# 665
Редактирам, преброих - не са 28, а 35 общо.

# 666
  • София
Всъщност сега видях заповедта на МЗ. Там се удължават мерките от 01.02 до 30.04 като изключение се допуска и тук въвеждат графика за присъственото от 04.02. за учениците. Та явно си е наред заповедта.

# 667
Мария,
Всяка сряда и петък тест. Включително и днес. 18 учебни седмици*2=36
Плюс изпитвания в час и някое друго домашно, та ги докарахме до 48😄
Те по всички предмети имат доста оценки. По БЕЛ и Математика имат по 8-9, но АЕ чупи рекорда😀
Има 94 оценки са срока.

Рали, 48 текущи оценки по 1 предмет! Малеее, какво правите вие бре Simple Smile Ния в момента има общо 41 барабар със срочните.

# 668
  • sofia
Вчера се е състояло едно много вълнуващо оформяне на срока по МАТ при нас, било е като състезание. Учителят написва задачата и който иска да я реши се обозначава. Който пръв   се обади, печели правото да реши задачата. Решаваш я веднага, като обясняваш устно решението. И се молиш да е вярно😉

# 669
  • София
Наборът днес ще го изпитват за 6 по математика. По японски е пълна мъгла положението за срока. Дано днес се поразсее.

# 670
Мерси, Зазу! Значи чакаме само мон, нали така или няма нужда и от допълнителна заповед на мон?

Рали, това всъщност е много хубаво, защото елиминира моментно притеснение, разсейване и подобни, Отделно децата свикват с честите препитвания и вероятно притръпват и не се шашкат за изпитване. Примерно при нас целият раздел за трапец беше оценен само с една-единствена задача, което ми се вижда грешно, но каквото-такова.

# 671
Вчера се е състояло едно много вълнуващо оформяне на срока по МАТ при нас, било е като състезание. Учителят написва задачата и който иска да я реши се обозначава. Който пръв   се обади, печели правото да реши задачата. Решаваш я веднага, като обясняваш устно решението. И се молиш да е вярно😉
Звучи ужасно за децата с по-спокоен темперамент.Fearful

# 672
  • София
Мерси, Зазу! Значи чакаме само мон, нали така или няма нужда и от допълнителна заповед на мон?
В СМГ са пратили този линк като информация аз от там гледах, но дали е достатъчно не мога да преценя - http://ruo-sofia-grad.com/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D … 0%BD%D0%B8%D1%81/

# 673
Мария,
Точно така е. А и учителите придобиват представа кой колко може. При нас след всеки раздел по МАТ се прави тест на поне 10 задачи. Класното беше със 16. От всичко имаше. От първия урок, та до последния.
По БЕЛ учат, но повече ги предизвикват с разсъждения от типа: Ти би ли се сбил с Агамемнон и защо?
Заслужава ли си заради хубавата Елена да загинат толкова хора?
Пишат мега луди есета по АЕ при нейтива.
Няма да забравя имаше снимка на един стар мост обвит в мъгла. Задачата беше: Представете си, че това е мостът към Отвъдното. Ако можехте да се срещнете с любим човек, който вече го няма бихте ли преминали?
В къщи такъв лют спор настана. Аз казах няма да мина по моста, ще тичам. Малкото обаче такава теза ми разви защо не трябва да го правя, че за главата се хванах. И ме убеди!
Ама нека! Нали наказателно право иска да учи😄 Ще тренира първо с мен.

# 674
Айла, това са си заповедите на МЗ. Все си мисля, че трябва да има и изрично от мон. Но е напълно възможно пак да греша Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт