От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 21

• 58 119
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Пратката ми с Доставки Англия вече е тук и може да бъде получена. Изненадаха ме приятно колко бързо и лесно пристигна.

Значи с тези няма декларации, еори номера и т.н., така ли?
Тя е за приятел. Той ще си я вземе от офис на Еконт. Явно няма да  има формалности.

Две от пратките с Габиели също са тук и по-късно ще споделя за тях. Едната е малка и евтина, за другата ми е интересно дали ще се плаща нещо, освен доставка.

# 316
Има декларации. Във фейсбук страницата са дадени инструкции и модели за попълване. Но аз лично не съм попълвала за онлайн покупки. ЕОРИ не трябва. Последната ми пратка пристигна за 8 дни.
Пратката ми с Доставки Англия вече е тук и може да бъде получена. Изненадаха ме приятно колко бързо и лесно пристигна.

Значи с тези няма декларации, еори номера и т.н., така ли?

# 317
  • София
И следващия курс, 796 на GGBG от UK е обработен и разтоварен. Получих имейл и за него тази сутрин. Последния курс все още не е отбелязан като на път, той е първи с новата цена от 5лв/кг. В него имам доста пратки.

# 318
Някаква надежда проблясва и за курс 799 на ггбг. В него имам пратка, но още ми се води склад Лондон в профила.

# 319
И следващия курс, 796 на GGBG от UK е обработен и разтоварен. Получих имейл и за него тази сутрин. Последния курс все още не е отбелязан като на път, той е първи с новата цена от 5лв/кг. В него имам доста пратки.
Аз имам 11 пратки в този курс, добре поне, че не са тежки, общо излизат 3 кг и 15 лв. Но май след 5 години верен клиент на ГГБГ приключвам с тях. Хем са ми далече, хем ме загубиха с тази измишльотина за включване на ДДС в цената на килограм. Според мен не е коректно по отношение на клиентите с тежки, но евтини като стойност пратки.

# 320
  • гр. София
Аз пък съм доволна. Предпочитам 5лв на кг, отколкото да пращам фактури, платежни и да попълвам митническа декларация. Бумащината би ме накарала да прекратя с пазаруването.

# 321
  • София
Аз имам 11 пратки в този курс, добре поне, че не са тежки, общо излизат 3 кг и 15 лв. Но май след 5 години верен клиент на ГГБГ приключвам с тях. Хем са ми далече, хем ме загубиха с тази измишльотина за включване на ДДС в цената на килограм. Според мен не е коректно по отношение на клиентите с тежки, но евтини като стойност пратки.

И аз съм така, имам 5 пратки с тегло 20кг. за които ще платя 100лв. не толкова скъпи стоки, но тежки за сметка на това.
Смятам обаче да ги запазя за по-леки и скъпи пратки, при тях 5лв. на килограм е екстра.

# 322
Значи теоретично ако поръчаш стока за 1000 лв, която е значимо по-евтина от покупка тук (например телефон, таблет, бижу и пр.) и в същото време тази стока тежи да речем 1 кг, то общо ще платиш 1005 лв, вместо 1000 лв + ддс + мито, така ли?

# 323
При цена на кг предполагам, че така ще се получи, но работата на доставчика  е да превозва пакети. Камиона е за Х килограма и той си прави сметката за Х кг, а не на стойност на пакетите. Транспортира само Х кг за У пари.

# 324
Е ако в някой курс поискат подробна митническа проверка какво правим? Возим тук неща ама не знаем какво Simple Smile

# 325
  • софия
Риск, който се поема от превозвача. Не ме интересува как се справя.

# 326
Те нека ти конфискуват стоката... ЧМР застраховка на кг само ще получиш.

# 327
Превозвача не купува, него го интересува да вози на килограм, ти плащаш стоката.

# 328
  • Точно където трябва
Има ли превозвач, който би събирал поръчки, за да ги изпрати с един курс? Защото, ако поръчам 5 неща по 200 гр. няма да ми е безразлично дали ще платя 5 или 25 лв.

# 329
  • Sofia
Какво имаш предвид? Всички превозвачи обединяват поръчките от даден курс.

Общи условия

Активация на акаунт