От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 21

• 58 098
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Поръчката заминава с първия планиран курс след пристигането й. Ако имаш предвид пратките ти да стоят в склад Лондон и да чакат да се съберат повечко, докато през това време минават 1, 2, 3 курса .... Надали някой превозвач би се навил на това, защото първо складът му се пълни ненужно, и второ, той работи с хиляди клиенти и това би му създало допълнителна работа. По-скоро си планираш онлайн поръчките така, че да пристигнат по едно и също време в рамките на един курс и да заминат заедно.

# 331
Ако плащаш такса магазинаж, за да му запълваш склада. Не виждам стимул и причина да се съгласи да събира и изчаква.

За двете пратки с Габиели нямаше никакви митнически формалности и не е заплащано нищо допълнително, хем едната беше на стойност около 50£.

# 332
  • Varna
Не,според мен дамата мисли,че ако има 6 пакетчета по 0.2кг то за всяко едно ще й начисляват 5лв,а тя иска цената да й бъде калкулирана като комбинация от 1кг .

# 333
  • Точно където трябва
Исках да купувам разни дребни неща от Ибей. Понякога и втора употреба. Но при курс даже и веднъж в седмицата, пак няма как да планирам и да пристигнат преди даден курс .  Таковаха ни таковата с тоя Брекзит.

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 07:21 от elliee

# 334
Момичета, значи засега може да се поръчва от ГГБГ без проблем, нали? Искам да си поръчам едно бижу около 80лв е, изчаквах да видя как ще се развият нещата, но вече мисля да го пусна.

# 335
И аз много искам да си поръчам разни неща, които са леки - предимно четки за рисуванe и калъф за тях, обаче като знам един куфар миналата година от ггбг как ми го доставяха цял месец, накрая забравих че съм го поръчала, не знам дали да ги поръчам с тях. Мислех от Германия, но сега не са налични там Sad
Доставки Англия, някой беше писал, скоро че е получил пратка с тях - те искат ли еори, документи и плаща ли се допълнително ДДС?

# 336
  • София
Аз си получих всички пратки с доставка до вкъщи. Но ме предупредиха, че на митницата са тарашили камиона, и уви, един от моите кашони е отварян. Разбира се, има липси. Звънях им днес на GGBG и се разбрахме да пратя снимка от поръчката и да ми върнат парите за липсите. Не съм единствена с този проблем, ми казаха.
Не знам кой е виновен, но съм склонна да се доверя на GGBG, особено като видях как кашона е бил разкъсан зверски и е грабено до каквото могат да стигнат.
Казаха, че вече курсовете се нормализират, и че няма да има подобни изпълнения с митниците повече.

# 337
Не иска ЕОРИ, не се плаща ДДС. Само 3 лв.кг.

И аз много искам да си поръчам разни неща, които са леки - предимно четки за рисуванe и калъф за тях, обаче като знам един куфар миналата година от ггбг как ми го доставяха цял месец, накрая забравих че съм го поръчала, не знам дали да ги поръчам с тях. Мислех от Германия, но сега не са налични там Sad
Доставки Англия, някой беше писал, скоро че е получил пратка с тях - те искат ли еори, документи и плаща ли се допълнително ДДС?

# 338
Не мога да си представя как на митницата митничарите са тарашили пратките и са си взимали каквото искат. Със сигурност трябва да има издаден протокол за конфискувани стоки. Какъв тип стока са взели? Лично аз бих избягвала такава фирма, защото нямам гаранция, че ще си получа поръчката.

# 339
Не мога да си представя как на митницата митничарите са тарашили пратките и са си взимали каквото искат. Със сигурност трябва да има издаден протокол за конфискувани стоки. Какъв тип стока са взели? Лично аз бих избягвала такава фирма, защото нямам гаранция, че ще си получа поръчката.
Надали митничарите са взели стоките, по-скоро при отворен пакет/кашон риска от изпадане и загуба на продукт е по-висок. Но и аз не виждам как фирмата ще гарантира, че това няма пак да се случи, те нямат нищо общо с митницата.

# 340
Представи си го, при минаване на граница ми се е случвало на доста европейски граници да си взимат по нещо и никой нито ти дава протокол, нито ти се обяснява. В бг ми е идвало кашон с козметика, в който всички шийт маски бяха разкъсани и вътре беше мазало, а кашона беше надлежно опакован.

# 341
Не можете, защото не сте го виждали лично, за разлика от други хора. Даже има виц. Митничарите вземали проби от пакетите с чай, защото го пишели като наркотици и го тествали дали е достъчно възбуждащо. Поредното доказателство за толериране на наглоста и простащинаа в Бъгария.

# 342
Лично да ме тарашат и да ми вземат в Бг не ми се е случвало, единствено 2 пратки, но в чужбина доста ми се е случвало и на сухопътна граница и на летище, та нашите митничари въобще не са по различни от европейските.

# 343
Е, какво да тарашат. Моя кашон не мирише на цигари и не пише Badidas на него. Знам че са лакоми и гладни, но така са се уредлили дет се вика. На моята пратка пише DO NOT UNPACK та ше видя дали е сексуално тормозена от митничари, като я взема от Еконта.

# 344
  • Varna
О,представи си:)

Общи условия

Активация на акаунт